2015. aug. 10.

Cassandra Clare, Sarah Rees Brennan, Maureen Johnson: Bane Krónikák utolsó 4 novellája


Ez most az első részhez hasonlóan ismét egy rendhagyó bejegyzés lesz, mert A Végzet Ereklyéi könyvsorozathoz készült novellasorozat, a Bane Krónikák egyes részeiről fogom leírni röviden a véleményemet. Elsőnek úgy akartam, hogy csak akkor írok róla, mikor elolvasom mind a 10 novellát, de azt úgy nem lehetett volna normálisan kivitelezni, így úgy döntöttem, hogy kettészedem az egészet.

Az első 6 novelláról már írtam nektek, most pedig következzen az utolsó négy. :)

7. Cassandra Clare, Maureen Johnson: A Dumort Hotel bukása


Fülszöveg:
A valaha előkelőnek számító Dumort Hotel Magnus Bane szeme láttára válik valami egészen mássá az 1970-es évek New Yorkjában.
Ötven évvel azután, hogy a szálloda a jazzkorszakban hírnévre tett szert, a halhatatlan boszorkánymester tanúja lesz, hogyan hanyatlik ez a manhattani nevezetesség. Az egykor gyönyörű épületből csak düledező, bűzlő, élettelen romhalmaz maradt. A vámpírok ezt azonban cseppet sem bánják…


Ez a novella se nyerte el a tetszésemet, és ha már nem csak 3 lenne hátra, akkor biztosan feladnám és hagynám a fenébe az összeset. De még kitartok, és úgy döntöttem, hogy ha már elkezdtem, akkor befejezem.
Sajnos ennek a novellának se volt valami sok értelme, és nagyon remélem, hogy a következőek végre izgalmasak lesznek. :(
Értékelés: 5/3

8. Cassandra Clare, Sarah Rees Brennan: Mit vegyünk egy árnyvadásznak, akinek mindene megvan?

Fülszöveg:
Mi volna a tökéletes születésnapi ajándék?! 
A történet a Hamuváros és az Üvegváros eseményei között játszódik. Magnus Bane elhatározza, hogy megkeresi a lehető legjobb születésnapi ajándékot Alec Lightwood, az ifjú árnyvadász számára, akár járnak, akár nem. Eközben meggyűlik a baja egy démonnal is, akit egy igen irritáló ügyfél megbízásából idézett meg.


Nem azt mondom, hogy ez a novella is olyan rossz vagy épp unalmas, mint az előzőek, de még mindig érte el azt a hatást nálam, amire ezidáig vártam. Nem tudom, lehet csak nekem nagyok az elvárásaim, vagy épp teljesen másra számítottam a Bane Krónikák néven… ki tudja.
Mindenesetre hatalmas pozitívum, hogy végre a modern korban vagyunk, és végre Alec is képbe került. Magnus azon viaskodik, hogy mit adjon a fiúnak a 18. születésnapjára. Persze közben csinál minden mást is, és mindenkitől segítséget kér e számára nehéz ügyben, és a vége sem az lesz, amire számít. De hát mondjuk ez várható. Jó volt olvasni, ahogy Magnus az Aleccel való kialakuló kapcsolatáról elmélkedett, és ahogy éreztette velünk olvasókkal, hogy mennyire tetszik neki a fiú. Remek páros ők ketten, egyértelműen a kedvenceim.
Értékelés: 5/4

9. Cassandra Clare, Sarah Rees Brennan, Maureen Johnson: A New York-i Intézet csatája

Fülszöveg:
Magnus Bane harcba száll Valentine-nal. 
A Felkelés idején Valentine és a Kör a New Yorkban élő alvilágiak ellen indul, az Intézet árnyvadászainak pedig el kell dönteniük, hogy az ő oldalára állnak-e, vagy Magnus és a többiek pártját fogják. A boszorkánymester ekkor találkozik először Jocelynnel, Luke-kal és Stephennel. Jocelyn hamarosan felkeresi őt…


Ez eddig a legjelentősebb és a legérdemlegesebb novella az összes közül. Végre ugrottunk az időben, és egy olyan korba érkeztünk meg, amiről mindig szívesen olvastam volna. Ha Clare csak nem bírja elengedni az árnyvadászait, akkor olyan könyvet kellene írnia, amiben a Kör történetét dolgozza fel. Engem az a korszak, Valentine és a csatlósai bukása és minden ezzel kapcsolatos dolog nagyon érdekelne. Hátha egyszer megvalósul.
Épp ezért tetszett annyira ez a novella, mert ha csak egy kicsit is, de végre bepillanthattam abba, hogy milyenek is lehettek fiatalon Valentine-ék. Pontosan olyanok, amilyennek képzeltem őket. Hiszékenyek, kegyetlenek, és megvezetettek. Valentine pedig elszánt magabiztossággal vezette őket.
Aztán pedig a novella másik végében láthatjuk, amint Jocelyn elmegy Magnushoz, hogy segítsen neki megvédeni Clary-t. Ezt is tudtuk már, hogy történt, csak most láthattuk részleteibe is.
Ez a történet kifejezetten tetszett.
Értékelés: 5/5

10. Cassandra Clare: Igaz szerelem, és egy első randi

Fülszöveg:
Magnus Bane és Alec Lightwood egymásba szeretnek – de ehhez szükség van egy első randira is. 
Amikor Magnus Bane, a boszorkánymester találkozik Alec Lightwooddal, az árnyvadásszal, szikrázik a levegő körülöttük. Ami aztán az első randijukon történik, fellobbantja a lángot…


Éreztem én, hogy az utolsó novella fog tetszeni nekem a legjobban, ami mondjuk nem is volt nagy meglepetés, mert végre Magnus és Alec kerültek a középpontba. Végre megtudhattuk hogyan alakult az első randijuk, és szívmelengető volt látni őket, olyan aranyosak együtt. 
Mindketten bénáztak és mindketten zavarban voltak, de végül csak összejött a dolog. Fura volt így a kapcsolatuk elején látni őket, de legalább a kapcsolatuk egy olyan időszakába pillanthattunk be, amire mindig is kíváncsi voltam. 
Vitathatatlanul ez a legjobb novella a tíz közül.
Értékelés: 5/5

Szerencsére az utolsó négy novella jóval összetettebb, izgalmasabb és érdekesebb lett, mint az első hat volt, de erre számítani is lehetett. Nekem az utolsó három tetszett a legjobban, azokat szívből ajánlom minden Magnus Bane és A Végzet Ereklyéi rajongónak. A többit szerintem nyugodtan ki lehet hagyni, mert semmit se veszítetek vele, ha nem olvassátok.

További információk a novellákról:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...