2013. jan. 7.

Celia Thomson: The fallen- A kitaszított (Nine lives of Chloe King 1.- Chloe King 9 élete 1.)

Már régóta tervezem, hogy el fogom olvasni és hát most jött el az ideje, mert sikerült megszereznem e-book-ban és egy kis angol gyakorláshoz is volt kedvem. Így nekivágtam. Angolul olvastam, mert magyarul még nem jelent meg. (A címeket és a történet leírását az eredeti angolról fordítottam át magyarra.)

A történet:
"Chloe házi feladatokat csinál, jó jegyeket szerez a suliban, de attól sem riad vissza, hogy néha lógjon a suliból a legjobb barátaival. Haza csak aludni megy, egyébként próbálja kerülni az édesanyját. Csakis a szokásos dolog. Aztán mikor lezuhan San Francisco legmagasabb tornyáról az élete megváltozik. Elsőnek is, meghal. És aztán, mégis feléled. Most Chloe élete minden, csak nem normális: hirtelen fiúk kezdenek el körülötte legyeskedni, karmokat növeszt és valaki meg is próbálja ölni.
Szerencsére, Chloe-nak még maradt 8 élete."

Igazából már tudtam miről fog szólni a történet, így nem okozott nagy meglepetéseket, mégis tetszett. Persze nem azt mondom, hogy ez a legjobb könyv, amit valaha olvastam, példának okáért vegyük a főszereplő lányunkat, aki eddig egy idegesítő csitri. Az a szokásos tinilány, akit ki nem állhatok és aki idegesít. Csak hogy lássátok mi nem tetszett benne: mindenféle ismeretlen pasikra rámászik, úgy beszél az anyjával, mintha a kutyája lenne, irigykedik a barátai kialakuló szerelmére és ahelyett, hogy örülne nekik, inkább azon van kiakadva, hogy vele most mi lesz, ha ők ketten el fogják hanyagolni.

Ja és ahelyett, hogy a legjobb barátainak mesélné el azt, ami vele történt, ő inkább egy totálisan ismeretlen fiúnak beszél ezekről a dolgokról. Aztán meg kiakad azon, hogy Amy megharagszik rá az új és merőben szokatlan viselkedése miatt. Tehát, Chloe eddig nagyon nem lett a kedvencem, és ez igen nagy baj, mert nem csak a kedvencem nem lett, hanem egyenesen meg is utáltam. Remélem később változni fog a lányka, és felnő, mert ha nem akkor kénytelen leszek még a másik két részben is ezt az idegesítő csitrit elviselni. Aztán ott vannak a szokásos barátok, akik most együtt vannak, velük semmi bajom nem volt, de nem is tettek rám olyan nagy benyomást. És akkor itt vannak a fiúk, Brian, aki teljesen semleges számomra, na meg Alyec, akit viszont imádok! Mert tök érdekes karakter, mert orosz és mert ő is ugyanolyan Mai (macskaember), mint Chloe.

Az alap történet igen érdekes, épp ezért akartam elolvasni a trilógiát, mondjuk eddig nem sok mindent tudhattunk meg a macskaemberekről, meg a Tizedik Penge Rendjéről sem, csak felvázolták nekünk az alapkoncepciót, de ez talán nem is baj, hiszen igen rövid ez a könyv, majd a folytatásban remélem megkapom, amit itt hiányoltam.
Ja és a végére egy kis érdekesség: Amerikában sorozatot csináltak belőle, de az első azt hiszem 10 rész után megbukott és végül elkaszálták.

Itt a sorozat előzetese, ha esetleg valakit érdekelne:

A könyvről:
http://moly.hu/konyvek/celia-thomson-the-fallen
5/3

4 megjegyzés:

  1. Amikor olvastalak, erről a sztoriról egyből a Macskanő jutott eszembe. Mert akárhogy nézzük, ez annak a képregény-történetnek a meglovagolásán alapszik, csak tinédzseresítve. Köszi a beszámolót, még egy könyv, amit biztos elkerülök majd. :)
    A sorozat elkaszálását meg nem csodálom, mert már ez a trailer is olyan, mintha egy újabb Disney Channel remekművet látnék.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, tényleg hasonlít a történet a Macskanőhöz valamennyire, de végül is nem olyan rossz, csak én jobbra számítottam, túl nagyok voltak az elvárásaim.

      A sorozat sem rossz annyira, szerintem majd arról írok külön, csak sok mindenben más, mint a könyv.:)(Bár tényleg olyan tipikus tinisorozat, mégis egyszer meg lehet nézni.):)

      Törlés
  2. le lehet valahonnan tölteni a könyveket?? van egyébként magyar fordítása?? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      A könyvek nem jelentek meg magyarul. Csak angolul lehet olvasni. Nekem régen megvolt, de már kitöröltem, és nem is emlékszem honnan sikerült megszerezni. Írd be a keresőbe, talán sikerül megtalálnod. :) Sok sikert.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...