2013. nov. 26.

Laurell K. Hamilton: Fagyos érintés (Merry Gentry 6.)

A történet:
Ismertek jól. A nevem Meredith Gentry, hercegnő és a faerie trón várományosa, korábban magánnyomozó a halandók világában. Hogy királynővé koronázzanak, folytatnom kell a királyi vérvonalat: utódot kell a világra hoznom. Ha kudarcot vallok, nagynéném, Andais királynő a faerie trónjára segítheti a fiát, az őrült Cel herceget. Engem pedig könnyedén eltesz láb alól. Hűséges őrök vesznek körül, akik megvédenek, szeretnek, és ha kell, az ágyamba bújnak. De minden próbálkozás ellenére elkerül a gyermekáldás. A gonosz királynő és bizalmasai ellenem szövetkeztek, így testőreimmel visszatértünk Los Angelesbe, remélve, hogy el tudtunk menekülni az udvari intrikák egyre gyülekező árnyai elől. De még száműzetésben sem lehet kicsúszni a sötét szándékkal közeledők markából. Most Taranis király, a faerie Seelie Udvarának hatalmas uralkodója szörnyű bűnnel vádolja meg testőreimet, és a halandók segítségével próbálja meg kézre keríteni őket. Ha sikerül neki, az embereimre szörnyű sors vár. De én tudom, hogy Taranis támadása alaptalan, és sejtem, támadásának valódi célpontja én vagyok. Megpróbált megölni, amikor gyermek voltam. És most attól tartok, szándékai ennél is rettenetesebbek.

Igazából úgy vagyok ezzel a könyvsorozattal, hogy hol szeretem, hol nem. Néha teljesen felidegesít, és az agyamra megy a sok szex és nulla történet felállás, néha meg remekül szórakozok rajta és egy szempillantás alatt kiolvasom az adott könyvet. Annak ellenére hogy nem tökéletes a sorozat, én mégis valamiért nem tudom abbahagyni, így kis szünet után folytattam a 6. résszel. A Fagyos érintés kifejezetten tetszett, pedig az előző nem jött be annyira, és épp azért szüneteltettem egy kicsit Merry történetét. Talán a szünet tett jót, talán most kedvező hangulatban voltam Hamilton könyvéhez... ki tudja. A lényeg, hogy a 6. könyv nagyon tetszett.

Végre történt valami érdekes és izgalmas, végre nem csak a szex volt a középpontban. A történet igazából mondhatjuk úgy, hogy egy éjszakát mutat be, alig pár óra eseményeit, vagy maximum két napot, a lényeg, hogy igen rövid időt ölel fel, mégis azalatt rengeteg minden történik Merryvel... és igen lényeges dolgok. Ezen rövid idő alatt az élete mondhatni teljesen megváltozik. A nagybátyja, Taranis, a Seelie király valami ördögi dolgot forral Merry ellen, amire már régen számítani lehetett, hiszen korábban is az udvarába akarta csábítani a lányt, méghozzá kétlem, hogy egy nagy családi összeborulásra. Nekem fogalmam sem volt, hogy Taranis mit forral, és ERRE biztosan nem tippeltem volna. Így még engem is meglepett miben mesterkedett. A lényeg, hogy bebizonyosodott Taranis se sokkal épelméjűbb, mint Andais vagy Cel.


Merry három testőrét igaztalanul vádolják meg egy súlyos bűnténnyel, Taranis mesterkedik a háttérben, és közben Merry tovább lavírozik a faerie politikai játszmáiban. Egyre jobban sürgeti az idő, hogy teherbe essen és királynő legyen belőle. Azt hittem már soha az életbe nem esik teherbe.... de szerencsére végre bekövetkezett. Hamilton pedig ismét egy olyan fordulattal lepett meg, amire életemben nem gondoltam volna. Korábban sokat kattogott azon az agyam, hogy vajon ki lesz Merry királya, Doylera tippeltem volna. De azt sose hittem volna, hogy ez lesz a megoldás, ami... nem akarom lelőni az egészet, mindenki olvassa el és akkor meglátja Hamilton hogyan oldotta meg a dolgokat. Kicsit úgy érzem, rajongói nyomásra alakította így az egészet, mintha maga se tudott volna dönteni hogy ki legyen Merry férje. Fura lett a megoldás, nekem mégis tetszik, és igen érdekes jövőt vetít előre. Kíváncsi vagyok, hogyan oldják meg ezt a helyzetet később.

Merry és Fagy

A 6. könyv története tehát nagyon tetszett és nagy meglepetésemre sok minden történt alig pár órára leforgása alatt, persze megint volt egy kis szex, de hát gondolom ez nem hiányozhat ebből a sorozatból. Hamilton még mindig csodaszépen ír, rengeteg kedvenc idézetem lett, amiket az első néhány után már abbahagytam kiírogatni, mert akkor kétszer annyi időbe telt volna az olvasás. A karaktereit még mindig nagyon kedvelem, Fagy a nagy kedvencem és nem akarom elhinni, ami történt vele. Remélem ez nem végleges és hamarosan visszatér. Örültem, hogy megismerhettem jobban a múltját, így még inkább a szívemhez nőtt. A többiekről még mindig ugyanazt gondolom mint ezelőtt. Cel hiányzott, az előző könyvben végre kiszabadult, vártam, hogy mit tervezget és akciózik, de nem történt vele kapcsolatban semmi. Mondjuk ezek után tuti még jobban megőrül, ha megtudja, hogy Merrynek sikerült teherbe esnie, vagyis ő lesz az Unseelie királynője. Ezt Cel biztosan nem hagyja szó nélkül.

Most nagyon szívesen olvasnám a folytatást, de inkább későbbre halasztom. Egyrészt most nem is tudnám olvasni, másrészt pedig talán ide kell a szünet a könyvek közé. Mert ha egyszerre olvasom, akkor könnyebben besokallok tőle.
UI: A magyar cím egy borzalmas fordítás, szerintem. (Mondjuk engem az elejétől zavar, hogy Fagy nevét, ami eredetileg ugyebár Frost, lefordították magyarra. Hagyni kellett volna az angolt). A borító viszont sokkal szebb, mint az eredeti.
Bővebb információk a könyvről:
http://moly.hu/konyvek/laurell-k-hamilton-fagyos-erintes
Értékelés: 5/5

2 megjegyzés:

  1. Nem gondoltam, hogy ez a könyv most 5 pontos lesz nálad. Megleptél. :) És kedvet adtál a sorozathoz, köszi. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hidd el, engem lepett meg a legjobban, hogy mennyire tetszett ez a rész. :) Örülök, hogy kedvet kaptál a könyvekhez.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...