2013. jan. 18.

The Nine Lives of Chloe King (Chloe King kilenc élete)



Nemrég olvastam a könyveket (Celia Thomson: The Fallen, The Stolen, The Chosen) és mikor megtudtam, hogy van sorozat belőle, akkor csak azért is belevágtam, mert látni szerettem volna milyen lett és mi mindent változtattak meg. Nos van aki előnyére változott, van, aki hátrányára a könyvekhez képest, de erről később.
A sorozatot 2011 nyarán vetítette Amerikában (amint a poszteren látni lehet) az ABC Family csatorna, mindössze egy évadot élt meg, mely 10 részből áll, aztán törölték, mert nem volt megfelelő a nézettség. Aztán felröppent a film ötlete, 2012 elején, de abból azóta se lett semmi, szerintem nem is lesz. Hogy miért bukott meg szerintem a sorozat, arról később. Magyarországon nem vetítették, mivel Amerikában is megbukott, így biztosan nem vette meg semelyik magyar csatorna.

A történet: Adott nekünk a 16 éves Chloe, aki egy napon rájön, hogy egy különös fajhoz tartozik, akik egy régi egyiptomi Isten leszármazottai. Ők a Mai-k (vagyis macskaemberek), akiket egy különös és titkos szervezet el akar törölni a Föld színéről. Chloe-t megtámadja egy férfi és lelöki egy magas toronyból, ekkor hal meg elsőnek és jön rá, hogy valami nincs rendjén vele... a Mai-k között is különleges, mert ő az "Egyesítő", akinek feladata megvédeni a falkát és ezért van a társaival ellentétben 9 élete... közben két fiú is megtetszik neki, az egyik a falkabéli társa Alek, a másik meg egy normális halandó fiú, (az idegesítő) Brian... és még csak ekkor kezdődnek a kalandok...


Nézzük akkor miért érdemes megnézni, vagy egyáltalán kinek ajánlom. Annak aki szereti a tini-fantasy sorozatokat, és bírja a könnyed kis történeteket, aki nem vágyik csavaros sztorira, véres verekedésekre és nagy bonyodalmakra. Ez egy családi sorozat, semmi több, és ezzel nem azt akarom mondani, hogy rossz, a maga nevében éppen megfelelő. Egyszer mindenképp megéri megnézni.


Nekem személy szerint az egyik szerelmi szál tetszett a legjobban, méghozzá a Chloe és Alek páros, meg magában úgy Alek karaktere, nagyon bírtam, és én biztosan őt választottam volna Chloe helyében. Sokkal érdekesebb, viccesebb és vonzóbb, mint Brian.


Brian-t ki nem állhatom, nála unalmasabb, lagymatagabb és vontatottabb férfi főszereplővel még nem találkoztam, és a sorozatos Brian még a könyvesen is túltesz (pedig azt sem bírtam). Egyedül az apja és közte lévő kapcsolatban lett volna valamiféle potenciál, de nem hitelesen adták elő, valahogy nem érintett meg ez a szál. Bármikor, amikor megjelent a képernyőn, vertem a fejem a falba (képletesen persze), és hangos sóhajok közepette szenvedtem végig azt a pár percet, miután végre eltűnt.


A sorozat másik gyenge pontjai Chloe barátai, Amy és Paul, akiket a könyvekben valamennyire bírtam, ott egyedibbek voltak, és valahogy nem ennyire ütnivalók, itt meg olyan tipikus barát karakterek lettek belőlük. A kényes és nyafogó kis csaj, meg a vicces srác.


És direkt a főszereplőt hagytam utoljára, mert nekem mint karakter (Alek után) ő jött be a legjobban. Persze az első két részben még libásan kezd egy kicsit, de aztán megkomolyodik, őszinte és igaz barát lesz, aki mindenkin segíteni akar, és habár az a húzása, hogy mindkét fiúval elkezd kavarni kissé idegesített, mégse tudtam meggyűlölni őt. Skyler Samuels szerintem remek színésznő, engem mindenképp meggyőzött, és imádtam a haját, ezek a szép hullámok nekem is kellenek.

Na de akkor a végén leírom, hogy szerintem miért bukott meg az első évad, vagyis, hogy miért lett ilyen alacsony a nézettsége. Lássuk be volt egy igen jó alapanyag, hiszen a könyvek adottak, melynek itt az elején még csak az alap koncepcióját vették át, így a könyves főbb szereplők, akik később jelennek meg, még nem  szerepelnek, így a fő csavart, amiért érdekes lehetne egyáltalán ez az egész, teljesen kivágták. Persze értem, hogy nem a nagy durranással akartak indítani, mert akkor meg a többi évadra nem marad semmi... és kellett egy kis felvezető meg ilyenek, de az első évad első fele kissé unalmas, a végére kezd izgalmasabb lenni, így meg kellett volna találni a módot, hogy már az elején is izgalmas, rejtélyes, érdekes kalandokba keveredjenek.
Másrészről mivel ez egy családi sorozat, egy családi csatornán, amit leginkább fiatalabbak néznek, így nem rakhatták tele véres akciójelenetekkel, még amikor verekednek, akkor sem folyik vér, és néhol annyira furán van az egész megkoreografálva, hogy nem tudtam magam beleélni, mert láttam, hogy ez nem igazi bunyó, hanem csak azt játsszák el a színészek.
Talán ha érdekesebb történeteket találnak ki az egyes részekhez, és egy kicsit komolyabbra veszik a figurát, hogy az idősebbek számára is jobban élvezhető legyen (ne csak egy fantasy-s nyálas tinisorozatot lássanak benne), akkor nagyobb lett volna a nézettség.

Összegezve, szerintem azért nem volt olyan rossz, biztosan jobb és jobb lett volna, ha engedik kibontakozni a történetet és kreatívabbak lettek volna az írók és a készítők, de hát a pénz nagy úr, és mivel nem hozott megfelelő nézettséget, így elkaszálták.
10/7
Előzetes:

Ui: Az előzetes se lett valami kiváló, egy kicsit gagyira és gyerekesre sikeredett, ez sem vonzotta túlságosan az embereket, hogy megnézzék.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...