2012. okt. 17.

Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna (Vérbe öltözött Anna 1.)


Már régóta szemezgettem ezzel a könyvvel, egyrészt mert csodálatos a borítója (ilyen szépet már régen láttam), másrészt mert tetszett a történet és harmadrészt mert mindenki csak pozitív kritikákat írt róla. Végül meg tudtam szerezni és azonnal nekiláttam az olvasásnak.

A történet:
"A 17 éves Cas Lowood szokatlan hivatást választ: halottakat öl. Így tett az apja is, míg el nem pusztította egy kegyetlen kísértet. Cas apja rejtélyes fegyverével, az athaméval együtt a rendkívüli képességet is örökölte, ezért mozgalmas életmódra rendezkedik be boszorkánykodással foglalkozó mamájával és Tybalt, a szellemek jelenlétét megérző macska társaságában. A fiú a helyi mendemondákat és a titokzatos események hírét követve nyomoz az élőkre veszedelmes, vérszomjas és bosszúálló holtak után, hogy ártalmatlanná tegye őket.
Így érkeznek meg egy ontariói kisvárosba, Thunder Baybe, ahol a vérbe öltözött Anna szedi áldozatait. Cas azt hiszi, szokványos esettel áll szemben. Csakhogy a több évtizeddel ezelőtt meggyilkolt, hófehér, vérrel pettyezett csipkeruhában kísértő, örökké 16 éves Anna senkinek sem kegyelmez, aki átlépi egykori otthona, a régi, elhagyott és elátkozott ház küszöbét…"

IMÁDOM EZT A KÖNYVET!!!
De tényleg, már régen olvastam ilyen jót... és hogy kinek ajánlom? Bárkinek aki szereti a sötét, borzongós, horroros természetfeletti történeteket... és aki szeretne egy igazán hihető fiú nézőpontból megírt könyvet olvasni, mert igen... a könyvben Cas szemén keresztül látjuk a történteket, ő a narrátor és Kendare Blake egy igazán aranyos, vicces és helyes fiút alkotott meg Cas személyében. Bevallom nem sok fiú főszereplős könyvet olvastam idáig (általában jobban kedvelem a női főszereplőket), talán csak egyet olvastam, Jay Asher-től a 13 okom volt.... című könyvet... ott Clay annyira nem hagyott bennem mély nyomokat... na de Cas... hát, hogy is mondjam... szívesen levadásznák vele néhány kísértetet.

És nem csak Cas szeretnivaló karakter, hanem szinte mindenki más is... ott van Cas anyja, aki szülő karakter ellenére nem olyan borzalmas és idegesítő, és nem annyira töltelék, mint a szülők szoktak lenni az ilyen ifjúsági könyvekben. Aztán meg ott van Thomas és Carmen, akik Cas barátai lesznek, mindkettejüket bírtam, Thomas az a tipikus kivülálló, fura fiú, Carmen meg a kedves lány, akit mindenki szeret, két nagyon sablon karakter, de mégis úgy vannak megírva, hogy ők sem idegesítettek annyira, sőt Thomas-t kifejezetten szerettem.

És akkor ott van Anna, a másik főszereplőnk.... az ijesző szellem, akit Cas-nak meg kellene ölnie... Anna a második legjobb karakter a könyvben (Cas után), féltem tőle, sajnáltam, és egyben kedveltem is... a története megható. Én személy szerint nem erre számítottam, talán épp ezért lepett meg a dolog.
Cas és Anna szerelme talán túl hamar bontakozott ki, nem is tudom, talán túl hamar megkedvelték egymást annak ellenére, hogy ellenségek voltak, de nekem ez is tetszett.

A könyv tele van rengeteg kis apró poénnal, és különösen imádtam olvasni Cas gondolatait, olyan tipikusan fiúsan viselkedett (na jó, hiszen fiú, úgy kell viselkednie, mondhatnátok... és épp ezért jó, mert Kendare Blake, női író létére egy ennyire hihetően megírt fiú főszereplős könyvet alkotott). Nem is tudom mit kellene még kiemelnem, így csak annyit mondok, hogy a Vérbe öltözött Anna a kedvenc könyveim közé került, így nagyon örülök, hogy megvettem, egyáltalán nem volt kidobott pénz... És ami a legjobb, mivel ilyen későn olvastam, így nem kell sokat várnom a folytatásra, elvileg ha jól láttam a moly-on, akkor novemberben jön a 2. (és befejező) része A rémálmok lánya... egyértelmű, hogy annak is ott a helye a polcomon. Csak bírjak várni novemberig. Ja és a borító csodaszép lett!!!
UI: És ami szintén szimpatikus, hogy Blake csak két részből álló történetet írt, nem csinált belőle trilógiát csak azért, hogy növelje az eladást meg a példányszámot...
A könyvről:
http://moly.hu/konyvek/kendare-blake-verbe-oltozott-anna
5/5

2 megjegyzés:

  1. Szia!

    Szerinted érdemes elolvasni mind a 2 könyvet?
    Jó véleményeket hallottam, de megkérnélek rá, hogy írd le miért olyan jó ez a könyv. Köszi

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Ennek a könyvnek jó vége lesz?
    Mert, nem szeretem ha nagyon szomorú egy könyvnek a vége. Nagyon megköszönném, ha leírnád.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...