2013. aug. 28.

2013/2014-es évad: sorozatok, amiket mindenképp nézni fogok :)


A könyvek mellett a filmek és a sorozatok szerelmese is vagyok, jelen bejegyzés alkalmával arról szeretnék írni, hogy mely sorozatokat fogom mindenképp nézni a 2013/2014-es évadban, ezek közül kiemelve az új sorozatokat, amik felkeltették az érdeklődésem. Gondoltam jó lesz, ha így magamnak összegyűjtöm, mert akkor egyrészt semmit nem felejtek el, másrészt pedig számítani lehet majd rá, miről lesznek kritikák az oldalon. Tehát akkor lássuk.

Elsőnek a már futó sorozatok, amiket mindenképp tovább fogok nézni: (MERT IMÁDOM ŐKET!)

1. Once Upon a Time: (Jön: 3. évad, premier: szeptember 29. )
A nyáron nagyon megszerettem ezt a sorozatot, így a 3. évadot hetente fogom nézni, nagyon várom a folytatást. :)

2. Arrow: (Jön: 2. évad, premier: október 9.)
(1. évad összegzés)
Az egész első évadot imádtam, így természetesen jöhet a folytatás, ami remélem még izgalmasabb lesz. Nagy elvárásaim vannak a 2. évaddal kapcsolatban, remélem nem kell csalódnom. :)

3. American Horror Story: Coven (Jön: 3. évad, premier: október 9.)
(1. évad kritika + 2. évad kritika)
Nagy kedvencem ez a horror/dráma/természetfeletti minisorozat, amiben minden évad más-más történetet mesél el, ugyanazokat a színészeket szerepeltetve. Evan Peters a 3. évadban szintén kapott szerepet, így természetesen nem hagyhatom ki a boszorkányos 3. évadot sem. Kíváncsi vagyok mit alkotnak a készítők.

4. Sherlock (Jön: 3. évad, premier: január 1.)
Ezt a minisorozatot is imádom, már nagyon várom Sherlock és Watson legújabb kalandjait, és az érdekel a legjobban, Sherlock hogyan tudta meghamisítani a halálát. Végre belép a képbe Mary, így remélem lesz sok fight Mary és Sherlock közt a képernyőn... bár kár, hogy Moriarty meghalt, de biztos jó új bűnözőket találnak ki a készítők, ebben nem kételkedem.

+ Ezek mellett még nagyon várom a Teen Wolf folytatását, és a Trónok harcáét is, de ezek csak majd 2014-ben folytatódnak, több mint fél év múlva, így addig még bőven van idő. :)

+ Itt van még a Vámpírnaplók (4. évad összegzés), amit már kezdek nagyon unni és egyre több idegesítő dolog van benne, én már a 3. évad óta a sorozat kaszálását fontolgatom, de valamiért még mindig nézem tovább. Talán abban bízok, hogy megint izgalmas lesz a sztori, mint a második évad végéig, talán várom a csodát. Mindenesetre az idén érkező 5. évadot (premier: október 3.) nézni fogom, úgysem tudnám megállni, mert még mindig bízom benne, hogy javulni fog a színvonal. (Bár nem tudom mi lesz a sorozattal az Ősök távozása után, de majd meglátjuk) És NEM!!!!! A The Originals spin-off sorozatot nem fogom nézni, baromság lesz az egész, már a pilotból kiderült számomra!

Új sorozatok a 2013/2014-es évadban, amik felkeltették az érdeklődésem, így mindenképp megpróbálkozom velük:

1. Once Upon a Time in Wonderland (Egyszer volt, hol nem volt Csodaországban) - Premier: október 10.

Történet: A viktóriánus Londonban a gyönyörű és fiatal Alice egy veszélyes és különös világról mesél, mely a nyúlüreg túloldalán létezik. A láthatatlan macska, a füstölgő hernyó és a beszélő kártyák csak kevesek azon dolgok közül, akikkel hihetetlen kalandjai során találkozott. Ez a lány csakis őrült lehet. Az orvosai egy olyan gyógymóddal akarják kezelni, aminek hatására minden ott látott dolgot elfelejthet. Alice úgy tűnik készen áll hátrahagyni ezt az egészet - különösen egy dzsinn, a jóképű és rejtélyes Cyrus emlékét, akibe beleszeretett és akit örökre elvesztett - de mélyen legbelül még mindig érzi, hogy az valóság volt és még épp időben a Szívbubi (Knave of Hearts, ennek nem tudom a hivatalos magyar megfelelőjét) és a fehér nyúl megmenti attól a szörnyű sorstól, ami az intézetben várna rá.

