2013. aug. 19.

Teen Wolf (Farkasbőrben)


Újabb sorozatajánló a nyár újabb kedvencéről. Ezen a nyáron két új kedvenc sorozatom lett, az egyikről már írtam korábban, és mivel most lett vége a Teen Wolf 3. évad felének, így gondoltam itt az ideje, hogy erről is írjak egy kis szösszenetet. Igazából már korábban bepróbáltam egyszer ezt a sorozatot, mikor kezdődött az első évad, de akkor annyira nem fogott meg magának, így abbahagytam. Most nyáron hirtelen ötlettől vezérelve újra nekikezdtem és most lekötött, így egyhuzamban ledaráltam a korábbi két évadot, és aztán heti szinten néztem a friss 3. évados részeket.

A történet:
Scott McCall átlagos középiskolás, aki másra sem vágyik, mint hogy észrevegyék, elismerjék. Ezért szó nélkül csatlakozik egy éjszakai rendőrségi akció önkénteseihez, ám az erdei kutatás közben megharapja egy vérfarkas. Élete ezután soha többé nem lehet már a régi... (Forrás: port.hu)

Ez megint egy igen rövid történet leírás, de szerintem nem is kell ennél több, ez egy átlagos tini sorozat egy kis természetfelettivel vegyítve, csak hogy most a (már talán unalomig lerágott) vámpírok helyett a vérfarkasok kerülnek a középpontba, így talán egy kis felüdülést hozhat a hasonló típusú sorozatokért rajongók körébe. Tehát a történet nem valami nagy újdonság, Scottot megharapja egy rejtélyes farkas, így az első telihold alkalmával elkezd fura dolgokat művelni, átalakul farkassá és eztán meg kell tanulnia fékezni magát és irányítani az újdonsült képességeit. Mellette ott vannak a szokásos klisés karakterek, a vicces barát, a rejtélyes férfi, akit mindenki a gonosznak hisz első pillanatra, a vetélytársak és egy lány, akiért a főhős teljesen oda lesz és vissza.... tehát a Teen Wolf semmi olyat nem mutat, amit ne láttunk volna már ezer más helyen.

Most lett vége a 3. évad felének, januárban folytatódik majd. Az első két évad egyenként 12-12 részes volt, mindegyik rész olyan 40 perces, és igen fura, de ez eredetileg egy MTV-s sorozat, és ha ezt nézzük, akkor annak igen jó minőségű. A 3. évad első fele ugyancsak 12 részes volt. Tehát ez egy minisorozatnak is tekinthető. Magyarországon még csak az első évadot vetítette az AXN csatorna, ha jól tudom, a magyar címe: "Farkasbőrben". Így utólag az első évad már nem olyan ütős, nekem eddig a 2. a kedvencem, és aztán a 3. követi, de évről évre egyre jobb és jobb lesz, nemcsak a történeti szálban és a karakterek fejlődésében, hanem minőség és látvány tekintetében is. Igazából nekem csak a kissé "gagyi" farkas maszkok nem jönnek be annyira, de azon kívül nem lehet okom a panaszra.


Scott a tipikus főszereplő, a jófiú, aki nekem soha nem szokott bejönni és aztán ott van mellette a szerelme, Allison. Egyikükkel sincs semmi bajom, de nem is a kedvenceim, bár Allisont a második évadtól sokkal jobban csípem mióta tökösebb csajt faragtak belőle. Szerintem aranyosak voltak együtt és lehet én néztem félre valamit, de fogalmam sincs hogy most miért nincsenek együtt és már előre látom, hogy ez a kialakuló szerelmi háromszög, vagyis a bimbózó románc Allison és Isaac közt nagyon fog idegesíteni a folytatásban. Mivel én nagyon szeretem Isaac karakterét nem akarom, hogy egy nyálas szerelmi szállal elrontsák azt, így azért még bízom benne, hogy nem ez lesz a vége (bár nagyon annak tűnik).


És akkor itt van az egyik fő ok, amiért nagyon megszerettem ezt a sorozatot... az pedig Scott és Stiles párosa, de legfőképp Stiles, a folyamatos poéngyáros legjobb barát. Komolyan, a sorozatban található poénok olyan 80%-a hozzá köthető és az is felemelő, hogy ő maga nem lett vérfarkas, annak ellenére sem, hogy egyszer felkínálták neki a lehetőséget, de nemet mondott. Ő az egyik legjobb karakter ebben a sorozatban, bár már igazán hiányozna mellé egy lány, neki például jól jönne egy barátnő, nem értem Jackson eltűnése után Lydiat miért nem vele hozták össze, tök aranyosak lennének együtt.


