2016. jan. 22.

Tiffany Reisz: A herceg (Eredendő bűnösök 3.)

Fülszöveg:
Nora Sutherlint két, vagyonnal és szenvedéllyel csábító világ hívogatja… és bármelyiket is választja, ez lesz élete legnehezebb döntése. Hacsak valaki nem dönt helyette…
Wes Railey Nora vágyainak legszelídebb, mégis legőrjítőbb tárgya, akit nem tud elfelejteni. Fiatal. Jóképű. Nemesi vér csörgedezik az ereiben. Amikor Kentucky-ban hosszú idő után újra összetalálkoznak, most Nora van Wes világában. Azonban a hírhedt New York-i domina nem kifejezetten az a szenvelgő déli szépség, és Nora hiába vágyik arra, hogy beilleszkedjen új környezetébe. De vajon Søren – Nora gazdája, szeretője – elengedi-e valaha is a nőt?
De mi történik, ha a domina elhagyja birodalmát? Milyen kibogozhatatlan kötelék fűzi össze Kingsley-t és Sørent? Képes lesz-e Kingsley ésszerűen dönteni, ha megfenyegetik? Szembe tud nézni a múlt árnyaival?


Most értem el arra a pontra, ahol nyugodtan kijelenthetem, hogy lássatok csodát.... én, aki ki nem állhatja egyébként a ma olyan divatos erotikus irodalmat, nos, megtaláltam a kedvenc erotikus könyvsorozatomat. Nem viccelek, ez tényleg nem vicc. Imádom az Eredendő bűnösök könyvsorozatot. Az első rész felkeltette a kíváncsiságomat, és elérte azt, hogy olvasni akarjam a folytatást. A második rész beszippantott, és akkor éreztem, hogy nekem ez tényleg tetszik. És itt a harmadik rész, ami egyszerűen.... FENOMENÁLIS! (Igen, csupa nagy betűkkel.) Imádtam a könyvet, egyértelműen ez lett a kedvencem eddig és épp ezért most egy dicsőítő és végig pozitív kritikát fogtok olvasni.

Bevallom kicsit félve kezdtem bele a harmadik könyvbe, mert a címe alapján arra számítottam, hogy Wesley lesz a főszereplő és köré szerveződnek az események. Semmi bajom nincs szegény fiúval, csak annyi, hogy nála kb. mindenki más ezerszer érdekesebb. De legyűrtem az ellenérzésem, és mivel épp bent volt a könyv a könyvtárban, így gondoltam lecsapok rá. Képzelhetitek mennyire meglepődtem, mikor rájöttem, hogy a fenét lesz itt Wesley a főszereplő! Ha valaki mondta volna korábban, hogy Kingsley és Soren kerülnek a középpontba, akkor biztos hamarabb nekikezdtem volna. Na, de lássuk szép sorban.

Három szálon fut az esemény. Először is itt van az egyik jelenbeli történetszál, ahol Nora és Wesley történetét követhetjük nyomon. Azért ezzel kezdem, mert ha sorrendet kellene felállítanom, ez érdekelt a legkevésbé. Wesley még mindig unalmas karakter számomra, és a világért nem tudom megérteni Nora mit eszik rajta. Ha valaki el tudja ezt nekem magyarázni, annak nagyon hálás lennék. Wesley végül csak beengedi Nora-t az igazi életébe, és próbálnak normális kapcsolatban együtt élni és mindezt elfogadtatni Wes szüleivel is. Igazából nem sokat tudnék erről mondani, annyira nem hozott lázba, ami velük történt, és inkább a másik két történetszálat vártam. Gyorsan olvastam a Nora-s részeket, hogy minél hamarabb Kingsley-hez és Sorenhez érjek.

A másik két történetszál főszereplői Kingsey és Soren voltak, vagyis pontosabban Kingsley, de én egy kalap alá veszem őket. Egyrészt láthattuk a közös múltjuk eseményeit, és utána pedig a jelen is haladt tovább. A múlt nem véletlen kapott ekkora szerepet a könyvben, ugyanis szoros szálon kapcsolódott a jelenhez. Már az előző rész végén kaptunk egy kis utalást, hogy valaki mesterkedik a háttérben, és itt is folytatódnak az események. Valaki fenyegeti Sorent, és valaki tönkre akarja őt és Kingsley-t tenni, így elindulnak ketten nyomozni, hogy kiderítsék ki lehet ez a titkos személy és hogy mit akarhat tőlük. Imádtam a múltat és a jelent, és az írónő kifejezetten jól oldotta meg, ahogy egybekapcsolta a szálakat. Szinte művi pontossággal vezette a két történetszálat egymás mellett, éppen akkor ért össze a múlt és a jelen, mikor kellett, tökéletesen reflektáltak egymásra. A múlt értette meg velünk azt, ami a jelenben történt velük.

