2012. dec. 31.

2012. év végi értékelés: A LEGJOBBAK: Tűz és jég dala könyvek, Trónok harca és az Arrow


És akkor következzen a 2012.-es év utolsó bejegyzése melyben az év kedvenceiről/legjobbjairól fogok írni, vagyis, hogy mi lett szerintem az év legjobb könyve, filmje és sorozata. Akkor lássuk és megint megjegyezném, hogy ez én személyes és szubjektív véleményem.:)

1. Legjobb könyv: GEORGE R.R. MARTIN: TŰZ ÉS JÉG DALA könyvsorozata

A legjobb fantasy könyvekről beszélek, amit idáig olvastam, mely egy olyan aprólékosan és szépen megteremtett lovagi királyságot mutat be számunkra, melyben nincsenek jók és rosszak, hanem csakis mesterien kidolgozott karakterek, akiknek van jó és rossz oldala, céljaik, vágyaik, sérelmeik és akik közül mindenki találhat magának kedvencet. Izgalmas és fordulatos a történet, mikor azt hiszed, hogy már tudod mi fog következni, akkor az író meglep egy csavarral, amire egyáltalán nem számítottál. Aki szereti a fantasy történeteket, annak kötelező. Sokkal részletesebb mint a sorozat, így ha az tetszett, akkor ezt sem szabad kihagynod.

2. A legjobb sorozat: TRÓNOK HARCA
George Martin könyvei alapján készült sorozatot imádom, és már két éve ez a nagy kedvencem, semmi másnak nem sikerült ennyire levennie a lábamról. Eddig igazán könyv hűen oldották meg a sorozatot, ami külön plusz pont, tökéletes színészeket választottak a szerepekre, akik nagyrészt ismeretlenek/újoncok, ami szintén jó döntés volt szerintem. Erről még nem írtam sorozatajánlót a blogra, de majd akarok még a 3. évad indulása előtt. Ott majd jobban kifejtem miért is érdemes nézni és mi olyan jó benne.

3. A legjobb film: FOGALMAM SINCS
Sokat gondolkoztam azon melyik filmet válasszam a legjobbnak és végül úgy döntöttem nem választom egyiket sem. A 2012.-es év bővelkedett jó és érdekes filmekben, de egyik sem volt olyan kiemelkedő, hogy azt mondjam, na ez a legjobb, ami idén láttam. Így nincs győztes ebben a kategóriában.

4. Az év nagy meglepetése: ARROW (A zöld íjász)
Húgom már a sorozat indulásakor rám akarta tukmálni, hogy nézzem meg, mert nagyon jó és izgalmas, én persze az elején ellenálltam, mert idegesített, hogy nem Justin Hurtley a Zöld Íjász, mint a Smallville-ben, meg csak egy olcsó Batman utánzatnak tartottam ezt az egészet, de végül mégis beadtam a derekam és egyáltalán nem bántam meg, hogy így tettem.
Megszerettem ezt a sorozatot, és az első 9 rész nagyon bejött, izgatottan várom a folytatást, kedvenceim Oliver, Thea, Tommy és Helena, de az első évad nagy gonosza (vagyis szerintem ő lesz az, mégpedig a 9. rész alapján) sem olyan rossz, kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle. Ez a legjobb újonc CW sorozat ebben az évben.

Ennyi lett volna az év végi értékelés. Jövőre is itt leszek remélhetőleg.
Végül pedig szeretnék BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNNI MINDENKINEK!!!!!!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...