2013. dec. 8.

Reign (Uralkodás)


Már 7 hete fut a sorozat, és úgy voltam vele az elejétől fogva, hogy várok még egy részt, és majd akkor írok véleményt. Nos, eltelt 7 hét, láttam 7 részt, és még mindig úgy vagyok vele, hogy nem tudom hova tenni a Reignt. Voltak részek, amik tetszettek, voltak, amik nem, és végig se néztem. Igazából vártam ezt a sorozatot, mert szeretem a kosztümös drámákat, és a CW-től szokatlan volt ez a stílus, kíváncsi voltam mi fog ebből kisülni, de bevallom őszintén nem sok jóra számítottam. Azonban most értem el arra a pontra, hogy le kell írnom a véleményem.

A történet:
Mary, a skótok királynője, Franciaországba érkezik, hogy biztosítsa a korábban elrendezett stratégia szövetséget azáltal, hogy hivatalossá teszik a francia király fiával, Francissel megkötött eljegyzésüket. A herceget, Francist, elbűvöli a skót lány, de mint a legtöbb fiatalember ő se nézi jó szemmel, hogy valaki más által elrendezett házasságnak kell eleget tennie, főképp mivel már van egy másik kapcsolata az egyik udvarhölggyel és mellesleg saját maga szeretné irányítani a Skóciával kötött szövetséget. Mégis, Mary és Francis között kialakul a szenvedély.
Tovább bonyolítja a dolgokat Bash, Francis jóképű féltestvére, aki törvénytelen származása ellenére mégis apjuk kedvence. Habár Bash tudja, hogy Francis az örökös és Mary neki van szánva, mégis érzéseket kezd táplálni a lány iránt. Az udvarban semmi sem kerülheti el a királynő, Francis anyjának, figyelmét. Az erős akaratú királynő, Katherine, nagy is tisztában van vele, hogy Mary milyen hatással van a fiára, és annak törvénytelen testvérére. A királynő útmutatást kérve megbecsült tanácsadójához fordul segítségért, a látóhoz, Nostradamushoz, aki figyelmeztetni őt, hogy a Maryvel kötött házasság okozza majd a fia vesztét. Katherine mindent megtenne azért, hogy megmentse a fiát, nem számít, ki másnak az életébe kerül. (Saját fordítás)


Igazából már az előzetesből sejteni lehet, hogy miről fog szólni ez a sorozat, és a pilotot nagyjából le is fedte, így abban nem sok meglepetés ért. Olyan középszerű volt az egész, semmi újdonság. Mindent láttam már valahol, középszerű színészek, egyszerű és lassú folyású történet, szinte nuku történelmi hitelesség, de valljuk be őszintén, hogy egy kosztümös drámát nem is azért nézünk. Ha csak ez lenne a legkisebb gond a Reignben, akkor higgyétek el, nem említettem volna meg.
A pilot utáni egy-két rész még őszintén tetszett, mert Mary és Francis közt meg van a kémia, ami két szerelmes fiatal közt kell, hogy legyen, és ha csak róluk szólna a történet, akkor esküszöm nézném tovább és még érdekelne is a dolog. Csak sajnos ez nem így van. Csak felütötte a fejét a CW sorozataira oly jellemző szerelmi háromszög, amit már most utálok annak ellenére, hogy még annyira nem is mélyedtek el benne. Mary és Francis együtt a kedvencek, szerintem mindenki így van ezzel, nem csak én... csak a gond ott kezdődik, hogy a 40 perces műsoridőből ha 15 percben ők szerepelnek, akkor sokat mondok. Vagyis a maradék 25 percben a többieket kell néznem, akik mind unalmas és papírmasé figurák. Bash olyan semmilyen, bennem nem hagyott mély nyomokat, és idegesített, hogy egy Vámpírnaplók szerű szerelmi háromszöget akarnak itt is kiépíteni. (Vagyis amikor két testvér van oda ugyanazért a lányért.) Ott már láttuk ezt, könyörgöm, találjunk ki valami újat.

Mary és Francis

Ez a sorozat semmi újat nem mutat, olyat, amit ne láttunk volna ezer más helyen, és mivel én viszonylag sok kosztümös drámát néztem/nézek, így számomra végképp nem mutat semmi újat. Van a király és a királynő, akik már csak kötelességből vannak együtt. A király szeretőket tart, a királynő foggal-körömmel a fiát védi. Aztán ott vannak Mary libácska udvarhölgyei, akiktől a falra mászok. Mindegyikük irritáló, butácska és naiv. Az egyik persze a király szeretője lesz, kettő csak úgy van az éterben, nem tudom minek, amikor semmi szerepük a történetben, egy pedig a helyi konyhafiúval kezd el kavarni. Mert hát mindig kell egy gazdag hölgy, aki végül a szegény, de annál jóképűbb fiút választja a vagyon helyett. Sablonok, sablonok hátán. És igazából ez a legnagyobb baj ezzel a sorozattal. Hogy számomra semmi újat nem tudott mutatni.

Mindez az unalomig már lerágott történet és karakterek az idő elteltével egyre irritálóbb tinimázba vannak bújtatva, ezzel még ellenszenvesebbé téve az egészet azok számára is, akik netán még potenciált látnának a sorozatban. Színészek terén se várjunk semmi kiemelkedőt, a fiatalok pont egy CW sorozatba valók, szépek, de semmi egyediek. Megan Follows kicsit megöregedett az Anna filmek óta, szomorúan látom, mégis talán ő az egyetlen, akinek a színészi játékát értékelni lehet.
Sajnálom, de én 8 rész után kénytelen vagyok feladni, mert egyszerűen nem köt le a sorozat, Mary és Francis miatt meg nem éri meg tovább nézni. Talán majd az évad végén az egészet ledarálom egybe, ha már semmi más néznivaló nem lesz, de addig biztosan hanyagolom, hiszen annyi jó sorozat van, amit ehelyett nézni lehet. Sajnálom, hogy ez így alakult. Ha kosztümös dráma, akkor még mindig a Tudorok. Én inkább azt ajánlom ehelyett a tinisített, sablonos, királynős sztori helyett.
Értékelés: 10/5

Előzetes:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...