2013. jan. 14.

2013 legjobban várt filmjei


Ebben az évben is elkezdtem összeszedni azokat a filmeket, amiket nagyon várok, az első kettő már jövő hónapban lesz, így gondoltam ideje elkezdeni az idei "legjobban várt filmek" listáját, melyben leírom miért is várom azokat annyira tulajdonképpen.
Akkor lássuk az ide lista első részét!:)
(Vagyis a legközelebbi négy filmet)

1. Warm Bodies ("Meleg testek", NEM HIVATALOS MAGYAR CÍM!)
Hát, őszintén szólva húgom jobban várja (csakis Nicholas Hoult miatt), mint én, de azért engem is érdekel, ha moziban nézem majd, akkor az csakis azért lesz, mert tesóm elrángatott magával.
A történet amúgy szerintem tisztára koppintása a Twilight-nak, csak épp nem vámpírokkal, hanem zombikkal, de a lényege ugyanaz. A zombi beleszeret egy emberbe, akit általában meg szokott enni, most valahogy mégis életben hagyja a lányt, sőt meg is menti a többi zombitól.
Amiért érdekes lehet ez a történet, hogy ki is tulajdonképpen "R", (remélem ez kiderül, ugyanis a fiú nem emlékszik rá, ki volt a halála előtt), meg hogy mik ezek a zombik, hogyan jöttek létre és hogy miként alakult ki ez az egész világ, ami a filmben van.
Az előzetese alapján vicces és könnyed hangulatú film lesz, ami nem veszi komolyan magát, és talán éppen ezért fog tetszeni. Majd meglátjuk...
Magyar bemutató: 2013. február végén valamikor, szerintem csak felirattal.
Előzetes:

2. Lenyűgöző teremtmények
A könyv tetszett úgy nagyjából és az eddig megjelent két előzetes szerintem jól össze lett rakva, így természetesen várós a film. Bejön a szereposztás annak ellenére, hogy sokan amiatt panaszkodtak, hogy a  könyvekben a karakterek nem így néznek ki, ez a könyves adaptációk esetében általában így van, vagyis én már nem zavartatom magam emiatt. Inkább arra vagyok kíváncsi, hogy milyen izgalmas lesz a film, vagy hogy a színészek milyet alakítanak. Jeremy Irons nagy kedvencem, de Emmy Rossum se utolsó színésznő.
Ez is egy Twilight utánzatnak tűnik csak épp megfordítva az alap helyzetet, hogy a fiú az átlagos és a lány a különleges, meg a vámpírok helyett boszik (ja, bocs Igézők) vannak, ha nem a romantikát nyomják, hanem inkább Lena családi hátterére és a mágiára teszik a hangsúlyt, akár még valami jó is kisülhet belőle.
Ezt tuti moziban nézem, remélem nem szinkronosan lesz, hanem csakis felirattal.
Magyar bemutató: 2013. február 14.

Előzetesek:


3. Rubinvörös
Ez az egyetlen film, mely nem amerikai, és szerintem tuti nem fogják adni a magyar mozik, de amint meglesz dvd-én, azonnal lecsapok rá.
Német film a híres és sokak által szeretett "Időtlen szerelem" trilógia első kötetéből, amit még nem olvastam, de a premierig mindenképp pótolni fogom, már régóta tervbe van véve és az első könyvet, a Rubinvöröst, meg is kaptam karácsonyra, csak eddig mindig valami más került a kezembe és nem tudtam elolvasni, de ami késik nem múlik.
Van egy igen figyelemfelkeltő előzetese, nekem nagyon tetszik. Szerintem kedves kis vicces történet lesz, ami egy igen érdekes témáról (az időutazásról) szól, és ha azt vesszük, hogy igen sok jól megcsinált német film van, talán ez is remek lesz. Sőt biztos.
Magyar bemutató: Nem találtam erről semmi infót, szerintem nem fogják adni a mozik, de én lennék a legboldogabb ha mégis. Azért még bizakodni lehet. Egyébként Németországban március 14.-én van a premier, ha jók az értesüléseim.
Előzetes:

4. A burok

Igen, ez a sokak által gyűlölt Stephenie Meyer másik könyve az Alkonyat sorozaton kívül, én meg nem olvastam, így másokkal ellentétben nem mondok róla véleményt anélkül, a film érdekesnek látszik, így természetesen várom.
A könyvet mindenképp elolvasom a premier előtt, és ha nem fog tetszeni véletlenül, akkor is megnézem majd a filmet, mert lehet az mégis be fog jönni. A főszereplőt alakító Saorse Ronan remek színésznő, aztán a történet is érdekes első hallásra, csak ne csöpögjön annyira a nyáltól és az irritáló romantikától és máris tetszeni fog.
Magyar bemutató: 2013. március 29. (ha jól tudom, de nyugodtan javítsatok ki).


