2013. febr. 20.

Warm Bodies (Eleven testek)


Ennek is megtetszett az előzetese, és habár a könyvet nem olvastam (eztán nem is akarom), mégis gondoltam abba nem halok bele, ha a filmet megnézem.

A történet:
"R első látásra beleszeret Julie-ba. A dolog csak ott hibádzik, hogy R a világot pusztulásba taszító zombijárvány áldozata, egy élőhalott, aki sok millió társával együtt céltalanul és értelmetlenül bolyong a régi világ díszletei közt, míg Julie a járvány élő hús-vér túlélőinek egyike. R megmenti szerelmének tárgyát egy zombitámadás során, s a lány rádöbben, R mennyire eltér a többi “agyatlan” gyilkológéptől. A két fiatal között különleges kapcsolat bontakozik ki, s idővel R e kapcsolat folyományaként egyre emberibbé válik – izgalmas, romantikus és nagyon gyakran komikus események láncolata indul be, amely kihatással lehet az egész félholttá vált világ sorsának alakulására."

Az első kérdésem a filmmel kapcsolatban: EZT MOST MIÉRT? MI? MIÉRT? HOGYAN? Nem mintha sokat vártam volna tőle, nem számítottam egy igazi filmre, az előzetes alapján csak egy könnyű kis vígjátéknak tűnt, amiben zombik szerepelnek, és amiben egy zombi beleszeret egy normális lányba. Az előzetes alapján azt hittem a film se veszi komolyan magát és épp ezért egyszer nézhető lesz. Nos, egyszer valóban nézhető, de mégsem lehet közben érteni, hogy mi a fene folyik a filmben.

Kezdjük a pozitívummal. R kedvelhető főhős és iszonyat vicces narrátor, bírtam a kis saját gondolatmeneteit, meg a monológjait. Akkor rövid a film, így hamar lehet vele végezni. És ennyi. Ennyi pozitívum van benne, most pedig következzenek a marhaságok. Már ott a világ kidolgozásnál sántít a történet, ugyanis semmit nem tudunk meg arról, hogyan alakult ki ez a világ, hogyan jöttek létre a zombik, mi történt velük. Ezt már a film elején R jó előre kijelenti, hogy még ő sem emlékszik mi történt, és hogy ez mindegy is, ugyanis most ilyen a világ és kész. Hát kösz, személy szerint nekem sokat számított volna, hogy miért lett ilyen a világ, hogy mi történt velük, hogyan jöttek lére a zombik. (Sőt, kb. csak ezért néztem meg a filmet).

Ugyanis ez adta volna meg az egész történet kereteit, alap szituációját, ha tudjuk, hogyan jöttek létre a zombik, akkor talán vissza is tudjuk változtatni a folyamatot. És nem az történik mint ebben az esetben. Hogy a "szerelem" hatására az összes zombi újra emberi lesz. Ennyi és kész.... a szeretet hatására minden megváltozik. (Értem én, hogy hangsúlyozni kellett a szerelem, a szeretet és az emberi törődés fontosságát, de ez így baromság, ha nincs mellé megmagyarázva, hogy mi miért történik a képernyőn). Tehát már az alap koncepció is hibádzik, akkor mit várhatunk a film többi részétől? A válasz: semmit.

Egy tipikus nyálas sztori, amelyben a főhősök szinte két nap alatt egymásba szeretnek, ahol a két főszereplő Rómeó és Júlia koppintása, csak épp a zombi világba átültetve (hisz ott az erkélyes jelenet, akkor két egymás ellen harcoló "csoportból" származnak, a nevük R és Julie stb), ahol a lány korábbi szerelmének halálán gyakorlatilag egy nap alatt túl teszi magát, és ahol a végén ott a megérdemelt (vagy épp irritáló) rózsaszín vég, amire igazából mindenki számított.

Aztán nem kaptam meg, amire még vártam. Vagyis nem tudtunk meg semmit arról, hogy ki volt R korábban, hogyan halt meg, milyen volt ezelőtt. Komolyan, csak ezért néztem meg a filmet, mert ezt tudni szerettem volna. Nem tudom, talán azért nem jött be ennyire ez a történet, mert pont arra nem kaptam választ, amiért egyáltalán leültem és elkezdtem nézni.
UI: Ha jól tudom a hivatalos magyar címe az lesz, hogy "Eleven testek", és a magyar premier április 11. (Hogy emlékeztem én február végére, máig nem tudom.)
10/5
Trailer:

6 megjegyzés:

  1. Ide vele! Látni akarom! Nekem való, szekálnivaló mozi, legalábbis a kritikádból úgy tűnik, és hiszek neked :))
    A szeretet mindent megment? o.O Mi ez a túl cukormázas vég? o.O

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát tényleg lehet mit benne fikázni, ha egy nagyon kötekedős posztot akarsz írni, akkor mindenképp nézd meg...:)

      Törlés
    2. Alig várom, hogy szétcincáljam. :)

      Törlés
  2. tetszik az oldal !! kedvem támad pár könyvet elolvasni :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik az oldalam.... :)
      És annak még jobban örülök, hogy az írásaim miatt kedved támadt minél többet olvasni... :)

      Törlés
  3. ANTHONY STONEM, NEM HITTEM HOGY EZ LESZ BELŐLED!

    U.i.: amúgy imádom Nick Houltot, de ezt nem bírtam ki.:D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...