2010. aug. 20.

Batman: Kezdődik

Meg kell mondjam az összes képregény hős közül nekem Batman a legszimpatikusabb. Nem mindig volt ez így, korábban Pókember volt a kedvencem, de ahogy rávettem magam arra, hogy megnézzem Christopher Nolan Batman adaptációjának két részét egyből átvette az első helyet.
Most A Batman: Kezdődik című filmről szeretnék írni.

Ez film olyan jól meg van csinálva, hogy azt csak szeretni lehet. Olyan szépen építi fel és meséli el Bruce Wayne történetét, olyan gondosan ügyel minden apró részletre, hogy szinte hibát nem lehet benne találni. Már az elején részletesen megismerhetjük Bruce gyerekkorát, a szülei halála után, a bűnözők iránti gyűlölete a világ végére üldözi, ahol az Árnyak Ligájának tagjai közt végre túlléphet fájdalmán és itt tesz szert arra a lelki és testi erőre mely később nagy hasznára lesz a gonosz elleni harcban. Ez a szervezet fő célként küzd a gonoszság ellen és új célpontjuk, hogy elpusztíthassák a sötétség melegágyát, Gotham City városát, ami egyben Bruce szülőváros is.

Így visszatér, hogy bebizonyítsa a világnak Gotham város nem reménytelen és van még okuk arra, hogy bízzanak abban egyszer ki lehet onnan söpörni a sok bűnözőt. Gondosan és aprólékosan hozza létre Batman-t, megtervezi a ruháját és maszkját, saját személyiségét a gazdag ficsúr álarca mögé rejti, hogy titkos inkognitójára senki se gyanakodhasson.

Nincsen elkapkodva semmi sem. Mindent láthatunk, hogyan jön létre. Saját maga készíti a felszerelését, a maszkját és egyenruháját. Ebben a filmben nem úgy van, hogy hip-hop a semmiből szerez egy ruhát és az a ruha mindig szép és tiszta, minden harc után sértetlen. ( Mint pl. a Pókemberben). Bruce milliomos ezáltal minden feltétel adott, hogy sok és hasznos felszerelést készítessen magának.

Hogy őszinte legyek az első egy óra azért annyira nem izgalmas. Hosszasan le van írva Bruce múltja, szülei halála és eztán a lelki gondjai, közben folyik a „kiképzése” fent az ázsiai hegyekben a mestere segítségével. Ez az egy óra olyan lelkizős és aztán indul be a nagy akció. Ebben a filmben az ellenfelei a betegein kísérletező, félelmeiket vizsgáló doktor az úgynevezett „Madárijesztő” és az Árnyak Ligája, akik megpróbálják akkor is elpusztítani Gotham városát annak már mérhetetlen gonoszságára hivatkozva. Persze Batman ezt nem hagyhatja annyiban és felveszi a harcot ellenük, melyben társai lesznek a becsületes rendőr, Jim Gordon és gyerekkori barátja, a fiatal ügyvédnő Rachel Dawes…

Ez egy jó film és a képregény adaptációk közül az egyik legjobb. Ezt csak a Batman 2. része múlhatja felül. ( A sötét lovag)
Film trailer:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...