2014. márc. 4.

Ismét díjat kaptam! :)


Ismét kaptam egy díjat egyik kedves olvasómtól, amire ma egyáltalán nem számítottam. Köszönöm Khverd blogja a díjat, és hogy épp én jutottam az eszedbe. :) Azért örülök mindig a díjaknak, mert jó érzés, hogy valaki egyáltalán gondolt rám, másrészt pedig megválaszolva a kérdéseket, ti is kicsit jobban megismerhettek engem. :)


Ezen alkalommal 11 kérdést kaptam, melyek a következők:

1. Mit gondolsz a könyvadaptációkról?
Mint ötlet nagyon tetszik. Hiszen kinek ne tetszene, hogy a szeretett könyv és karakterek a széles vásznon is életre kelnek? Szeretem a könyvadaptációkat, és ezek nagy részét meg szoktam nézni, főleg ha egy olyan könyvből készül, amit imádtam.
Az már más kérdés, hogy manapság egyre rosszabbak a könyvadaptációk, aminek pedig egyáltalán nem örülök. Igazából erről hosszan tudnék elmélkedni, amit most nyilvánvalóan nem fogok megtenni. Egyik kedvenc filmem, ami szerintem remek könyvadaptáció: az Interjú a vámpírral. Idén Az Éhezők Viadala 2., a Futótűz is remek lett. Sorozatban pedig a Trónok harca a favorit.

2. Mit gondolsz a váltott szemszögű könyvekről?
Imádom őket! Komolyan, ez a kedvenc "könyvszerkezeti megoldásom". A váltott nézőpontos E/1. személyű történetmesélés áll hozzám a legközelebb, főleg ha mindkét főszereplő saját kis története érdekes és ugyanolyan izgalmas, és ha mindkettő szerethető valamiért.

3. Vettél már meg könyvet a borítója miatt?
Nem nagyon szoktam ilyet csinálni, és általában nagyon megválogatom, hogy milyen könyvekre költöm a pénzem, hiszen nem vagyok milliomos. Inkább olyan szokott lenni, hogy a könyvtárból veszek ki egy könyvet, csakis a borítója miatt. Julie Kagawa Vaskirály című könyve például így került a kezembe. Csak a borítója miatt emeltem le a polcról.

4. Vettél már könyvet csak azért, mert egy általad szeretett író(nő) írta?
Hasonló a válasz, mint az előző kérdésre. Nem. Csak akkor, ha tudom, hogy biztosan tetszeni fog az újabb könyve is. Maggie Stiefvater Hollófiúk könyvével vált a kedvencemmé, így a folytatást megvettem.

5. Mi alapján nézel meg egy filmet?
Mármint, hogy miért nézek meg egy adott filmet? Mi alapján választom ki melyik filmet nézem meg? Ha erre utalt a kérdés, akkor egyszerű a válasz: azt, ami akkor éppen érdekel.

6. Sorozatok vagy filmek?
Mindkettő. Mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya. A sorozatokban csak azt nem szeretem, hogy némelyik sorozatnál egyszerűen a készítők nem tudják, mikor kell befejezni. Rengetegszer volt, hogy imádtam egy sorozatot, de aztán annyira feleslegesen elnyújtották a történetet, hogy a végére már megutáltam. (Pl. Vámpírnaplók. Amit a harmadik évad óta csinálnak a készítők egyszerűen borzalom. Így megutáltam a sorozatot, kiábrándultam belőle és az ötödik évadot már nem is nézem.)

7. Mit gondolsz, mi a legjobb tulajdonságod?
Öhm... legjobb? Hűséges. Sosem árulom el azt, akit szeretek.

8. Van olyan ismerősöd, akit személyesen is ismersz és követi a blogodat?
A húgom számít? :D Amúgy nem szoktam az ismerőseimnek reklámozni a blogomat, nem is tudnak róla, mert azt szerettem volna az elejétől, hogy csakis az írásaim miatt olvassanak, és ne azért mert valaki ismer és az orra alá dörgölöm, hogy mert ismer, olvasnia kell.

9. Hagytál már félbe könyvet?
Nem. Nagyon megválogatom mit olvasok, amiről előre tudom, hogy nem tetszene, azt el sem kezdem. De még ha gyengébb a könyv, vagy később rájövök, hogy ez mégse nekem való, akkor is végig olvasom. Ezért olvastam el végig pl. A szürke 50 árnyalatát.

10. Ki az "álom-könyvpasid"?
Ha egy valakit kellene választani, akkor nem tudnék kit mondani. Sok mindenkit szeretek, de a következőket a legjobban: Lestat (Vámpírkrónikák), Magnus (A Végzet Ereklyéi), V'Lane és Barrons (Tündérkrónikák).

11. Mi a legnagyobb álmod?
A legnagyobb álmom? Ez most nagyon unalmasan fog hangzani, és kissé kispolgárin, de nekem a legnagyobb álmom az, hogy legyen egy jó munkám, amiből meg tudok élni, és egy szerető családom. Ennyi. Ezzel bőven beérném. :)

Az általam összegyűjtött 11 kérdés! :)

1. Mit gondolsz a könyvadaptációkról? Szerinted melyik sikerült a legjobban?
2. Mi jelenleg a kedvenc könyved?
3. Melyik az a könyv, amitől a falra másztál olvasás közben?
4. Szerinted melyik könyvből kellene filmet (vagy netán talán sorozatot) készíteni, amelyikből még nincs és nem is tervezik?
5. Ki a kedvenc könyves női főhősöd?
6. Mit gondolsz a magánkiadásokról?
7. Most melyik a kedvenc televíziós sorozatod, amiért teljesen odavagy?
8. Szereted a képregényekből készült filmeket? Ha igen, melyik a kedvenced?
9. Mi a legrosszabb tulajdonságod?
10. A családod tudja, hogy blogot vezetsz? Szoktak olvasni?
11. Milyen hobbid van? Mit szeretsz szabadidődben csinálni?

Akiknek tovább szeretném adni a díjat: Annie mindenes blogja, Könyvek erdeje, Meddia-addict, :)

1 megjegyzés:

  1. Szia Anna, köszönöm szépen a díjat, amint lesz időm, válaszolok a kérdéseidre. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...