2014. jan. 22.

2014 legjobban várt filmjei


Az előző két évhez hasonlóan idén is tervezem összeszedni azokat a filmeket, amiket kifejezetten várok. Egyrészt magamnak, hogy semmit se felejtsek el, másrészt, hátha valaki másnak is felkelti valamelyik a figyelmét. Ezekről a filmekről biztos lesz kritika az oldalon előbb vagy utóbb attól függően, hogy mikor tudom majd megnézni. Előzetes számításaim szerint idén körülbelül ugyanannyi filmet várok, mint ezelőtt, nagy részük könyvadaptáció, amint ez várható, hiszen mégis csak egy könyves blogot írok.
Az első három filmnek már kijött az előzetese, és ezek már itt vannak a nyakunkon, így akkor lássuk mik is ezek. :)

1. Vampire Academy: Blood Sisters (Vámpírakadémia: Vértestvérek)

Richelle Mead 6 részes Vámpírakadémia könyvsorozata igen híres és közkedvelt olvasmány a vámpírrajongók és az ifjúsági könyvek kedvelői körében. Ezzel magam is így vagyok, összességében nagyon tetszettek a könyvek. Persze voltak gyengébb és erősebb részek, hiszen nem lehetséges, hogy mind a 6 könyv szuper izgalmas legyen, de a lényeg, hogy a könyvsorozat egésze kivételes olvasmány.

Rose igen szerethető, erős és karizmatikus főhős, és Rose és Lissa barátságának központba helyezése nekem mindig nagyon tetszett, és annak is örültem, hogy a két lány szerelmi szála inkább mellékszálként jelent meg általában. A sok tinikavarás néha idegesítő volt, és nagyon bízom abban, hogy a filmet nem ezekre fogják kihegyezni. (Bár az előzetes inkább arra utal, de ne legyen igazam.)

Nálam várós a film, mindenképp meg fogom nézni. Amerikai premier: 2014 február 7. Magyar premierről még nincs semmilyen hír, szerintem a magyar mozik nem is fogják vetíteni, de ismét ne legyen igazam:  2014 március 7. Köszi Annie az infót!:)

Előzetes:

2. A beavatott (Divergent)

Szintén egy könyvadaptáció, amin meg se kell lepődni, mert manapság Hollywoodban rengeteg ilyet láthatunk. Veronica Roth trilógiája ugyanolyan közkedvelt és híres, mint Mead-é, ez sokkal komolyabb dolgokról szól és a műfaja is más. Jelen esetben egy kőkemény disztópiáról beszélhetünk.

Jómagam még csak az első könyvet olvastam, és azt is csak a filmről kapott hírek után, mert felkeltették az infók a kíváncsiságom. A könyv tetszett, de nem lett abszolút kedvenc, mindenesetre a filmre kíváncsi vagyok, már csak azért is, hogy mennyiben tudták ezt az egész Roth által megalkotott világot megeleveníteni.

Amerikai premier: 2014 március 21. Magyar premier: 2014 március 20.

Előzetes 1.:















Előzetes 2.:















3. X-Men: Az eljövendő múlt napjai (X-Men: The days of future past)

Imádom a képregényadaptációkat, szerintem erre már rá lehetett jönni. Batman mellett az X-Men sztori a másik nagy kedvencem. Az eredeti trilógia jó volt, de mégse ért el nálam akkora katarzist, nekem az előzmény film tetszett idáig a legjobban.

Az X-Men: Elsők egy kitűnő film, imádom Micheal Fassbandert, és ő volt az egyik legjobb benne. Épp ezért vártam az Elsők folytatását. Nagy elvárásaim vannak a filmmel kapcsolatban, és már előre félek, hogy csalódnom kell. Az aggódásom oka, hogy a filmet telezsúfolták egy csomó szereplővel. A korábbi X-Men karakterek visszatérnek, mármint az eredeti trilógiából, vagyis előre látom, hogy ennek az a lesz a hátránya, hogy az újak pedig teljesen háttérbe szorulnak. Már megint Farkast fogják a képembe nyomni, az előzetesből legalábbis ez jön le nekem. Sosem bírtam Farkast, talán azért mert mindig rám akarták erőltetni, hogy milyen hú de szuper, meg érdekes karakter, mikor egyáltalán nem az. (És ebben nem Hugh Jackman a hibás, a karaktert nem bírom).

Mindenesetre várom a filmet. Meglátjuk mi lesz. Amerikai premier: 2014 május 22. Magyar premier itt körül szintén.

Előzetes:















Folytatás köv. :)

3 megjegyzés:

  1. Most olvastam a Vámpírakadémiáról, hogy szinkronosan, március 6-án kerül a mozikba.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen? Nem is tudom, hogy ennek hirtelen örüljek vagy sem.... :D
      Persze jó hír meg minden, de szerintem a szinkron rossz lesz, és a film pedig bukás. De azért jó tudni, hogy adtak neki egy lehetőséget.
      Köszi az infót. :) Javítom is. :)

      Törlés
    2. Majd megnézed feliratosan is. :) A mostani adaptációk szinkronja rettenetes, úgyhogy féljünk. Az előzetesek nekem tetszenek, a film előtt el is olvasom a könyvet. Remélem nem rontják el annyira a filmet, hogy rám jöjjön a sírás. :D
      Az infót nagyon szívesen, máskor is, mázli, hogy belebotlottam. :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...