2016. jan. 27.

Első Book Tagem: "Népszerűtlen vélemények Book Tag"


Hiszitek vagy sem, eddig engem valahogy elkerültek a Book Tagek, de most Annie továbbküldte nekem a 9 kérdésből álló "Népszerűtlen vélemények Book Taget", és kedvet kaptam hozzá, hogy kitöltsem. Nézzük, mire jutottam. :)


1. Egy népszerű könyv vagy sorozat, ami neked nem tetszett.
E. L. James A szürke 50 árnyalata trilógiája, ez nem kérdés. Nem is értem mit lehet ezen szeretni. És máig nem értem, hogy lett ez ekkora siker.


2. Egy népszerű könyv vagy sorozat, amit mások nem bírnak, neked viszont bejött.
Sokat gondolkoztam, hogy ide mit mondjak, és végül találtam egyet. Maggie Stiefvater Hollófiúk könyvsorozatára gondoltam, ami nem teljesen illik ide, mégis azért ezt mondom, mert akárhány véleményt hallottam róla, mindenki csak egy átlagos, vontatott történetként értékelte. Én viszont oda és vissza vagyok érte, és nem értem mások miért nem rajonganak érte annyira, mint én.


3. Egy szerelmi háromszög, ahol a főszereplő nem azzal a karakterrel jött össze, akinek te szurkoltál; vagy egy OTP (one true pairing), ami szerinted pocsék.
Cassandra Clare Pokoli szerkezetek trilógiája jutott egyből az eszembe, ahol én már az elejétől fogva is mindig Jemnek szurkoltam, habár tudtam, hogy végül nem vele jön össze Tessa. De én mégis sokkal jobban kedvelem Jemet. Will egyszerűen rohadtul idegesít az erőltetett humorával és nyavalygásával.


4. Egy népszerű műfaj, amit te nagyon ritkán olvasol.
A ma már olyan népszerű New Adult műfaj. Nem értem mi a jó abban, ha két fiatal 300 oldalon át kerülgeti egymást, miközben a múltjuk "tragikus" eseményei miatt szenvednek önmagukban, aztán meg együtt. Hát nem erről szól az összes? És miért nem unják ezt mások is rajtam kívül?

5. Egy népszerű vagy közkedvelt karakter, akitől te a falra mászol.
Will Herondale. Tudom, hogy mindenki oda és vissza van érte, de engem rohadtul idegesít a stílusa. Nem értem mit eszik rajta mindenki. Jem sokkal szerethetőbb és érdekesebb karakter.


6. Egy népszerű író, akit nem tudsz megszeretni.
Sokat gondolkoztam ezen, de fogalmam sincs kit mondhatnék. Az írókkal sosincs semmi bajom. Nem az író személye érdekel, hanem a könyve.

7. Egy népszerű könyves toposz, ami már a könyöködön jön ki. (pl. elveszett hercegnő, korrupt szerető, szerelmi háromszögek, stb.)
Aki gyakran olvassa a blogomat, az már biztos tudja, hogy erre mit fogok felelni. KIFEJEZETTEN RÜHELLEM A SZERELMI HÁROMSZÖGEKET, ÉS NEM ÉRTEM MIÉRT KELL MINDEN YA KÖNYVBE KÖTELEZŐEN BELERAKNI. Igazi lerágott csont, és rohadtul unom már az összes ilyen nyavalygást.

8. Egy népszerű könyvsorozat, ami téged egyáltalán nem érdekel.
J.L. Armentrout Obszidián könyvsorozata. Az első részt is csak azért olvastam el, hogy lássam mire a nagy felhajtás, de mivel csak egy Alkonyat koppintás volt az egész, ezért azóta nem kifejezetten érdekel a folytatás. Sokan noszogatnak, hogy folytassam, mert később jobb lesz, de engem valahogy egyáltalán nem érdekel.


9. A mondás úgy tartja "a könyv mindig jobb, mint a film", de melyik filmet vagy tévésorozatot kedveled jobban, mint a könyvváltozatát?
Erre hirtelen három mű jutott az eszembe, két film, az Interjú a vámpírral és az Egy különc srác feljegyzései, meg egy sorozat, a Vámpírnaplók. Mind a három kifejezetten jobb, mint a könyv, amiből készültek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...