2012. dec. 12.

Kendare Blake: A rémálmok lánya (Vérbe öltözött Anna 2.)


Szerencsére nem olyan régen olvastam a Vérbe öltözött Annát, így nem kellett sokat várnom a folytatásra, csak alig pár hetet. Nagyon kíváncsi voltam a folytatásra, tetszett a könyv előzetese, és amint megjelent azonnal megrendeltem magamnak karácsonyi előajándéknak, és mikor készhez kaptam rögtön olvasni kezdtem.

A történet:
"Hónapok teltek el, amióta a vérbe öltözött lány, Anna Korlova becsapta maga mögött a Pokol kapuját, de Cas Lowood, a híres kísértetvadász nem tudja kiheverni elvesztését. Hiába mondják a barátai, hogy Anna miatta szállt alá, ő csak élőhalottként tengődik. A fiú tudja, hogy sosem talál rá a szerelemre egy élő lány oldalán, senki sem hasonlítható az ő halott Annájához. És csak őt látja mindenütt, vele alszik el és vele riad fel rémálmaiból. De valami nagyon nincs rendjén… Ezek nem képzelgések. Valahányszor megjelenik, látszik Annán, hogy a legválogatottabb kínzásokat kell kiállnia. Persze meg kell bűnhődnie tetteiért, de Cas úgy érzi, most rajta a sor, hogy viszonozza a lánynak, amit érte tett…"

Tetszett a könyv (már hogy ne tetszett volna?!). Ugyanaz a sötét, rejtélyes hangulat, mint az elsőnél.Gyorsan és könnyen lehet olvasni, engem nem untatott. Nem romlott a színvonal, Blake még mindig csodásan ír. Cas továbbra is kedvenc, és ő az egyik legjobban megírt fiú főszereplő, akit idáig olvastam. Imádtam a gondolatait olvasni és a beköpései fenomenálisak voltak. Thomas és Carmel szintén rendben van, habár Carmel kiakadását annyira nem értettem, mikor a végén ráadásul meggondolta magát és mégis csatlakozott hozzájuk. Ez az egyetlen mozzanat a könyvben, ami kis negatív szimpátiát váltott ki belőlem. Ezen a kis bökkenőn kívül minden a helyén van és rájöttem miért tetszik annyira ez a könyv. Mert mentes az általános könyves kliséktől és mert reálisan lett megírva az egész. Nézzünk egy példát, hogy mire gondolok és innestől kezdve természetesen SPOILER!!!!! annak, aki nem olvasta még.

Nem tipikus romantikus könyv és annak ellenére, hogy a szokásos klisé alapján az lett volna a vége, hogy vagy.. 1. megmentik Annát, valahogy visszahozzák a túlvilágról és Cas-sel együtt tudnak lenni.
vagy 2. Cas a végén összejön az új csajjal, Jestine-nel, mert végig úgy tűnt (legalábbis nekem), hogy valami alakul közöttük. Én ezt a két végkifejletet vártam és ha tippelnem kellett volna, akkor a másodikat választom. De szerencsére egyik sem történt, és ez épp így jó. Hisz Cas Annát szereti, és ha a végén ilyen könnyen összejön Jestine-nel, az túl fura lett volna számomra. Mondjuk lehet csak én képzeltem bele ezt az egészet, és csak nekem volt olyan érzésem, hogy erre halad a sztori, de a végén mégsem ez történt. Hanem az, aminek a logika szerint történnie kellett. Anna-t felszabadítják a pokolból és aztán Cas elengedi a lányt, mert hogy el fogadta a végére, hogy Anna valójában halott és nem lehetnek együtt. Anna végre felszabadul, Cas pedig élheti tovább az életét boldogan abban a tudatban, hogy a szeretett Anna végre békére lelt. SPOILER VÉGE!!!!!!!
Egyébként ez az egész titkos társaságos dolog nekem bejött, habár nem is tudom, valahogy nem illet az alap történetbe, meg az is fura volt, hogy Londonba utaztak és végülis ott játszódott a sztori lényege. Ami viszont jót tett az egésznek, hogy Cas anyja nem szerepelt olyan sokat, aki az első részben valamiért nem idegesített annyira, most mégis csak töltelék karakternek éreztem.

És aki mindenképp hiányzott a könyvből, az maga Anna. Keveset szerepelt, és be kell valljam erősen hiányérzetem van emiatt a könyvvel kapcsolatban. Nem tudom, hogy kellett volna megoldani, de többet kellett volna szerepeltetni, megjelenhetett volna gyakrabban, vagy mit tudom én. Hiányzott, hisz imádtam az első könyvben. A lényeg, hogy mind az első és mind ez a kötet nekem bejött, imádtam Blake stílusát és a főszereplőt, akit megalkotott (Cas-t), és azt szintén becsülöm benne, hogy nem húzta el a történetet, csak azért, hogy még több pénzt kicsikarjon az olvasókból. Ez a történet ennyi volt, nem is nagyon lehetne már csűrni csavarni. Mind a Vérbe öltözött Anna és mind A rémálmok lánya a kedvencem lett, és nem sajnáltam a pénzt, amit kiadtam értük. Mindenkinek csak ajánlani tudom.:)

Ui: A borító megint csodaszép lett, és külön köszönet a kiadónak, hogy megtartotta az eredeti borítót.
Ui2.: Milyen jó lenne már, ha filmet csinálnának ebből a két könyvből, nem igaz? Bár lehet, hogy olyan ijesztő lenne, hogy meg sem merném nézni.
A könyvről:
http://moly.hu/konyvek/kendare-blake-a-remalmok-lanya
5/4

7 megjegyzés:

  1. Bár még nem olvastam a könyvet - de ha a blogomon megszavazzák az egyik karácsonyi ajándékomnak, akkor gyorsan nekiesek :)-, mégis meglestem a nagy spoilert, amit azért könnyen kilehetett találni. :)
    Anna az egyik kedvenc karakterem, kár, hogy nem szerepel túl sokat. Kellett a hely az új csajnak? :|

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ja, kellett a hely az új csajnak, aki egyáltalán nem olyan érdekes mint Anna, ezáltal ki is hagyhatták volna.:)
      Amúgy én már szavaztam az oldaladon és ezt választottam egyiknek.:)

      Törlés
    2. Gondoltam, hogy te voltál. ;) Köszi a szavazatot. :)
      De ahogy az állást elnézem, Anna utolsó történetét nem fogom a fa alá kérni... majd talán Valentin napra. :))

      Törlés
    3. Hát ez van, sajnos leszavaztak, de nem baj mert a többi könyv is érdekes lehet... bármelyiket kapod jól fogsz vele járni.

      Törlés
  2. imádtam az első részt :) sírtam is a végén Anna és Cas miatt :'/ kár hogy azért Anna meg Cas nem lehetnek együtt :c sajnos még a második részt nem sikerült elolvasnom, de most készülök rá :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor kellemes olvasást kívánok. :)

      Nekem is kedvencem az első rész, a második is tetszett, de az már nem annyira, mint az első.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...