2010. aug. 18.

Anne Rice: Lestat a vámpír (Vámpírkrónikák 2.)

 Anne Rice Vámpírkrónikák sorozatának 2. kötetében közelebbről is megismerkedhetünk Lestat-tal. Végig követhetjük vámpírrá válásának körülményeit és azokat az eseményeket melyeknek nagy hatása volt sötét életének kezdetére. Hogyan tudta elfogadni, hogy vámpír lett belőle, miért döntött úgy, hogy társat teremt magának és láthatjuk, ahogy megismerkedik a két öreg vámpírral, Armand-al és Marius-al.

Aki elolvassa ezt a könyvet, annak egyből kedvencévé válik Lestat, akit az 1. kötetben Louis olyan gonosznak festett le. Megtudjuk milyen események vezettek ahhoz, hogy később olyan érzéketlenné és gonosszá vált, a vámpírok létezésének őstörténetéről pedig kezd lehullani a lepel.

Igaz, hogy nem olvastam el az egész Vámpírkrónikák sorozatot, az 1. (Interjú a vámpírral) csak filmen láttam, a 2. (Lestat, a vámpír) könyvet elolvastam, a 3. (Kárhozottak királynője) szintén csak a filmet láttam. Ennek ellenére úgy hiszem Anne Rice által megteremtett sötét világ mutatja be legjobban és leghitelesebben a vámpírok életét.

Ez a könyv nagyon tetszett és bele tudtam magam élni abba a sötét világba, melybe nekik kell boldogulniuk.
Lestat lett a kedvenc vámpírom. Messze túlszárnyalja a mostani Edward (Twilight saga) őrületet. Lestat igazi vámpír és sorsának valódi problémáival kell megküzdenie, itt nem a halandó és vámpír szerelem a lényeg, és ezek a vámpírok megőrizték régi hagyományaikat, nem léphetnek a napra, nem vegetálnak állatvéren, igazi élőhalottak kik nem képesek emberi cselekvésekre. Ezek ellenére nem kegyetlen gyilkosok, vannak érzéseik és létük ezernyi kérdésével, társaik szeretetével és gyűlöletével kell megbirkózniuk. Lestat-ot csak szeretni lehet, igazi sötét hős, ki néha rossz dolgokat visz véghez, de ennek ellenére van benne valami, amiért senki nem tud neki ellenállni.

Mindenkinek ajánlom ezt a könyvet és a sorozat többi kötetét is. Magam is minél hamarabb próbálom elolvasni őket. A két filmről is írok majd véleményt. Olvassátok csak őket, mert ezekben a könyvekben igaz nem találtok Edward és Bella szerelmi szenvedéseket, ehelyett valami sokkal többet. Itt igazi vámpírokat találtok, és létük valósabb problémáit ismerhetitek meg. Néha gonoszak és könyörtelenek, de legtöbbször nagyon szeretnivalók… és ahogy már említettem, Lestat köztük a legimádnivalóbb!
5/5*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...