Előzetes:

Ennyi lett volna az idei lista első része, majd folytatom a további filmekkel, ha már azoknak is közeleg a premier időpontja, és lesz hozzájuk normális, magyar feliratos előzetes.:)

14 megjegyzés:

  1. Jó kis lista, én is várom ezeket a filmeket, főleg kettőt. Az első a Warm Bodies. Micsoda abszurd Twilight fanfic. :D A legjobban azok a gyenge számítógépes zombik tetszenek. :D Hogy mertek egyesek olyan rossz effektet filmbe tenni...
    A másik A burok. Az előzetese bejövős. De a film előtt először a könyvön szeretném magam átrágni.
    A Lenyűgöző teremtmények második trailere nagyon megtetszett. Azt hiszem a könyvet előrébb veszem az olvasói listámon.
    A Rubinvörös sem néz ki rosszul.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát én is mindenképp pótolni akarom a könyveket a filmek előtt, én mindegyiket várom, de van egy olyan érzésem, hogy csalódás lesz a vége, mind a négynek az előzetese szuper lett, így nagyok az elvárásaim.
      Általában az a tapasztalatom, hogy a jó előzetesek esetében a film mindig unalmas vagy vontatott. De nem akarok vészmadárkodni, majd meglátjuk mi lesz.
      Te melyik filmet várod idén a legjobban? (Nem muszáj az általam felsorolt négy közül választani, hanem úgy az egész éves filmes lista közül...)

      Törlés
    2. Igen, benne van a pakliban, hogy az előzetesbe minden jót belevágnak, és mire a filmhez érünk, csalódunk.
      Hmmm hát én természetesen az Éhezők Viadala 2., a Futótűz részét várom, és a Csontvárost. Meg két képregény-adaptációt: Sin City 2, Az acélember.

      Törlés
    3. Én is a Futótűzt, meg a Csontvárost várom a legjobban, de azok még későn lesznek, sajnos... :(

      Törlés
    4. Annyira azért nem. :) Mire kijönnek, azt fogjuk mondani, jé, hogy eltelt az idő, és már láthatjuk is a filmeket. :)
      Láttad a Futótűz still-jeit? Bármennyire próbálom, de még mindig nem tudom megszeretni Finnick alakítóját. :/ Talán majd ha kijön valami trailer, aminek nagyon itt lenne már az ideje.

      Törlés
    5. Persze, hogy láttam és nagyon jók a képek, én imádom Sam-et már az elejétől kezdve és szerintem csodálatos Finnick lesz, remélem nem kell benne csalódnom.
      És igen, trailer már nagyon kellene... de az még szerintem minimum 1-2 hónap múlva lesz.
      Bárcsak gyorsabban telne az idő, ha már ott ülünk a moziban, akkor tényleg azt mondjuk, hogy jé, milyen hamar eltelt ez a pár hónap... :)

      Törlés
  2. Nagyon jó mind a 4 film, de előbb én is mindegyiket könyv formájában szeretném elolvasni. Bááár a Zombis bármikor jöhet :D Tom Cruise-nak is jön ki majd egy új filmje, az Oblivion, az is nagyon jónak ígérkezik! No és a gyermeki énemnek az Epic feltétlen kell!!!:)
    http://www.youtube.com/watch?v=BJVkoq_wK80

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Miért? Talán ekkora nagy Tom Cruise rajongó vagy? Nekem annyira nem kedvencem, de az Interjú a vámpírral-ban imádtam, mint Lestat. Meg a Mission Impossible 1.-2.-ben sem volt olyan rossz.:)

      Törlés
    2. nem, bár az utóbbi filmje jó volt.... de szerintem ha megnézed a film trailerét, akkor tudni fogod, hogy miről beszéltem.:)

      Törlés
    3. Hát ezt a Tom Cruise filmet annyira nem ismerem,de eléggé akciódúsnak tűnik. :)
      A másik pedig, amit említettél, az a mese, az érdekes, és nem is tűnik olyan gagyinak, mint a mostani disney mesék.:)

      Törlés
    4. Ez a mesés trailer nagyon pöpec! :) (A zenét ismerem, és nagyon szeretem) Ezt én is szeretném megnézni.

      Törlés
    5. ugye? A zene is tényleg nagyon jó és annyira meglepődtem, amikor egy iraki háborús film bemutatójánál is ugyan ezt a számot hallottam. (Ami egyébként szintén idén fog megjelenni)

      Törlés
    6. No, ezt nem tudtam. Én a zenével A szürke 50 árnyalatánál találkoztam.

      Törlés
    7. Tényleg szép ez a zene, de nekem nem volt ezelőtt ismerős...:)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...