2012. nov. 16.

Misfits: Kívülállók


Újabb sorozatajánló következik. Most egy angol sorozatról fogok nektek írni, amiről csak egy véletlen folytán szereztem tudomást. Egyik este unatkoztam, és kapcsolgatni kezdtem a tévét, aztán megláttam ezt a Viasat6-on, és belenéztem, megtetszett és végül a kedvencemmé vált. Hogy miről is szól?

A történet: Egy angol kisvárosban 5 fiatal (Nathan, Simon, Kelly, Alisha és Curtis) elkezdi a rá kötelezően kiszabott közösségi munka ledolgozását, egyikük se egy "mintagyerek" és mindegyiküket közmunkára ítélték. Aztán már az első napon valami nagyon furcsa történik, egy hatalmas vihar jelenik meg az égen, és mindannyiukba belecsap a villám.... aminek következtében emberfeletti képességekre tesznek szert. Ez persze nem egy tipikus szuperhősös történet, hiszen "hőseink" nem a világ megmentésével vannak elfoglalva, hanem személyes kis piti ügyeikkel... elsőnek meg kell magukat védeniük a kissé megkergült felügyelőjüktől... és mindez még csak a kezdet. Újabb és újabb emberfeletti képességekkel gazdagodott emberek bukkannak fel... ki ártó, ki segítő szándékkal...


A sorozat most tart a 4. évadnál Angliában, az első három évad egy szép kerek történet, aztán az eredeti cast nagy része (csak egy régi szereplő marad) eltűnik, és helyettük 3 új szereplő érkezik. Így mondhatjuk, hogy a 4. évad a nagy vízválasztó vonal és innen vesz egy újabb fordulatot a történet. Magyarországon a Viasat6-on vetítik (borzalmas a magyar szinkron, így aki teheti inkább feliratosan nézze), asszem most járnak a 2. évadnál. Az első évad 6 részes, a 2. évad 7 részes, a 3. évad 8 részes, és ha jól tudom akkor a 4. évad is annyi lesz, tehát ezt inkább minisorozatnak nevezném. Mindegyik rész kb. 40-45 perces.

És hogy miért szerettem meg annyira? Mert nem az a tipikus amerikai sorozat, érződik rajta, hogy angol, alacsonyabb költségvetésből készült, az elején még ismeretlenebb színészekkel, de mégis minden megvan benne, amiért szeretni  lehet. Egyedi karakterek, rengeteg poén, érdekes történetek, kíváló színészek, természetfeletti... és a szokatlannál jóval több káromkodás... igen, rengeteget káromkodnak a fiatalok, így aki angol káromkodást szeretne tanulni, annak nyugodtan ajánlom. És persze van benne elég sok szex is, akinek ez lenne a fontos.
Mellesleg ennek van az egyik legötletesebb kezdése, nagyon jó a főcímdalnak választott szám, meg az animáció meg minden, meg ahogyan a képességeiket megjelenítik. (Már akinél meg lehet azt jeleníteni)
Nézzétek csak:


Két kedvenc karakterem van, volt és lesz. Ők pedig Nathan és Simon. (Nathan: Robert Sheehan, Simon: Iwan Rheon)


Teljesen mások, de mégis mindketten szerethetőek, Nathan a vicces fiú, akinek beszólásai és poénkodásai mindent visznek, Simon meg kezdetben csendes és fura, de az évadok során rengeteget változik, és a kedvenc karakteremmé növi ki magát. (Mellesleg mindketten írtó helyesek, ezt se hagyjuk figyelmen kívül).

Aztán a 3. évadban Nathan már nem szerepel, ekkor bomlik meg elsőnek a nagy csapat, helyette érkezik az első új szereplő, Rudy, aki jellemre hasonlít Nathan-hez (gondolom kellett egy újabb vicces srác), de őt nem ezért bírom, hanem a képessége miatt.


És a 4. évadra újabb 3 szereplő távozik (Simon, Alisha és Kelly), az eredeti castból csak Curtis marad, meg Rudy, +2 új karakter mutatkozik be, Jessica és Finn. A 4. évad kb. 3 hete indult Angliában, így erről még nem tudok véleményt mondani, majd ha már az egész évadot láttam, akkor talán írok róla. Mindenesetre szerintem nem olyan nagy gond, hogy az eredeti cast nagy része elment, hisz bárkit lehet pótolni, kíváncsi vagyok az új karakterekre és várom mi fog történni velük. Adok nekik egy esélyt, aztán majd meglátjuk.


10/9
És akkor a végén a szokásos előzetesek következnek:
1. évad előzetes:

4. évad előzetes:


3 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Szia!

      Utánanéztem, és az 5. évad már lement Angliában. 2013 őszén adták, összesen 8 részből állt.

      Törlés
  2. és még fog folytatódni a sorozat vagy már a végét járja?

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...