2015. dec. 31.

2015 év végi értékelés: A LEGJOBBAK


Az év utolsó napján érkezzenek az idei legjobbak. Legalábbis, akik számomra azok voltak. :)

LEGJOBB FILM

Ugyanúgy bajban vagyok, mint a női főszereplős kategóriában. Egyik idén látott filmre se tudnám nyugodt szívvel azt mondani, hogy "igen, ez a legjobb, amit idén láttam". Persze láttam sok egész jó és tűrhető filmet, és sok ilyet tudnék említeni, de ezek közül egyik se tűnik ki egyértelműen, egyikre se böktem rá hezitálás nélkül mikor válogattam a jelölteket, így inkább ezt a kategóriát is üresen hagyom.

LEGJOBB SOROZAT



Igazából nem szeretném ismételni önmagam, hisz tavaly is ez lett a kedvenc legjobb sorozatom az év végén, és akkor még csak a 2. évad felénél jártunk. Hogy a második évad végére hova fejlődött a sorozat, arra szavak sincsenek és még mindig ez az egyik kedvenc sorozatom jelenleg. Ha még nem kezdtétek volna el, akkor nyomban pótoljátok be, mert higgyetek nekem, erről a sorozatról kár lenne lemaradni. 2016 január 21-én kezdődik a 3. évad. Alig várom.

LEGJOBB KÖNYV



Kissé gondban voltam, hogy melyik könyvet/könyvsorozatot nevezzem ki a legjobbnak, mert több jelöltem volt, de hosszas vacillálás után maradtam Marie Lu remek és egyedi trilógiájánál. Nekem bejött mind a három rész, és ez az egyik legjobb ifjúsági disztópia könyv, ez nem vitás. Két nagyon erős főszereplővel az élen, akik amellett hogy remek és szerethető karakterek önmagukban, együtt egy még imádnivalóbb párost alkotnak. Közben ott van az elengedhetetlen hatalmi harc, küzdelem a hazánkért és az elveinkért, háború, szenvedés és fájdalom. Igazán remek disztópia ez, amiből mihamarabb filmet kellene csinálni. Ha jól raknák össze, akkor lehetne ugyanakkora siker, mint mondjuk Az Éhezők Viadala vagy épp Az Útvesztő.

+ AZ ÉV MEGLEPETÉSE



Teljesen véletlen akadtam rá erre a brit sorozatra, mikor az egyik cikkben a Gossip Girl utódjaként emlegették még az indulása előtt. Kíváncsiságból belenézem és az első pár rész után függő lettem. Imádom a brit akcentusokat, a fiktív királyi családot, a fura brit humort és legfőképp Eleanort és Cyrust. Ők a két kedvenc karakterem. Most fut épp a második évad, és még mindig leköt a sorozat. Igazi guilty pleause, semmi több, de nekem mégis bejön.

Köszönöm, hogy idén is velem tartottatok és hogy olvastátok a blogomat.
Jövőre ugyanitt találkozunk. :)

Minden kedves olvasómnak boldog új évet kívánok!

1 megjegyzés:

  1. The 100 sorozat nagyon érdekel, nem bánnám, ha lenne hozzá szinkron.
    Neked is Boldog Új Évet! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...