Tetszik az előzetes, és ugyanazok a készítők, mint a Once Upon a Time esetében, mondhatni ez lesz annak a spin-off sorozata, én várom, mindenképp bele fogok nézni. Elvileg 12 részesre tervezik, így ez csak egy minisorozat lesz. Pilotról biztosan írok majd kritikát.

1. évad előzetes:















2. The Tomorrow People (A Holnap Emberei) - Premier: október 9.

Történet: Az emberiség új lépcsőfoka ütötte fel a fejét, egy olyan új generáció, akik paranormális képességekkel születtek – ők a Tomorrow People („A Holnap Emberei”). Egy évvel ezelőtt, Stephen még normális tinédzser volt, addig, amíg el nem kezdett hangokat hallani és álmában teleportálni. Stephen más megoldást nem látván elkezdi követni az egyik fejében lévő hangot, ami elvezeti a Tomorrow People-el való első találkozásához – Johnhoz, Carahoz és Russellhez – egy genetikailag fejlettebb fajhoz, akik a telekinézis, a teleportálás és a telepatikus kommunikáció képességeit használják. A Tomorrow People embereire az Ultranak nevezett tudósokból álló csapat vadászik. Az Ultra – Dr. Jedekiah Price vezetésével – úgy látja, hogy a Tomorrow People emberei fenyegetést jelentenek az emberiségre nézve, épp ezért a kitaszított csoport kénytelen előlük egy metróalagútban bujkálni. Jedekiah titokban alkut ajánl Stephennek, ha segít neki a Tomorrow People elleni harcban és abban, hogy elfoghassa őket, akkor biztosítja számára a további normális életét a családjával és legjobb barátjával, Astriddal. John, Cara és Russel egy másfajta családot kínál fel Stephennek és egy otthont, ahova valóban tartozik. Mivel Stephen képtelen hátat fordítani vagy az emberek vagy pedig a Tomorrow People világának, így kitalál magának egy saját utat - egy utazást, mely az apja titokzatos eltűnésének rejtélyeit fedheti fel vagy pedig egy ismeretlen jövő felé vezethet a Tomorrow People tagjaival.

Semmi újdonság, vehetjük egy X-men koppincsnak ezt a sorozatot, sőt nem is eredeti ötlet, hanem egy korábbi 1970-es évekbeli brit sorozat remakeje. CW sorozat, és elég klisésnek tűnik, meg minden, de én biztos bele fogok nézni az első pár részbe. Pilotról biztos lesz kritika.

1. évad előzetes:















3. Reign (Az Uralkodás) - Premier: október 17.

Történet: Mary, a skótok királynője, Franciaországba érkezik, hogy biztosítsa a korábban elrendezett stratégia szövetséget azáltal, hogy hivatalossá tegyék a francia király fiával, Francissel megkötött eljegyzésüket. A herceget, Francist, elbűvöli a skót lány, de mint a legtöbb fiatalember ő se nézi jó szemmel, hogy valaki más által elrendezett házasságnak kell eleget tennie, főképp mivel már van egy másik kapcsolata az egyik udvarhölggyel és mellesleg saját maga szeretné irányítani ezt a Skóciával kötött szövetséget. Mégis, Mary és Francis között kialakul a szenvedély.
Tovább bonyolítja a dolgokat Bash, Francis jóképű féltestvére, aki törvénytelen származása ellenére mégis apjuk kedvence. Habár Bash tudja, hogy Francis az örökös és Mary neki van szánva, mégis hamarosan érzéseket kezd táplálni a lány iránt. Az udvarban semmi sem kerülheti el a királynő, Francis anyjának, figyelmét. Az erős akaratú királynő, Katherine, nagy is tisztában van vele, hogy Mary milyen hatással van a fiára, és annak törvénytelen testvérére, és azzal is, hogy férje, Henrik király, szeretőket tart mellette. A királynő útmutatást kérve megbecsült tanácsadójához fordul segítségért, a látóhoz, Nostradamushoz, aki figyelmeztetni őt, hogy a Maryvel kötött házasság okozza majd a fia vesztét. Katherine mindent megtenne azért, hogy megmentse a fiát, nem számít, ki másnak az életébe kerül.


