2014. jan. 7.

SHERLOCK: 3X02 - The Sign of Three (A három jele)


Vasárnap este vetítették a Sherlock harmadik évadának második részét, és igen nagy kár, hogy már csak egy rész maradt ebből az évadból és utána ki tudja hány évig megint nem lesz semmi. Tudom, tudom, ha nem hetente adnák az epizódokat, hanem mondjuk két hetente, akkor meg azért panaszkodnék, hogy nem bírom a várakozást két rész közt, de akkor is fura, hogy ilyen hamar vége az egésznek, mikor ilyen sokat kellett várni rá.  Mindenesetre ez van, a Sherlock sorozat ilyen szisztéma alapján épül fel, egy évad csak három részt jelent, de az a három rész mindig tökéletes és nagyon szépen összerakott. Az első két évadban mindig a középső részeket kedveltem legkevésbé, így kicsit féltem, hogy most se fog tetszeni, de nem okozott csalódást.

John megkérte barátnője Mary kezét, így mindenki az esküvőre készülődik. John felkéri Sherlockot, hogy legyen az esküvőn a tanúja, így Sherlocknak össze kell szednie magát és megírnia egy beszédet, ami persze nem megy neki könnyen. Tulajdonképpen az egész rész az esküvőről szól, vagyis pontosabban az esküvő utáni fogadáson játszódik és Sherlock igen hosszú beszéde foglalja keretbe mindezt. A beszéde alatt korábbi bűnügyeket említ meg, Johnnal való közös kalandjaikról mesél, így megtudhatjuk például hogyan mentek részegen egy bűnügyet megoldani. Mert igen, mikor a legénybúcsú estélyén finoman szólva leisszák magukat a sárga földig, még utána is egy bűnügyet oldanak meg.


Nem tudom elmondani mennyire imádom ezt a sorozatot, ezt csak az értheti meg, aki nézi, és aki tudja pontosan miről is beszélek. Ismét imádtam a humort és a két főszereplő interakcióit, komolyan ezek ketten fenomenálisak. A részeg nyomozás, a legénybúcsún a ki-kicsoda játék, Sherlock megható beszéde, amin mindenki elkezd könnyezni, és Sherlock nem érti miért történik mindez, vagy mikor John megkéri Sherlockot, hogy legyen a tanúja, na ezek voltak ennek a résznek a csúcspontjai a számomra. Kaptunk kisebb nyomozási szálakat és őszintén szólva a felénél kicsit tovább azt hittem, hogy nem lesz egy nagy átfogó bűntény, de a végére csak összeállt a kép és kiderült, hogy minden összefügg mindennel.

Mary-t még mindig nem tudom hova tenni és, hogy terhes, nos... nem volt valami nagy plot-twist, hiszen a szemfülesebbek már az első részben sejtették, hogy ez lesz a vége. Igazából nekem az a fura benne, hogy csak így ilyen könnyen jött, és itt van, mindenféle karakterbemutatás nélkül a csapat tagja lett, és kész. És mindenki könnyen fogadta, és nincs semmi gond, mindenki szereti, Sherlock is igen könnyen elfogadta és nem ágált ellene. Igazából még semmit nem tudtunk meg Mary-ről, és valahogy érzem, hogy lesznek még itt olyan dolgok, amire egyáltalán nem számítottunk. A harmadik évad első két része igen humoros lett és a készítők azt nyilatkozták, hogy ez direkt alakult így, mert az évadzáró inkább komolyabb hangvételű lesz. Hisz érkezik Sherlock újabb nagy ellenfele, Charlus Augustus Magnussen, akihez Mary-nek is van valamilyen köze az egyik üzenetből világosan kiderül.

Az évad középső része nem lett gyengébb, mint a korábbi két esetben, én most nem érzem annak. Nagyon várom az utolsó részt és nagyon kíváncsi vagyok Magnussenre. Elvileg egy merőben más ellenfelet kapunk majd személyében, mint Moriarty volt, ő sokkal ijesztőbb, komolyabb és borzongatóbb lesz. Majd meglátjuk. Moriarty-t szerintem nehéz lesz felülmúlni.
Értékelés: 10/10

3x02 előzetes:















3x03 előzetes:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...