2012. okt. 19.

American Horror Story: The Murder House (Amerikai Horror Történet: A gyilkos ház)


Elsőnek azt jegyezném meg, hogy azért az eredeti angol címet írtam előre, mert ugye ezt a sorozatot még nem vetítették Magyarországon (legjobb tudomásom szerint), így nincs hivatalos magyar címe, így csak egy általalam kreált szabadfordítást írtam mögé zárójelben.

Úgy bukkantam rá erre a sorozatra, hogy imádom a Végzet ereklyéit, abban pedig Sebastian-t, és rengeteg fanart-on Evan Peters-t szerepeltetik Sebastian-ként... róla meg olvastam valahol, hogy szerepel ebben a sorozatban, így már csak miatta elkezdtem nézni... és nagyon megszerettem ezt a mindössze 12 epizódból álló első évadot.


A történet: Adott nekünk a Harmon család (a fenti képen), akik miután Ben megcsalta a feleségét Vivien-t, úgy próbálják helyre hozni a kapcsolatukat és megmenti a családjukat, hogy egy másik városba költöznek és ott próbálnak új életet kezdeni. Rátalálnak egy igen kedvező áron megvehető házra, és mivel nem nagyon van más választásuk, így megveszik és beköltöznek... azonban a boldog család élet nem jön ilyen könnyen, és fura idegenek jelennek meg... a furcsa szomszéd Constance és a lánya, aztán Tate akit Ben kezel, mivel pszichológusként dolgozik, a bejárónő Moira, akit valamilyen rejtélyes okból kifolyólag Ben egy csinos fiatal nőnek, míg Vivien egy öreg hölgynek lát... ja és azt se felejtsük el, hogy a házban szellemek kísértenek...

És hogy miért szerettem meg nagyon ezt a sorozatot?
Elvileg ez egy horrorsorozat lenne, de nyugodtan kijelenthetjük, hogy nem olyan ijesztő, mint amilyennek vártam. Utálom a horror filmeket, mert gyakran berezelek tőlük... és épp ezért féltem, hogy majd itt is halálra rémülök... de nem ez történt... na jó, azért van benne egy-két ijesztőbb dolog, de ha én kibírtam azokat, akkor bárki ki fogja... Inkább drámának nevezném, meg természetfelettinek, szerintem ez egyáltalán nem horror. (És épp ez a jó benne, épp ezért szeretem.)
Érdekes a felépítése is, hiszen minden epizód egy a múltban történt halálesettel kezdődik, aminek a részben fontos szerepe lesz, így előrehaladván az évadban a fontosabb szereplők múltja is kiderül számunkra... kezdetben sok a rejtély, és nagyon sok dolgot nem lehet érteni... de nézzétek csak tovább... részről részre egyre jobb lesz, minden a helyére kerül...


A másik, ami miatt (vagyis aki miatt) érdemes nézni az EVAN PETERS!!!
Komolyan megszerettem és szerintem irtó tehetséges színész, és nagyon helyes. (tök jó lenne, ha teljesülne a fanok kívánsága és tényleg ő játszaná majd Sebastian-t a Végzet ereklyéiben). Az általa megformált Tate Langdon egy pszichopata, aki embereket gyilkol, és emiatt gyűlölni kellene vagy félni tőle... de szerintem senki se érez így iránta... Tate olyan kis aranyos, hogy csakis szeretni lehet. És Violet-el együtt tökéletes párt alkotnak, imádtam őket és szurkoltam nekik végig...


És egy másik régi kedvenc színészem is szerepel a sorozatban, igaz csak egy kisebb mellékszerepben... ő pedig Zachary Quinto, aki egy meleg párnak az egyik felét játsza... de ő is olyan aranyos és vicces, hogy imádtam minden egyes percben mikor csak megjelent a képernyőn.


