2017. febr. 13.

2017 legjobban várt filmjei


Kicsit megkésve, de hozom az év legjobban várt filmjei lista első részét. Ahogy nézegettem az idei premiereket, kissé elkeseredtem, mert nem sok film keltette fel igazán az érdeklődésemet. Találtam azonban párat, ami érdekel, de sajnos azok se annyira, hogy moziba menjek értük. Nagy valószínűséggel idén nem sokszor fogok moziban filmet nézni, de ha kijönnek DVD-n, akkor mindenképp meg fogom őket nézni.

Before I fall (Mielőtt elmegyek)

Nincsenek nagy elvárásaim a film felé, holott a könyvet nagyon szerettem annak idején mikor olvastam. Nem biztos, hogy újraolvasom a film megtekintése előtt, mert akkor az utóbbinak biztos nem lenne esélye, de arra kíváncsi vagyok, hogy mit hoztak ki az alapanyagból.

Az előzetes nem sok jót ígér, inkább csak egy komolynak tűnni akaró tinifilmet sejtet, így bízom benne, hogy azért ennél többről fog szólni és valamennyire sikerül átadni a film hangulatát és mondandóját. Magyar premierről nem tudok, szerintem nem is lesz, ami mondjuk nem akkora baj, mert legalább nem rontják el a szinkront.

Amerikai premier: 2017. március 3.

Előzetes:


Szépség és a szörnyeteg (Beauty and the Beast)

Egyik kedvenc gyerekkori mesém a Disney Szépség és a szörnyetege. Ezért kezdtem el repesni az örömtől, mikor megtudtam, hogy készül egy élőszereplős változat. Tudjuk, hogy nem ez az első, hisz ott van a néhány évvel ezelőtti francia adaptáció, ami elég jól sikerült a maga nemében, nekem csak a túl sok animáció és a sok változtatás nem tetszett.

Az amerikai verzió közelebb fog állni a Disney meséhez, (hála az égnek!) és ha ez nem lenne elég biztató, akkor adott számunkra egy remek szereplőgárda, csodálatos látványvilág fülbemászó soundtrackkel és rengeteg apró utalás az eredeti mesére. Ráadásul musical film lesz, és ez újabb örömhír számomra, mivel nagy musical rajongó vagyok.

Tulajdonképpen minden adott a hatalmas sikerhez és iszonyat csalódott lennék, ha mégis nagyot bukna a film. Persze engem nem a pénzügyi része érdekel, hanem maga a film. Ha a többi mesefeldolgozáshoz hasonlóan ezt is elcseszik, akkor örökre elvesztem a hitemet abban, hogy valaha készülni fog egy jó meseadaptáció.

Magyar premier: 2017. március 23.

Előzetes:


Csodanő (Wonder Woman)

Én még bízom abban, hogy a DC filmes univerzum egyszer összekapja magát és végre normális filmet ont magából, ahogy a Marvel teszi. Próbálkoznak ők, eddig sajnos kevesebb sikerrel (mármint sokak szerint, szerintem azért nem olyan rosszak az eddigi filmek sem, de ez magánvélemény), de hátha a Csodanő más lesz.

Nem tudom, hogy mennyire lesz eladható egy olyan szuperhős itthon, aki nő és akit ráadásul kevesen ismernek, de kíváncsian várom a fejleményeket. A film érdekesnek tűnik, biztos meg fogom nézni valamikor, de azért nem fogom kezem-lábam törni, hogy rohanjak a moziba.

Magyar premier: 2017. június 23.

Előzetes:


Folyt. köv.

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...