2015. máj. 30.

Maxim Kiadó újdonságai a 2015-ös Könyvhétre


Idén rendezik meg 2015 június 4.-8. között a 86. Ünnepi Könyvhetet és 14. Gyerekkönyvnapokat Budapesten és még néhány nagyobb városban az országban. Ez mindig roppant izgalmas esemény lehet minden olvasni szerető emberkének, de bevallom engem inkább csak az új megjelenések miatt szokott érdekelni. Ritkán megyek ki a helyszínekre, még akkor se jártam ki, mikor Budapesten tanultam, most meg már nem ott vagyok, így esélyem se lenne rá. De ha Debrecenben lesz valami, akkor talán most kinézek. (Már ha a sok vizsgám és a sok tanulás engedi.)

A kiadók sok új könyvet jelentetnek meg ilyenkor, a Maxim Kiadó is így tett, hisz érkezik négy vadonatúj könyvük a Könyvhétre, amit mindenképp szeretnék nektek itt bemutatni, hátha valamelyik felkelti az érdeklődéseteket.

Akkor lássuk!

John Green, David Levithan: Will &Will - Egy név, két sors

Fülszöveg:
Will Grayson megismerkedik Will Graysonnal. Egy hideg éjszakán, Chicago egyik legfurcsább pontján, két idegen útja keresztezi egymást. Ettől a pillanattól kezdve kettőjük világa összekeveredik, az életük visszavonhatatlanul egybefonódik.
A Chicago különböző kertvárosaiban lakó két Will Grayson mintha nem is ugyanazon a bolygón élne, pedig Evanston nincs is olyan messze Naperville-től. Amikor a sors ugyanarra a meglepő helyre sodorja őket, a két Will Grayson azon kapja magát, hogy életük váratlan hatással van egymásra, mindketten új és meglepő irányokban indulnak el. Régi és új barátaik – köztük a nagyon nagy és nagyon csúcs Pici Cooper, támadó játékos focista és káprázatosan tehetséges musicalszerző – segítségével a két Will végül úrrá lehet szívügyein, mi pedig tanúi lehetünk egy olyan zseniálisan szuper gimis musicalnek, amihez foghatót még nem látott a világ.

John Green könyveit nagyon szeretem, így ez sem fog kimaradni, az biztos. Engem ez érdekel a legjobban a négy könyv közül, így ezt biztosan olvasni fogom.

Alice Hoffmann: Gyönyörű titkok múzeuma

Fülszöveg:
A történet New York-ban játszódik a huszadik század mozgalmas első két évtizedében. Két nagyon különböző ember szenvedélyes, feszültségekkel teli szerelmi története. Helyszín: Coney Island. Coralie Sardie a Gyönyörű titkok múzeuma nevű mutatványosház tulajdonosának lánya. A parti sétány melletti intézményben a lelkes közönség furcsa lényeket tekinthet meg. A kitűnő úszó Coralie apja „múzeumában” sellőként szerepel más furcsa lények, a Farkasember, a Pillangólány és a százéves teknős mellett. Egy éjjel Coralie megpillant egy nagyon helyes fiatalembert; a férfi a holdfényben fákat fotografál a Hudson folyó mentén.
A fotográfus Eddie Cohen; orosz emigráns, aki elhagyta közösségét és szabósegédi munkáját. Amikor Eddie a hírhedt Triangle gyár tűzesetét fényképezi, egy fiatal nő eltűnésének titokzatos ügyébe keveredik.

Hogy őszinte legyek ez a könyv annyira nem keltette fel az érdeklődésemet. A borító viszont roppant érdekesen néz ki.

Alan Bradley: A jósnő kristálygömbje

Fülszöveg:
Alan Bradley egy elbűvölő regénnyel tér vissza, amelynek főhőse a rettentően okos és rendíthetetlen tizenegy éves nyomozó, Flavia de Luce. A koraérett vegyész mérgek iránti szenvedélyének köszönhetően deríti ki a Palánkosban történt gaztettek közötti összefüggéseket.
Flavia megkéri az idős cigányasszonyt, hogy jósoljon neki kristálygömbjéből, és meglepetésére a jósnő tud Harrietről, az édesanyjáról. Mi több, egykor ő maga is a Buckshawban, a de Luce család birtokán élt, a nő óvó felügyelete mellett. Egészen addig, míg Harriet el nem tűnt a hegyekben; ekkor Fenellának szednie kellett a sátorfáját. Flavia mindent helyre akar hozni, de tenni vágyásával az ellenkezőjét éri el, szerencsétlenséget hoz a cigányasszony fejére. A jósnőt éjnek évadján támadás éri a saját kordéjában. Vajon ez annak a helyi mendemondának a következménye, hogy őt okolják egy kisbaba évekkel korábbi elrablásáért?
Flaviát nem hagyja nyugodni a dolog, még akkor sem, mikor „hőn szeretett” nyomozótársával, Hewitt felügyelővel kell osztozkodnia az ügyön. De hogyan kapcsolódik a bűntény az eltűnt csecsemőhöz? Mialatt Flavia ezen töpreng, egy másik testre bukkan.  Hűséges kerékpárján, Gladysen járja a vidéket nyomok után kutatva, s eközben találkozik egy elegáns művésznővel, akinek a birtokában van egy igen kivételes tárgy, egy portré, amely segít fényt deríteni a legnagyobb rejtélyre: milyen is Flavia legbelül?

Ez a könyv se vonz, így szerintem ezt is ki fogom hagyni.

Sherry Gammon: Elviselhetetlen

Fülszöveg:
A jóképű és vicces Booker Gatto nemrég hagyta ott az állását a rendőrségnél, nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb életet kezdjen saját jogi praxisában. Egyetlen dolog hiányzik számára a boldogsághoz: egy igazi társ. De a szerelem elkerüli, és a múlt árnyai még fogva tartják a szívét. De bármennyire is próbálja kizárni az életéből az érzelmeket, nem tudja nem észrevenni gyönyörű titkárnőjét, Tesst.
Tess Selleck bujkál. Egy olyan kapcsolatból próbál kilépni, melyben mindennaposak a megaláztatások és a szenvedés. Egy erőszakos és durva férfi elől menekül, aki egykor a férje volt. Tess átmenetileg nyugalomra talál Booker mellett, aki napról napra vonzóbb számára, de a bizalmatlanság a férfiakkal szemben óvatosságra inti. Kétséges, hogy a két megsebzett léleknek van-e közös jövője. Vajon a szerelem és a bizalom segíthet rajtuk, vagy éppen ezek az érzések válnak elviselhetetlenné?

A Szerethetetlent már olvastam, de nem nyűgözött le annyira, mint vártam, és így nem nagyon érzem a késztetést, hogy olvassam a folytatást, de talán egyszer majd mégis a kezembe veszem a 2. és a 3. részt.


Továbbá van még két hírem a Maxim Kiadó háza tájáról. Egyrészt még mindig tart egy nagyon jó kis kedvezményük, az 1+1-es akció, melynek keretein belül egy könyv vásárlása mellé egy másikat ajándékba lehet kapni. Vagyis kettő könyvet lehet kapni egy áráért. ITT olvashattok a részletekről.

Valamint néhány hete indult el a kiadó szervezésében a Szövegértési játék, amivel szintén értékes nyereményekre, főleg könyvekre tehettek szert. Erről pedig ITT olvashattok bővebben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...