2010. aug. 20.

A sötét lovag (Batman 2.)

A Batman 2 része egyértelműen Jokerre koncentrál. Batman legfőbb és legrégibb ellensége jelenik meg a színen, hogy megláthassuk hogyan alakulhatott ki a köztük lévő hosszú harc. Joker és Batman közti ellentét sokkal másabb itt, mint a korábbi filmes és az eredeti verziókban. A filmnek egyértelműen Joker karaktere a csúcspontja. Olyan jól megalkották eredeti karakterét meghagyva, de mégis kicsit másnak ábrázolva. Ez a Joker egy őrült, nincsenek ép magyarázatok a tetteire, hacsak nem az, hogy mindig borsot törjön Batman orra alá. Poénos és nevetséges, vagy vele nevetünk vagy rajta. Igazi gonosz olyan, akit a képregények világába teremtettek. Heath Ledger ráadásul kitűnő választás volt, nagyon hitelesen alakítja a bomlott elméjű gonosztevőt.

A másik gonosz, aki feltűnik a Két-Arc. A korábban tiszteletreméltó, bűnözők ellen harcoló Harvey Dent ügyész, Jokernek köszönhetően balesetet szenved és arcának fele a felismerhetetlenségig megég. Rachel elvesztése miatti bánat és a gyűlölet előhozza belőle a szunnyadó gonoszt és maga is bűnözővé és gyilkossá válik. Ebben a filmben megalkotott Két- Arc nem lett annyira szimpatikus, szinte semmi köze nincs ahhoz ami az eredeti képregényekben történt vele. Túl keveset szerepel és olyan ellenszenves lett a karaktere. A korábbi Batman feldolgozásban egy sokkal szimpatikusabb Harvey Dent jelenik meg számomra. ( A korábbi Batman filmek 3. részében jelenik meg)

Rachel karakterének nem tett jót a színésznőváltás, nem tudom mi lett Katie Holmes-al de Maggie Gyllenhall nem volt jó választás. Így a legjobb ami történhetett, hogy Rachel már ebben a részben meghalt, bár nem tudom akkor milyen szerelmi szál lesz a következő filmben??
A filmben több olyan pillanat is van mikor azt hihetjük már minden szép és jó lesz de akkor megfordul a kocka és Joker nem engedi, hogy unatkozzunk. Nem adja fel egykönnyen a harcot és mindig cseles fordulatokat hoz a történetben, hogy Batman rájöhessen egyáltalán nem olyan könnyű ellenfél, mint korábban hitte róla.
Ezt a filmet látni kell, és aki még nem tette meg az minél hamarabb pótolja be. Ez az eddigi legjobb képregény adaptáció film!
Film trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=TrOYN6OSa38
10/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...