Összességében ez egy nagyon jól összerakott minisorozat, melynek első évada 12 részből áll. Egy kerek és egész történetet mesél el nekünk, melynek lezárt a vége, ugyanis a 2. évad már egy teljesen más történetről fog szólni, habár sok korábbi színész feltűnik benne, de mind-mind más karakterrel... (Evan Peters marad a 2. évadra, habár már nem Tate-t fogja alakítani, hanem egy új karaktert Kit Walker-t, és most barna haja lesz, nem szőke... alig várom már...) A 2. évad egy elmegyógyintézetben fog játszódni és Amerikában október 17.-én kezdték el vetíteni. A 2. évad címe: American Horror Story: Asylum (Amerikai Horror Történet: Az elmegyógyintézet)
10/9

2. évados plakát





És akkor a végén itt van néhány trailer az érdeklődés felcsigázása végett.
1. évad trailer:

FRISSÍTÉS!!!!!! (2013.05.31.)

El sem hiszem, hogy megtörtént, de végre az egyik magyar televíziós csatorna megvásárolta az AHS-t és vetíteni fogják Magyarországon. A magyar címe ez lett végül: "Amerikai Horror Story" (Nekem tetszik, hogy majdnem teljesen megmaradt az eredeti cím, és örülök annak, hogy nem rontották el valami béna magyaros átírással).
Még csak egy kis ízelítőt láttam, vagyis egy rövidke promót róla a Viasat3 csatornán, és innen szereztem róla tudomást. Ennek ellenére NEM a Viasat3 fogja vetíteni, hanem a VIASAT6 csatorna, és 2013. június 7.-én (péntek) este kezdődik 22:00 órakor. Az első rész címe stílusosan: A gyilkos ház lett. Remélem az első évad után jön a második is, ami ugyebár egy teljesen más történetről szól, ennek ellenére nem kevésbé ijesztő és szórakoztató, mint a Gyilkos Ház története. Én mindenképp ott ülök majd a tévé előtt és újranézem az első évadot. Nagyon várom már milyenek lesznek a szinkronhangok, remélem nem cseszik el nagyon és valamennyire tűrhető lesz.

Ha jól emlékszem ezzel a promóval reklámozták eddig Magyarországon is:

7 megjegyzés:

  1. Hűha, micsoda sori. O_O Már egy ideje szemezek vele. És most, hogy olvastam róla itt, este rákeresek, és letöltöm.
    Vőlegényem nagy horrorrajongó, én nem, bár néha ha a hangulatom úgy hozza, szeretem a borzongató alkotásokat. Azt hiszem ez a sorozat mindkettőnknek befog jönni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ez szerintem nem annyira igazi horror, de azért mindenképp jó... nekem nagyon bejött... :)
      Majd ha megnéztétek akkor írj nyugodtan, hogy tetszett vagy sem... :)

      Törlés
    2. Épp ezért jó, mert nem igazi horror, de azért van benne egy kis borzongás. Pont nekem való. ;)
      Írok, persze. :)

      Törlés
  2. Ez a sorozat fantasztikus!
    Kedden kezdtem és csütörtök éjjel befejeztem.
    Csodálatos volt!
    Tate pedig elbűvölő, ő az egyetlen olyan pszichopata aki kedves, megnyugtató tud lenni. Bár lehet, hogy ez is a betegségének tudható, attól még imádom!!!!!
    Jól sikerült a bejegyzésed! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is nagyon imádom, és a 2. évad szintén érdekes, habár teljesen más, mint az első volt. Egyértelműen Tate a legjobb karakter, miatta már megérte megnézni.
      És köszönöm a dícsérő szavakat... :)

      Törlés
  3. Szia,azt szeretném kérdezni hogy ezt hol lehet megnézni,mert mindenhol kerestem és nem találtam?
    Nagyon érdekelne,és volna még 1 kérdésem,hogy ez csak film vagy könyvbe is van?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Ha nem találtad meg, akkor mégse kerested mindenhol. :)
      Egyébként ez nem film, hanem egy sorozat, és online megtalálható magyar felirattal. Én is így néztem még a magyar premier előtt. Magyarul a Viasat 6 csatorna adta, nem tudom most adják-e.

      Egyébként csak írd be a google-ba, és biztosan meg fogod találni.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...