Nem is hittem volna, hogy Kingsley és Soren ilyen régóta ismerik egymást, és hogy közös múltjuk van. Lehet, hogy volt rá utalás korábban, csak én siklottam felette, így engem ez meglepett. Persze nem negatív irányba, hanem csakis pozitívan. Csak faltam az oldalakat Kingsley múltja miatt, és annyira jól volt felépítve az egész kapcsolatuk Sorennel, annyira tökéletesen szenvedélyes és egyben érzelmes, hogy arra szavakat se találok. Hivatalosan is ők lettek a kedvenc párosom a könyvsorozatban, és nem érdekel Nora, se senki más, de én ezentúl végig Kingsley-nek fogok szurkolni, hogy ő és Soren újra összejöhessenek.

A jelenben sem unatkoznak, ahogy említettem korábban. Érdekes lehetett volna a nyomozási szál, de én már akkor tudtam, hogy Marie-Laure van a háttérben, ahogy elsőnek elmondták, hogy ki ő, hogyan kapcsolódik hozzájuk és hogy miként halt meg. Éppen összetört az arca és nem lehetett azonosítani... most komolyan? Innen ki ne gondolta volna rögtön, hogy nem is halt meg igazából? Nem tudom mit akar éppen most, és hogy miért pont Nora-t pécézte ki magának, mikor ha őszinték akarunk lenni, akkor inkább az öccsére haragudhatna, hogy az "vette el" tőle Sorent akkoriban. Na mindegy, majd gondolom megtudom a folytatásban, hogy mik a tervei és mit miért csinál.

Még mindig tartom a véleményemet, hogy ennek a könyvsorozatnak maguk a karakterek az erősségei. Iszonyat remek karaktereket alkotott meg az írónő Nora, Soren, Kingsley, Micheal vagy épp Griffin személyében, hogy a legfontosabbakat említsem. Egyedül Wesley nem lett a kedvencem, és szerintem ő sosem lesz már az. Kingsley és Soren... őket pedig egyszerűen imádom együtt és ezentúl nekik fogok szurkolni. Nora maradjon csak Wesley-vel és akkor mindenki boldog lesz. Soren és Kingsley a két kedvenc karakterem, egyszerűen imádom őket külön-külön is... de mikor együtt vannak, akkor a legjobbak. Amilyen hamar csak lehet, jöhet a negyedik rész.
UI: El sem hiszem, hogy találtam egy erotikus könyvsorozatot, amit ennyire megszerettem, és ami ilyen remek is egyben. Ki hitte volna? :)

További információk a könyvről:
Értékelés: 5/5*

7 megjegyzés:

  1. Nagyon örülök, hogy ennyire tetszik a sorozat! :)
    3 részen át nagyon szerettem Wes-t, főleg a 2.-ban, de a 4.-ben elég gyenge karakter lesz, úgyhogy olyan sokat nem kell róla olvasnod. Az Űrnőben megérted, miért választotta Marie-Laure épp Norát a bosszú eszközének. A Szentből pedig azt, mit eszik Nora annyira Wesley-n.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :)
      Hát nagyon várom. Szerintem azzal a két könyvvel se fogok sokáig várni. :) Főleg mert nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra, főleg a 4. könyvre, ami ha jól tudom a lezárása az első "felvonásnak".
      Utána a múltról lesz szó, nem? Az 5. könyvtől?

      Törlés
    2. Ne is késlekedj, a 4. csúcs, főleg, ha Sorent nézzük. Nem mondanám, hogy igazi lezárás, mert az 5. könyv a múlt mellett a jelent is meséli tovább. Az Úrnőben inkább a kapcsolatokra tesz pontot Reisz. Mi lesz Norával és Wesley-vel, Sorennel és Norával, Sorennel és Kingsley-vel. Meg persze hogy záródik az elrablás.
      Most megint kedvet kaptam a sorozathoz. :)

      Törlés
    3. Én azt hittem az 5. résztől már csak a múlt lesz. De így akkor még jobb, hogy folytatódik a jelen is. :)

      Törlés
    4. Én is azt hittem, de aztán jött a meglepetés. :) Igaz a végéig folyton görcsbe volt a gyomrom a jelen miatt, mert Nora valakit gyászolt.

      Törlés
  2. Az az igazság, hogy én jeleztem azt az információt a véleményemben, ami miatt akár hamarabb is belekezdhettél volna a 3. kötetbe. :) Szóval én szóltam. :D
    A 4. kötet számomra, aki imádtam az elő három részt, hatalmas csalódás volt. Persze nem akarom elvenni a kedved az olvasástól, csak gondoltam, hogy szólok. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet, hogy jelezted, nem tudhatom, mert még nem olvastam a véleményedet a könyvről. :)
      Az a helyzet, hogy amíg én nem olvasok ki egy könyvet, addig nem szeretek róla sok kritikát olvasni, hogy semmi se befolyásolja a saját véleményemet. :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...