2012. dec. 2.

A pletykafészek (Gossip Girl)


Ismét egy újabb sorozatajánló és jelen esetben A pletykafészekről fogok írni. Első kritikus megjegyzés, hogy lett a magyar cím "A pletykafészek", mikor angolul Gossip Girl a címe. Én se tudnék jobb magyar címet kitalálni, mert az se lenne valami jó, ha szószerint fordítjuk le, mert akkot kb. ez lett volna a címe: "A pletyka lány", "Pletykás lány"... hát nem tudom. Na mindegy, ennek ellenére, nekem a magyar cím nem tetszik, sajnálom.

Akkor nézzük miről szól a történet:
Adott nekünk New York-ban egy elegáns magániskola, ahova csak a gazdag családok gyerekei járnak. Serena Van der Woodsen egyik év végén rejtélyesen eltűnik a városból valami titokzatos ok miatt és csak egy év múlva tér vissza. Ezzel nagy felfordulást okozva az egész suliban. Serena legjobb barátnője Blair addig örül csak a lány visszatértének, amíg ki nem derül, hogy a barátja Nathe korábban meg nem csalta őt Serena-val. Ekkor ki tör a botrány, és jönnek az újabb és újabb botrányok, balhék, lealázások... röviden, az Upper East Side-on mindig zajlik az élet.

Már nem is emlékszem, hogy kerültem kapcsolatba ezzel a sorozattal, talán egy unalmas vasárnap délután kapcsolgattam a tévét és belefutottam az egyik részbe, akkor elkezdett érdekelni és bepótoltam a lemaradásomat. Most vetítik Amerikában a befejező 6. évadot, mely csak 11 részes lett, a többi évad nagyjából mindig 21-22 részből épült fel. A részek nagyjából 40 percesek.

Aki már látta az meg tudja mondani, hogy ez egy tipikus tini sorozat, vagyis a 6 évad alatt mindenki összejött mindenkivel, mindenki kavart mindenkivel (szinte), voltak itt botrányok és még rengeteg kavarás, a karakterek nagy része ellenszenves vagy pedig unalmas és az utolsó 2 évadra a történet már teljesen kifulladt, semmi érdekeset nem tudtak kitalálni... így talán jobb is, hogy végre befejezik. Magyarországon ha jól tudom csak az első 3 évadot vetítették még csak, és most egy olyat fogok mondani, ami még engem is meglep. A magyar szinkron nem olyan rossz, sőt nekem kifejezetten tetszik, végre valami normálisat alkotott a magyar szinkron készítők csapata. Ezennel szeretnék nekik gratulálni!:)

Lássuk a karaktereket, 6 főszereplőnk van, és csak róluk szeretnék pár szót szólni. Jenny és a bátyja Dan nekem végig unalmasak voltak, és habár a jellemét tekintve Dan közel állt mindig hozzám, annak ellenére sem szerettem meg. Jenny a végére már egy kis r*banc lett, ütöttem volna ameddig csak lélegzik, így jobb is, hogy a 4. évadban kiírták a sorozatból.
Serena szintén ütnivaló, csak más okból, utálom az ilyen típusú lányokat, Nathe egy lagymatag karakter, akiből soha nem tudtak semmi érdekeset kihozni. Serena anyja és Dan apja végig csak idegesített, így nem értettem soha minek kellett őket ilyen fontos szereplőknek beállítani.
A főszereplők mellett meg kell említenem két mellékszereplőt, akiket különösen kedvelek. Ők pedig Jack Bass, Chuck nagybátyja és Georgina, ha csak feltűnnek a színen tuti, hogy valami nagy baj lesz.

És ha ennyi rosszat írtam róla, akkor kérdezhetnétek, hogy miért nézem mégis? Erre egyszerű a válasz. Mert imádom Blair-t és Chuck-ot és a kettejük kapcsolatának alakulását.


Ketten a legjobb karakterek messzemenően ebben a sorozatban, Blair a maga kis tökéletesség mániájával, a felsőbbrendűségi tudatával, és a kis elit beütéssel, amit a neveltetése hagyott rajta, nekem bejön. És akkor ott van Chuck, a "lelki társa" (sajnálom, de imádom őket együtt!!!), aki egy nagyképű és önelégült tahóként kezdi a sorozatot, aztán mikor beleszeret Blair-be az első évad végén, onnastól teljesen megváltozik. Imádom őket, legfőképp az első három évadban. Aztán szétszedték őket, amit gyűlöltem... de nagyon ajánlom, hogy a sorozat végén összejöjjenek, vagy teljesen ki fogok akadni.


És elnézést de nem tudtam megállni, hogy be ne rakjak egy képet Ed Westwick-ről. Nem csak Chuck karakterét kedvelem, hanem a színészt is, aki életre kelti őt. Hát nem észbontóan helyes? *fangirl sóhaj*

Tehát összességében ha bírod a tini sorozatokat és ezt még véletlenül kihagytad, akkor mindenképpen pótold be. Ha nem, akkor nem ajánlatos elkezdeni, mert csak kaparni fogod tőle a falat. (Ahogy húgom tette majdnem minden egyes alkalommal mikor megnézettem vele egy Chair (Blair és Chuck központú) részt).

És a végére egy kis érdekesség. Mint minden jó sorozat vagy film, ez is könyvadaptáció. Cecily Von Ziegesar Bad Girl sorozata alapján készült, de persze számos ponton eltér a könyvektől. (Sőt, ahogy hallottam nagyon sok helyen).
10/8

1. évad előzetes: (csak angolt találtam, sorry)


Itt van külön egy kis Blair promo:

Meg egy Chuck promo:

1 megjegyzés:

  1. "Jenny a végére már egy kis r*banc lett, ütöttem volna ameddig csak lélegzik" - aranyos XDXDXD

    A sorozatot egy ideig rendszeresen néztem, aztán csak hébe-hóba. Nekem is Blair és Chuck tetszik. A pasi az elején nagyon gázul nézett ki - főleg a csokornyakkendő -, de a felnyalt hajával már egész helyes. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...