2014. aug. 6.

Újabb díjat kaptam :)


Kicsit megkésve érkezik ugyan, de nem felejtettem el, hogy ismét díjat kaptam az egyik kedves olvasómtól, és természetesen szándékomban áll reagálni rá. Köszönöm szépen Csillagfövény oldal, hogy rám gondoltál és ilyenkor mindig megtisztelve érzem magam. :) Szeretek a feltett kérdésekre válaszolni, mert általa ti is jobban megismerhettek engem. Viszont remélem nem lesz baj belőle, ha most nem adom tovább a díjat.

Tehát akkor következzenek a kérdések:

1. Mi indított el a blogolás felé vezető úton?
Az egyetemen szoktam rá az olvasásra, és mivel egyre több könyvet olvastam, így kicsit bennem volt a kényszer, hogy mi lenne, ha leírnám róluk a véleményem. Olvasgattam a népszerűbb könyves blogokat, és egy nap fogtam magam, és kipróbáltam milyen lenne, ha én is elkezdenék bejegyzéseket írni. Nem kritikákat írok, sosem gondoltam így rá. Én csak a személyes, általában szubjektív véleményemet írom le egy adott könyvről, filmről vagy épp sorozatról.
2010-ben írtam az első néhány bejegyzést, de aztán abbamaradt a dolog, nem éreztem még elég elszántnak és ügyesnek magam ehhez az egészhez. Majd 2 évvel rá vettem elő ismét a blogot, újra nekikezdtem az írásnak és attól kezdve nincs megállás. :) Sosem akartam kizárólag csak könyves blogot, az enyém olyan mindenes. Legtöbbet könyvekről írok, de vannak filmes és sorozatos posztjaim is.

2. Miért ezt a nevet választottad a blogod elnevezéseként? Mi a célod vele?
Az igazi nevem nem az Anna (hanem Csilla, de ezt utálom), csak azért ezt választottam, mert az Anna a kedvenc női nevem. Mellesleg megfigyeltem, hogy a könyvekben az Annák mindig érdekes karakterek, ezért még jobban szeretem ezt a nevet. Így nem volt kérdés, hogy milyen blogos nevet választok magamnak.

3. Mi kell ahhoz, hogy írni kezdj egy bejegyzést? Mikor támadnak a legjobb ötleteid?
Elolvasok egy könyvet, megnézek egy filmet vagy sorozatot, és utána egy-két napig ötletelek magamban, összeszedem mi mindent kellene majd megemlítenem a bejegyzésben, és utána egyszerűen megírom. Bejegyzést általában mindig evés után írok, akkor sokkal jobban fog az agyam. (Vagy vacsi vagy ebéd után, amikor épp ráérek.) Megírom a posztot, aztán pár óráig felé se nézek, majd utána még egyszer átolvasom, kijavítom a hibákat, és utána rakom csak ki az oldalra.

4. Miről és kiknek szeretsz a leginkább írni a blogodon? Hogyan választod ki a témádat?
Mindenkinek szeretek írni, aki olvas engem. Nagy megtiszteltetés, hogy valaki olvassa az írásaimat, mikor nem vagyok se profi kritikus, se valami húú de érdekes személyiség. Mellesleg van még hova fejlődnöm, ezt pontosan tudom, épp ezért örülök mindenkinek, aki idetéved. A pozitív kommentek mindig felvidítanak, a negatívakból pedig próbálok tanulni, már ha valaki kulturáltan írja meg a véleményemet. A "trollkodást" nem tűröm, épp ezért van megjegyzésmoderálás az oldalon. Nem akarok ide trollokat beengedni, menjenek máshova és ott rontsák a levegőt.
Nem nagy újdonság, de három dologról szeretek legjobban írni. Könyvekről, filmekről és sorozatokról. Mind a három műfajt imádom. A könyvek vannak többségben, itt mindig az aktuális hangulatom dönti el, éppen mit olvasok. Vagy ha van egy új könyv, amire már régen vártam, akkor arra megjelenés után azonnal lecsapok. A filmek és sorozatok közül pedig általában csak a kedvenceimről írok, mert nem bírom ki, hogy ne áradozzak egy sort róluk. :)

Köszönöm még egyszer a díjat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...