2013. dec. 21.

Thor: Sötét világ

A történet:
Thor a Föld és a Kilenc birodalom védelméért száll harcba egy eddig az árnyakban bujkáló ellenséggel, aki most magát az egész univerzumot akarja.
A Thor és A bosszúállók eseményeit követően, a Sötét világban Thor a világegyetem rendjéért harcol, eközben azonban egy ősi faj a bosszúra szomjazó Malekith vezetésével visszatér, hogy az egész univerzumot sötétségbe taszítsa. Még Odin és Asgard sem tud szembeszállni azzal az ellenséggel, akivel Thornak szembe kell néznie. Veszélyes úton indul el, mely során újra találkozik szerelmével, Jane Fosterrel és fel kell áldoznia mindent, hogy megmentse a világot. (Forrás: port.hu)


Ez a film számomra csalódás volt, pedig mennyire vártam. Szerettem a Thor első részét, nekem tetszett, habár nem volt semmi különleges benne. Aztán imádtam a Bosszúállókat, így szinte epekedve vártam mi történik Lokival (és persze Thorral is, nem csak Lokival... áh, nem...). Már az előzetessel se voltam maradéktalanul elégedett, mert unalmas, izgalom nélküli, nem olyan, mint amilyen egy figyelemfelkeltő előzetesnek kellene lennie. Mindenesetre ma eljutottam odáig, hogy végre alkalmam nyílt megnézni a Thor második részét és gondoltam friss emlékekkel leírom a véleményemet róla. Ami nagy részben negatív lesz, így készüljetek fel rá.

A film első fele baromi unalmas, és erre nincs jobb szó. Persze hasonlít az egész az első filmre stílusban, hangulatban, csak talán egy kicsit komolyabb. Visszatér a többi szereplő, asgardi és nem asgardi, és habár üdítő volt látni a Thor világot ismét egybe, a karakterek fele egyáltalán nem kellett ebbe a történetbe. A "fő gonosz" teljesen papírmasé figura, természetesen el akarja pusztítani a világot, mindent sötétségbe taszítani, mert neki csak úgy jó, de semmi komolyabb indoka nincs arra. Mondjuk nem is vártam mást, hiszen a képregények gonoszainak motivációi eléggé egysíkúak. Nem az ellenség itt a lényeg, az csak ok a sok verekedésre, bunyóra, CGI-ra, és arra, hogy hőseink ismét összefogjanak a jó ügy érdekében és megmentsék az emberiséget. Nem kötött le a film annyira, mint szerettem volna, és ez azért rossz, mert így minden apró hibát észrevettem benne, és egy részük különösen idegesített, így a végére keserű szájízzel fejeztem az egészet.

Íme egy kis rövid lista, csak néhány dolog, ami zavart a filmben, és ami jelentősen rontott a film élvezeti értékén:
1. Mint már mondtam az első fele baromi unalmas, Loki megjelenésétől pörögnek fel az események.
2. Jane bevonása a sztoriba erőltetett és hülyeség. PONT ő lesz az, akibe az a bizonyos valami beleszáll, és ezzel okot adva Thornak, hogy belevesse magát az ügybe. Hisz így Janet meg kell menteni, őt nem lehet csak szimplán megölni, hisz ő Thor szívszerelme, és az milyen lenne már. Mert ugyebár úgy túl egyszerű lenne a sztori. Ha valaki mással történt volna meg, mert azt valljuk be könnyűszerrel megölték volna és kész... vége a nagy fenyegetésnek.
3. Nem értettem, hogy Thor női harcos barátja (nem jut eszembe a neve, ennyire nem hagyott bennem mély nyomokat) most mi az Istenért kezdett el flörtölő pillantásokat vetni Thorra, mikor korábban semmi ilyesmi nem volt közöttük. Ugyancsak egy logikátlan dolog. Remélem ebből később nem akarnak egy béna szerelmi háromszöget építeni.
4. Jane barátai, Selvig, Darcy meg a gyakornok csávó feleslegesek, semmit nem adtak hozzá a sztorihoz, és most még viccesek sem voltak. Nyugodtan ki lehetett volna őket hagyni.
5. Mikor Jane Asgardba kerül még csak rá sem csodálkozik a világra, és akárhova viszi magával Thor még csak meg sem jegyzi, hogy milyen fura helyekre kerül, hanem mindent olyan könnyen fogad, mintha mindig ilyen dolgokat látott volna életében.
6. Ne próbáljuk már beállítani Loki "nagy haláldrámáját" dramatikusnak, mikor MINDENKI PONTOSAN TUDJA, HOGY LOKI NEM FOG MEGHALNI! (Mert különben még a kutya se nézné tovább a Thor filmeket.)
7. Thor anyjának halála se volt drámai, a karaktert nem lehetett megismerni és megszeretni, így súlytalan volt a halála, és még a karakterek is könnyen túlléptek a dolgon. Pedig elvileg ez lett volna a bosszúra a motiváció, de annyira jellegtelenre és felejthetőre sikeredett, hogy az hihetetlen.
8. Thor és Jane nagy lamourjából semmi nem jött át, csak smároltak párszor és kész. A végén meg megint elváltak egymástól és ezt mindketten olyan lazán kezelték, mintha ez lenne a normális.
9. Lehet csak engem zavart, de engem kifejezetten, hogy mindenkinek ocsmány volt a frizurája, sőt egyesek télapószakállat kezdtek növeszteni. Kérem szépen, tudom, hogy a világ megmentése nehéz feladat, de azért hajvágásra és borotválkozásra csak tudtok néhány percet szakítani...
10. Felesleges és indokolatlan volt a 3D, semmi pluszt nem adott a történethez.
Hirtelen most ez a tíz fontosabb dolog jutott az eszembe.

Nem nézhetetlen a film, de nem olyan jó, mint amire számítottam. Egy erős közepes, semmi több, és ezt nagyon sajnálom. Két dolog tetszett, az egyik a Bosszúállós cameo jelenet, ezt nem akarom lelőni, na ezen én is mosolyogtam. A másik meg természetesen Loki. Habár keveset szerepelt, de mégis ő ennek a filmnek a szíve és a lelke, nélküle elég unalmas lett volna. A Thor és Loki közti testvéri kapcsolat ábrázolása az első filmben szerintem szépen ki volt dolgozva, és itt is próbálkoztak vele, volt néhány emlékezetes pillanatuk, de valamiért ez itt szintén kevésnek tűnt. Összegezve, szomorú, de csalódás volt a film, és ezek után kicsit félve tekintek a Bosszúállók második része felé.
Értékelés:
10/5

Előzetes:


1 megjegyzés:

  1. hatalmas nagy marhaságokat írtál:D kb mintha nem is láttad volna a filmet nagyon butaságokat írtál itt le :D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...