2013. jan. 8.

Celia Thomson: The stolen - Az ellopott (Nine lives of Chloe King 2.- Chloe King 9 élete 2.)

Ezek tényleg nagyon rövid könyvek, alig egy délután alatt kiolvashatók (még angolul is), így máris következik a folytatás kritikája.

A történet:
"Chloe veszekszik az anyjával. Néha kihagyja az órákat. És két teljesen különböző fiúba zúg bele egyszerre. De Chloe King ennek ellenére nem egy átlagos tinédzser. Tetőkön tud ugrálni és lát a sötétben.  Chloe egy macska képességeivel és ösztöneivel rendelkezik. És ez teszi valóban különlegessé. És olyan személlyé, akit mindenki maga mellett akar tudni.
A Tízedik Penge Rendje nem bánik kesztyűs kézzel a Chloe-hoz hasonló emberekkel. Üldözik őket. Vadásznak rájuk. És mindannyiukat – Chloe-val együtt – holtan akarják látni."

Nos a folytatásban végre többet megtudtunk a Mai-król meg a Tízedik Penge Rendjéről, és ez már nagyon szükséges volt. Chloe-t megmentik a társai és magukhoz veszik, hogy meg tudják védeni, és én valahogy az elejétől sejtettem, hogy van itt még valami a háttérben. Mármint amikor Sergei meg a többiek folyton azt mondogatták neki, hogy nem kellene a halandó barátaival meg az anyjával törődnie, már akkor sejtettem, hogy ők sem teljesen őszinték. Szegény Chloe már azt sem tudja kiben bízhat és kiben nem. Szerencsére Chloe kezd felnőni, megkomolyodni és annak ellenére, hogy ez a változás kicsit irreálisan hamar ment végbe, mégis örültem neki, mert a csitri Chloe az idegeimre ment. Itt sokkal szimpatikusabb lett és kicsit meg is szerettem.

Természetesen kapunk új szereplőket, Chloe falka társait, mindegyik közülük orosz, ami igazán tetszik. Mindig szimpatikus volt számomra Oroszország és az orosz emberek és végre itt egy olyan történet, amiben ők a főszereplők, orosz nevekkel van tele a könyv, ez nagyon bejön. Sergei hát, hogy is mondjam, tényleg sejtettem, hogy nem olyan kedves mint amilyennek mutatta magát. Aztán ott van még Kim, akit viszont megkedveltem, kedves, aranyos és érdekes lány, és ő meséli el nekünk a Mai-k történetét, ami egyből szimpatikussá teszi. Sok okos és igaz dolgot mond és sajnáltam, mert a többiek furának tartják.

Ami viszont nem tetszett a 2. részben, hogy már nem csak Chloe nézőpontjából láthatjuk a történetet, hanem kapunk több nézőpontot is, ami szerintem teljesen felesleges volt. Minek kell Amy, Paul, Brian és még Chloe anyja nézőpont is, mikor semmi érdemlegeset nem adtak hozzá a történethez... kicsit olyan volt, mintha csak lapkitöltésnek lettek volna berakva az így is elég rövid könyvbe. Megint nincs nagy kaliberű és nehezen megoldható rejtély, csak a szokásos zsarolási-túszejtő dolog, egy kis harccal körítve, megint nem okozott meglepetéseket, de az máris plusz pont neki, hogy Chloe karaktere fejlődik.

Kivéve persze még mindig két fiúval kavar, könyörgöm döntsd már el, hogy melyiket akarod! (Megjegyzés: nem tudom mit eszik szegény Brian-en, mikor totálisan semleges és unalmas karaktere, én biztos Alyec-et választanám.)
Egyre jobban kíváncsi vagyok a történet végére, még ma nekikezdek a 3. kötetnek szerintem.:)
A könyvről:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...