2013. dec. 15.

Richelle Mead: A szukkubusz éjszakája (Georgina Kincaid 2.)

A történet:
Georgina Kincaid, Seattle város szukkubusza pokoli elismerésben részesül kiemelkedő lélek-megrontási teljesítményéért, és békességben él nagy szerelmével, a halandó Seth Mortensen regényíróval. Szerelmük egyetlen hiányossága a testi beteljesülés: könnyű csókokon és gyengéd simogatáson túl nem merészkedhetnek, mert azzal Georgina elszívná Seth életerejét. Kényszerű önmegtartóztatásuk dacára igen harmonikusan építik kapcsolatukat mindaddig, amíg meg nem jelenik a színen Georgina régi inkubusz barátja, a sármos csábító, Bastien. Az inkubusz rejtélyes feladattal érkezik a városba: meg kell rontania egy híres tévésztárt, a bigott Dana Daileyt, akinek szervezete szigorú konzervatív értékeket hirdet, így igyekezve gátat vetni a földi romlottságnak és az ördög csábításának. Georgina természetesen barátja segítségére siet, ám miközben Bastien Danát igyekszik a romlásba vinni, Georginának is szembe kell néznie saját démonaival.

Richelle Mead felnőtteknek szóló könyvsorozata engem megvett magának. Nem tudom miért, de teljesen beleszerettem Georgina Kincaid történetébe, az ilyen sztorikat szeretem a legjobban, amiben mindenből található egy kicsi, amire nekem szükségem van egy jó könyvben. Felnőtt karakterek, rengeteg humor, szimpatikus narrátor, és izgalmas történet, amin nem unom magam halálra. Ez a Georgina Kincaid sorozat. Az első rész azonnal kedvenc lett, így nem vártam sokáig, hanem olvastam a másodikat, ami már szintén megjelent magyarul. Remélem a sorozat kiadását nem szakítják félbe, mint a Vérvonalakét, mert szerintem ebben sokkal több a lehetőség. Majd meglátjuk.

Georgina élete cseppet sem unalmasan folytatódik tovább, minden halad a megszokott kerékvágásban. Tovább dolgozik a könyvesboltban, miközben "főállásban" pedig lelkeket ront meg és taszít kárhozatba, hogy azok életenergiájából tarthassa fenn magát. Nála ez a szükséges rossz, hiszen szukkubusz, egy a testi gyönyörök közben a halandóktól életenergiát elszívó démon, aki halhatatlan, és akinek ezen múlik a fennmaradása. A korábban Jeromeal kötött alku fényében, Georgina ugyan nem vesztette el halandó szerelmét, de ezért cserébe még több lelket kell megrontania. A dolgok tovább bonyolódnak, mikor váratlanul felbukkan, Georgina régi jó barátja és "kollégája" Bastien, az inkubusz (ami Georgina munkájának férfi megfelelője), és a segítségét kéri egy küldetésben, miközben alaposan feldúlja a lány amúgy sem éppen hétköznapi életét. Tehát a történet pörög tovább ezerrel, és közben pedig egy elfeledett régi Isten jelenik meg a színen, aki valamilyen különös anyaggal pörgeti fel a halandókat, köztük Georgina egyik barátját, Dougot, aminek súlyos következményei lehetnek, ha valaki nem lép közbe. Georgina persze nem hagyja annyiban a dolgot.

A történetre nem lehet panasz, bár be kell vallanom nekem az előző könyves nephelimes dolog valahogy jobban tetszett, vártam, hogy azt mondjuk folytatni fogják, mert hát Roman nem halt meg, és volt is utalás arra, hogy még visszatérhet, de ez nem történt meg. Bár az is igaz, hogy még van négy könyv a sorozatban, így van bőven rá ideje. Én várni fogom. Igazából három fő szálon futott a történet. Az egyik a halandókat veszélyeztető ismeretlen Isten felbukkanása és ténykedése, a másik Bastien terve, amiben Danat akarja megrontani, a harmadik meg Georgina és Seth kapcsolatának alakulása. A Dana tervben már az elejétől sejtettem mi lesz a nagy csavar, és igen, bejött a számításom. Mégis ha választanom kellene, hogy mi tetszett a három történetszál közül a legjobban, akkor a főhőseink kapcsolatának alakulását mondanám, mert számomra hitelesen volt ábrázolva az egész. (Kivéve talán Seth túlságosan tökéletes karakterét.)


Azt korábban sejtettük, hogy nem lesz épp egyszerű ez a kapcsolat, hiszen Georgina és Seth között nem is lehet VALÓBAN igazi kapcsolat. Mert álszenteskedhetünk, de egy jól működő felnőtt kapcsolatnak igenis szerves részét képezi az szex, ők meg ugyebár nem érhetnek úgy egymáshoz, mert a lány nem akarja bántani kedvesét. Georgina persze őrlődik magában, kínozza a bűntudat, mert folyamatosan gyakorlatilag megcsalja Sethet. Közben egyre inkább lenyugszik a férfi mellett, és ezt jó volt látni. Persze néha nem tudott teljesen kivetkőzni magából, és csinált megint egy-két ostobaságot, de ezen meg se lepődtem, mert tudom, hogy Georgina nem tökéletes. Az elejétől tudni lehetett, és ő pont ezért remek karakter. Mégis, azt meg kell jegyeznem, hogy annak ellenére, hogy én bírom a csendes és udvarias Sethet, valahogy nehezen hiszem el, hogy tényleg nem zavarja az a sok dolog Georginával kapcsolatban. Meg, hogy tényleg nem bánja a szexmentes kapcsolatot. Legyünk őszinték, akármennyire cuki Seth, ilyen pasi egyszerűen nincs a világos és kész.

Mégis, remekül szórakoztam ismét olvasás közben, mert a humor még mindig igen aktívan megjelent a sorok között, az erotika úgyszintén, amit itt nem bánok egy cseppet sem, mert nem megy a történet rovására. A karaktereket bírom továbbra is, és Bastien, pedig természetesen csatlakozott kedvenceim sorához. Tisztára olyan volt, mint Georgina, csak pasiban, sőt ha mondhatok ilyet még nála is őrültebb. Mint egy őrült testvérpáros olyanok voltak ők ketten. Várom vissza a fiút, remélem később szintén felbukkan még a sztoriban valamikor. És különösen örültem a kevéske, de pont a történet bizonyos részéhez illő néhány visszaemlékezésnek is.
Aki még nem próbálkozott meg ezzel a könyvsorozattal, annak mindenképp ajánlom, mert szerintem remek lett. Remélem, hogy a harmadik könyv mihamarabb érkezik magyarul. A magyar borító ismét szép lett és illeszkedik az előző sémájába, csak így tovább.:)

Bővebben a könyvről:
http://moly.hu/konyvek/richelle-mead-a-szukkubusz-ejszakaja
Értékelés: 5/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...