Aztán itt van Derek, aki vagy Scotték barátja, vagy ellensége, éppen hogyan hozza a helyzet, igazából vele sincs semmi bajom, de én nem vagyok annyira oda érte, mint sokan mások. Bár azt nagyon bírtam, hogy ELVILEG a sorozat azzal indul, hogy az egész családja meghalt egy rejtélyes tűzben erre kiderül, hogy MÉGSE, hanem vannak még élő rokonai, nem bírom ezt a klisét. Ha valakiről azt mondják, hogy meghalt, az maradjon is az, és itt ez különösképp idegesített. Vele se nagyon tudnak mit kezdeni, bár a harmadik évadban a szerelmi szál hozzá köthető, de az se marad tartós. (Ugyebár tudjuk miért.)
Azért ezt a képet választottam, mert én személy szerint nagyon bírtam a 2. évadban Ericat, túl kellett volna élnie, annyi minden lehetőség volt még benne, így sajnáltam mikor meghalt. És mellette pedig ott van Isaac. Ő a másik nagy kedvencem a sorozatban, és szerencsére egyre nagyobb szerephez jut, bár ez az Allisonos szerelmi csavar nagyon fog idegesíteni, már előre látom.


És akkor Derek családtagjairól a végén. Cora semmi nagy szám, és mivel van egy olyan érzésem, hogy Ericat miatta kellett kiírni, hogy neki legyen műsoridő, így még inkább ellenszenvesen tekintek rá. Na de PETER!!!! Ő a harmadik nagy kedvencem, az első évad "fő gonosza", a második évad "lapuló és visszatérő" karaktere, és a harmadik évad "a háttérből irányítok és újra gonosszá válok, csak ezt senki nem veszi észre a többiek közül" karaktere, akit én nagyon bírok. És szerencsére úgy tűnik a 3. évad második felében ő lesz megint a gonosz karakter, így nem is várhatnám jobban a folytatást. Olyan kis sunyi és alattomos, meg annyira tudja manipulálni a többieket, hogy az hihetetlen, az egész 3. évadban látszott, hogy valamit nagyon tervez a háttérben, és már vártam mi lesz az... és lám tessék... tudtam, hogy ez lesz. Már alig várom újra a gonosz Petert! :)

Akkor összegezzünk. A Teen Wolf egy szokás tini sorozat vérfarkasos témában, igazából már ezerszer látott fordulatokkal és karakterekkel, mégis a rengeteg kis apró humor, az egyre inkább fejlődő minőség és a karakterek miatt bárki hamar megkedvelheti, aki szereti a hasonló témájú sorozatokat. Aki nem, az inkább kerülje el nagy ívben. Erőteljesen ott van az "eyecandy" faktor is, vagyis rengeteg szexi pasi van benne, így inkább nőknek/lányoknak való a sorozat, de talán az ellenkező nem is találhat benne valami élvezhetőt, mondjuk a humort és az akciót. Nyárra tökéletes sorozat, egy próbát mindenképp megér.

Értékelés: 10/8

Előzetes:

8 megjegyzés:

  1. "Ő az egyik legjobb karakter ebben a sorozatban, bár már igazán hiányozna mellé egy lány, neki például jól jönne egy barátnő..." => erről hirtelen az jutott eszembe, amit tumblrön olvastam egyszer, csak most nem találom, de valami olyasmi volt, hogy valaki írta, hogy a TW-ban az egyetlen hihetetlen dolog az, hogy senki nem akar randizni Stilessal. :D Nem nézem a sorozatot, de így is jót nevettem rajta, mert teljesen igaz.
    És lehet nincs igazam, de szerintem azért nem hoznak be neki barátnőt, mert van ez az egész Sterek láz - amit ugye nem említettél a kritikádban - és a rajongók fele fel lenne háborodva, ha bárkivel összejönne Stiles Dereken kívül. :D Hidd el, én már csak tudom ideát az Odaát fandomban. (hát ez nagyon értelmesen hangzott)

    És hogy lehet Isaacről csak két sort írni? Nem nézem a TW-ot, de őt még én is szeretem, na meg, hogy meg sem említed a gyönyörű szép Daniel Sharmant? Shame on you!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, tudom azt a Stiles dolgot, asszem az a Comic Conon volt, és akkor beszéltek róla. De már három év eltelt és egy normális barátnőt nem tudtak neki összehozni. Inkább Shame on them!
      A 'Sterek" lázról meg annyit, hogy én ebből semmit nem vettem észre, bár mondjuk nem vagyok az a nagy shippelős rajongó... nem is értem egyesek miért érzik ezt az egészet. Szerintem semmilyen "Sterek" nincs.

      És Daniel Sharmanról meg nem akartam tinilány módjára áradozni, mert ez egy objektív sorozatajánlónak készült, de teljesen nyilvánvaló, hogy ő a leghelyesebb és legaranyosabb a sorozatban. Forever Isaac (és Daniel Sharman)!

      Törlés
  2. Ha teen wolf rajongó vagy akkor miért magadról írsz hogy kit szeretsz és kit nem?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez most egy becsapós kérdés? XDXDXD
      Na jó, viccet félretéve... igen szeretem a Teen Wolf sorozatot, rajongó vagyok valamilyen szinten, nem annyira "sikítva várom a következő évadot" módon, hanem ha vannak új részek, akkor megnézem. Ebben a posztban azt próbáltam leírni, hogy miért/ki miatt szeretem a sorozatot, ezért írtam külön-külön a karakterekről, és hogy kit miért szeretek vagy sem. :)

      Törlés
  3. lesz negyedik évad?

    VálaszTörlés
  4. Persze, hogy lesz, bár januártól még csak a 3. évad másik fele következik. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...