2015. jún. 3.

Shadowhunters, avagy sorozat készül A Végzet Ereklyéiből: információk, szereposztás és a személyes véleményem


Nem tudom emlékeztek-e még rá, hogy mennyire vártam 3 éve a Csontváros filmet, és hogy mennyire szeretem Cassandra Clare Végzet Ereklyéi könyvsorozatát. Habár az egész könyvsorozat a kedvencem, de a nagy szerelmem az első trilógia, amit máig imádok, az elejétől a végéig. A 2. trilógia is jó lett úgy összességében, (már csak Sebastian miatt is), de nekem mindig is az első trilógia lesz a kedvencem.

A Csontváros film megbukott a mozikban, de én még mindig tartom a véleményem, hogy nem lett az olyan rossz, mint amilyennek sokan kikiáltották. Akkor már teljesen nyilvánvaló volt, hogy nem lesz folytatás és az egész projekt füstbe fulladt. Ismétlem, NEM LESZ HAMUVÁROS FILM, MERT A CSONTVÁROS MEGBUKOTT A MOZIKBAN ANYAGILAG!!! (Ezt külön ki kellett hangsúlyoznom, mert sokan még mindig ebben reménykednek.)


Ekkor úgy tűnt, hogy az egész projektnek vége, és az Árnyvadászok sosem kerülnek képernyőre. Egész mostanáig, hisz a producerek és a készítők úgy döntöttek, hogy adnak még egy esélyt ennek a remek és szórakoztató történetnek. Újrakezdik a történetet, de már nem filmként, hanem sorozatot készítenek belőle. A címe "Shadowhunters" lesz, vagyis "Árnyvadászok".
Az ABC Family vette meg a sorozatot, és rögtön be is rendelte az első évadot 13 résszel, és elvileg 2016 év elején fog elindulni a sorozat. A napokban kezdődött a forgatás Torontóban teljesen új színészekkel, vagyis nem térnek vissza a filmben szereplő színészek.

Gondoltam bemutatom nektek kik kapták a szerepeket. És a végén egy kis rövid véleményt is olvashattok, hogy én mit gondolok a sorozatról és az új színészekről.

Katherine McNamara (Clary Fray)

Dominic Sherwood (Jace Wayland)

Alberto Rosende (Simon Lewis)


Emeraude Toubia (Isabelle Lightwood)

Matthew Daddario (Alec Lightwood)

Harry Shum Jr. (Magnus Bane)

Alan Van Sprang (Valentine Morgenstern)

Maxim Roy (Jocelyn Fray)

Isaiah Mustafa (Luke Garroway)

Jon Cor (Hodge Starkweather)

Vanessa Matsui (Dorothea)

David Castro (Raphael)

Nagyon örülök a sorozatnak, hisz talán így nagyobb esély van arra, hogy normálisan, semmit sem kihagyva be tudják nekünk mutatni ezt a remek történetet. Nagyon bízom benne, hogy tanulnak a készítők a filmes hibákból, és nem a csöpögős nyálra, hanem inkább a démonvadászatra, az akcióra helyezik a hangsúlyt, és hogy megmarad a könyv megismételhetetlen humora, amiért annyira szeretjük.

Nekem tetszik az új szereplőgárda, persze néhány kivétellel. Clary, Jace, Simon, a Lightwood testvérek és Magnus, szerintem ők tökéletesek lettek külsőre, a kérdés már csak az, hogy mennyire jók a színészek, akiket választottak a szerepre. Luke-al nem tudok megbarátkozni, nem értem miért lett fekete, és ezt nem rasszizmusból mondom, csak egyszerűen nem értem a döntés okát.

Valentine-nak végre egy sokkal férfiasabb és karizmatikusabb férfit választottak, és habár nagyon úgy tűnik, hogy most sem lesz szőke, de legalább süt róla a kifinomult eltökéltség, ami végül a sötét oldalra vezette őt. Remélem a könyvbéli "öltönyös gonosz" marad, és valami a filmeshez hasonló kigombolt bőrszerkős fonott hajú rockert tesznek megint elénk, mert akkor nem tudom mit csinálok.

Lesznek változtatások a könyvhöz képest, ez teljesen egyértelmű, és ez ellen nem tehetünk semmit, el kell fogadnunk. Ráadásul egy sorozat esetében még nagyobb változtatások szoktak lenni, mint a filmes adaptációknál, így erre lelkiekben fel kell készülni. Ha okosan és logikusan oldják meg, akkor nem lesz gond, csak akkor ha valami hülyeséget és irreális dolgot hoznak ki belőle.


Bízom a sorozatban, de van egy olyan érzésem, hogy elég nagy rizikót vállaltak vele a készítők, immár másodjára. A Shadowhunter vagy nagyot fog ütni, és ez lesz az új kedvenc, vagy pedig irtó nagyot bukik, talán még nagyobbat mint a film. Mindenesetre az első évad már biztos, és reméljük, hogy ennél azért tovább fog tartani. Én nagyon szurkolok neki, és alig várom. Figyelemmel kísérem a sorozatot, és amint érkeznek infók, azt megosztom itt az oldalon.

14 megjegyzés:

  1. Én olvastam egy oldalon hogy lesz hamuváros, már meg is volt hogy Ki fogja játszani az inkvizitort!!!De az régi cikk volt 2014 ben, szóval meglehet hogy nem lesz. De én nagyon örülök a sorozatnak, óóóhohóó, de nagyon!! Nembaj ha újrakezdiknde legalább lesz folytatása! Arra leszek kiváncsi hogy ki fogja játszani az eredeti Jonathan Morgenstern-t, az inkvizitort, a kis Max Lightwoodot, meg egyéb fontos szereplõket. Hihi lesz folytatás!!!!!! :P:P:P:P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is nagyon örülök a sorozatnak, sokkal nagyobb lehetőségek vannak benne, mint a filmben. Több idő lesz a történetre, a karakterekre és mindent jobban el tudnak benne magyarázni.

      Sebastian szerintem az első évadban még nem fog szerepelni, Max szerepére már folyik a casting, de még nem tudni ki fogja játszani.

      Törlés
  2. Nem lehet tudni mikor lesz az 1. rész?
    Elöre is köszönöm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      2016 január 12.-én kezdődik a sorozat. :)

      Törlés
    2. Mikor lesz megtekinthető magyar felirattal?

      Törlés
    3. 2016 január 12-én kezdődik. Gondolom az amerikai vetítés után két-három nappal, mikor a fordító elkészíti hozzá a feliratot. Nem én fogom fordítani, így nem tudom sajnos megmondani.

      Törlés
  3. Szia
    Magyar felirat is lesz hozzá?

    VálaszTörlés
  4. Válaszok
    1. Még az első évad is a közepénél tart. Ki tudja még mikor lesz (ha egyáltalán lesz, mert még az se biztos) második évad.

      Törlés
    2. Én személy szerint örülök hogy lesz sorozat de a szereplők változtatása nagyon nem tetszik,szerintem úgy volt jó a szerep osztás ahogy a csontvárosban!!

      Törlés
  5. Én láttam a sorozatot de még csak meg sem közelíti a könyvet!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jó sorozat ajánlom mindenkinek :)

    VálaszTörlés
  7. Én elkezdtem nézni a sorozatot, de nem bírtam..... Clary ahogy a 15 cm tűsarkú csizmájában tipeg..... Hogy Luke egy néger rendőr.... Isabelle meg mint vmi ribi nem egy démonvadász... A film ezerszer jobb lett.... De ez csak az én véleményem...

    VálaszTörlés
  8. Lesz 3. évad? Ha igen mikor?:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...