A Tudorok óta kitartóan keresem az új kedvenc kosztümös drámámat, egy ideig azt hittem, hogy a Borgiák lesz az, de az nem jött be, meguntam és abbahagytam.
A CW eddig nem nagyon csinált ilyen sorozatokat, így egyrészt ezért vagyok nagyon kíváncsi a Reignre, másrészt tetszik az előzetes. Tehát lesz itt minden, amit szeretek egy kosztümös drámában, intrika, szerelem, ármánykodás, szép jelmezek és habár gondolom nem lesz éppen történelmileg hű a sorozat (már ezen panaszkodnak sokan Amerikában), de valljuk be egy sorozatot nem épp a történelmi hűség miatt néz az ember. (Akit az érdekel, az nézzen dokumentumfilmeket!)
Mindenképp belenézek az első pár részbe, és remélem nem kell majd csalódnom.

1. évad előzetes:















4.  The 100 ( A 100) - Premier: 2014 március 19.

Történet: 97 évvel ezelőtt egy nukleáris Armageddon megtizedelte a Föld lakosságát. Az egyetlen túlélő az akkor éppen a 12 nemzetközi űrállomáson lévő 400 lakos maradt. 3 generáció született már az űrben, a túlélők száma 4000-re növekedett és a haldokló Ark egyre jobban kezd kifogyni a készleteiből – a 12 űrállomás most összekapcsolva működik és céljuk a túlélők életben tartása továbbra is. 
A drákói szigorhoz hozzátartozik a halálbüntetés, a születésszabályozás és Ark vezetői kemény lépéseket tesznek azért, hogy biztosítsák a jövőt. 100 kiskorú bűnözőt száműznek a Földre, hogy ők teszteljék, a Föld újra lakható-e vagy sem. A 100 fiatalkorú közt van Clarke, az Arki vezető orvos okos tinédzser lánya; Wells, az Arki kancellár fia, a fenegyerek Finn; és a testvérpáros Bellamy és Octavia, akiket törvénytelen gyermeki mivoltuk mindig a szabályok megszegésére ösztönöz. A Földre küldött 100 fiatal számára a bolygó, amit sosem ismertek, egyszerre tűnik mágikusnak és halálosnak. Az emberiség túlélése az ő kezükben van, ezért a 100-nak meg kell találnia a módját, hogy legyőzzék nézeteltéréseiket, hogy összefogjanak és találjanak egy új módot a Földön való élethez, ami egyszerre primitív, halálos és tele van ismeretlennel.

Posztapokaliptikus sorozat a CW-től? Úgy tűnik ezek a negatív jövőképet lefestő történetek a könyvek és filmek után már a sorozatokban is megjelennek. Nagyon érdekes és izgalmas sztorinak tűnik, mindenképp bele fogok nézni. Ugyancsak egy könyvadaptáció. (Igen kétségbeejtő lehet, hogy Hollywoodban már nem tudnak új ötleteket kitalálni, mert mindig vagy remake-el, vagy könyv/képregény adaptációval bombáznak minket).

1. évad előzetes:

6 megjegyzés:

  1. Covert Affairs, én ezt is nagyon szeretem, épp a 4-ik évadot adják :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért valamit illett volna még írnom róla. :D Kémes sorozat, egy nő a főszereplő, aki a CIA-nál dolgozik, és kb. minden részben új küldetést kap. Persze ott vannak a kollégái, akik segítik, de terepre általában egyedül küldik. Időnként szerepet kapnak rivális kémek is (más országokból), akikkel vagy együtt kell működnie, vagy pont, hogy ellenük van, és olyan is van, hogy a kettő egyszerre. :) Aztán ott van a nővére és annak a családja, velük lakik, de titkolja előlük a munkáját. Meg persze van szerelmi szál is, úgyhogy szerintem minden benne van, ami kell. :)

      Törlés
    2. Érdekesnek hangzik. Majd lehet, hogy belenézek. Kösz az ajánlást. :)

      Törlés
  2. A Regin magyarul nem Uralkodás, hanem Uralkodónő!!! :) ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Tudom, hogy az Uralkodónő a magyar címe, de mikor ezt a posztot írtam, akkor még csak Amerikában ment a sorozat, így nem volt magyar címe. Így én fordítottam le, hogy lehessen érteni. :)

      Törlés
    2. A "reign" jelentése:főnévként uralkodás, uralom, igeként: kormányoz, uralkodik. De semmiképp sem uralkodónő. Nem is tudom, honnan vette, aki ezt adta neki. Ráadásul a történetírás szerint Stuart Mária nem volt Franciaország megkoronázott királynője, csak II. Ferenc/aki hazájában nem Francis, hanem François néven volt király/ mellett nem Mary, hanem Marie néven volt uralkodótárs. Bár anyja -Marie de Guise- hatására férje egyenrangú partnere akart lenni, írásos bizonyíték nincs rá, hogy így is volt.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...