2012. okt. 5.

Vámpírnaplók (The Vampire Diaries)


És íme itt a második sorozatajánló, ami a Vámpírnaplókról fog szólni. Ez éppen aktuális, hiszen kevesebb mint egy hét múlva kezdődik a 4. évad Amerikában, pontosabb október 11.-én. (Magyarországon még csak az első 2 évadot vetítette az RTL)

A történet: Adott nekünk egy 17 éves fiatal lány Elena Gilbert, akinek szülei meghaltak egy autóbalesetben, csak az öccse, Jeremy, maradt neki és a nagynénje Jenna, aki a két gyerek nevelője lett ezáltal. Mikor új tanév kezdődik a Mystic Fall-si gimiben akkor Elena találkozik a jóképű idegennel, Stefan Salvatore-ral, aki egy 200 éves vámpír... hamarosan egymásba szeretnek, de nem lehet felhőtlen a boldogságuk hiszen Stefan nem egyedül érkezett a városba, a bátyja Damon követte őt, akinek feltett szándéka, hogy megkeserítse Stefan és az egész város életét... így indul az első évad és utána természetesen felpörögnek az események.


Az első évad a történet felvezetéséről és főként a szerelmi háromszög kialakulásáról szól, melyben ekkor Damon a negatív szereplő. A második évadban felbukkan Katherine, Stefan és Damon régi szerelme, aki vámpírt csinált a két fiúból, és aki kiköpött mása Elena-nak (Stefan és Damon épp ezért figyeltek fel anno Elena-ra, mert emlékeztette őket Katherine-re). Itt Katherine lesz a fő negatív erő, és elhozza magával saját ellenségét Klaus-t, akiről kiderül, hogy egy "Original" (magyarul: "Első" vámpír) vagyis az első vámpírok közül az egyik, így a harmadik évadra pedig megjelenik az egész Original család, vagyis ekkor a középpontban az "Elsők" állnak.

Mikor kezdődött akkor őszintén imádtam ezt a sorozatot, az első két évad nagy kedvencem... hiszen az első évad azért volt jó, mert még újdonságnak számított, szerettem a gonosz Damon-t, aki folyton szívatta Stefan-t és még nem kezdett el "nyálasodni"... mert igen a 2. évadtól kezdve Damon számomra teljesen unalmassá vált, folyton csak azon nyavalyog, hogy ő szereti Elena-t meg minden, de nem bírja felfogni, hogy semmi esélye a lánynál... nem vagyok Delena fan, és ha engem kérdeztek akkor soha nem fognak összejönni, mert Elena Stefan-t szereti... lehet, hogy Damon-t is kedveli (vagy esetleg szereti) valamilyen szinten... de az igaz szerelme Stefan... és milyen lenne az már, hogy egyik napról a másikra átpártolna Damon-hoz... kissé logikátlan lépés lenne... és olyan meg, hogy valaki egyszerre két embert szeret az lehetetlen... ennyi erről a véleményem.


Aztán jött a második évad, felbukkant Katherine, aki az új kedvencem lett és Nina Dobrev nagyot nőtt a szememben miután ugyanúgy képes volt hitelesen eljátszani a kedves Elena-t és a gonosz, önző ribanc Katherine-t is... Katherine lett számomra az új Damon, de komolyan... tisztára olyan, mint Damon volt régebben... vicces, önző, gonosz és épp ezért számomra szerethető karakter... a 2. évad másik nagy kedvence ELIJAH... akit máig imádok.


Elijah habár csak egy mellékszereplő, de szerintem mindenki nevében mondhatom, hogy így is nagyon nagy rajongótábora alakult ki a karakternek... Daniel Gillies nagyszerű színész és az általa életre keltett vonzó, hideg és komor Elijah azonnal belopta magát a szívembe...

Ahogy már korábban említettem nekem a 3. évad nem annyira tetszett, voltak benne iszonyat rossz és unalmas részek (sajnos ezek voltak többségben), és ha nem lett volna az "Elsők" szála, akkor nem is néztem volna. Hiszen a hármas tovább szenvedett, csak Klaus és családja dobta fel az évadot.


Amúgy szeretem Klaus-t meg minden, de annyira nem lett a kedvenc gonoszom, nem tudom miért de semmi különlegeset nem találok a karakterben, egy sima negatív figura, akiben semmi egyediség nincs. (Talán azért nem kedveltem meg, mert Elijah hamarabb felbukkant a sorozatban és ő valamiért számomra szimpatikusabb). Egyébként az "Elsők" története érdekes, az apjukat, Mikeal-t bírtam... az anyjukat kevésbé, és Klaus és Elijah testvére is mind jó karakterek... a kényes Rebekah, (Kol és Finn nem annyira nagyszám). Persze Elijah a kedvenc első vámpírom...:)


A sorozat eddig 3 évadot élt meg, és október 11.-én folytatódik a 4. évaddal (Amerikában). Az évadok általában 22 részesek, ha jól emlékszem és minden rész kb. 40. perces.

Annak ellenére, hogy a harmadik évad nem nyűgözött le várom a folytatást (nem olyan nagy fangirl sikollyal, mint régen, de azért kíváncsi vagyok rá) hiszen bekövetkezett amire már régóta vártam Elena végre vámpír lett... ez talán egy kicsit feldobja a sorozatot...

Érdekesség egyébként, hogy a sorozat L.J. Smith: A Vámpírnaplók című könyvei alapján készült, sok mindenben eltér a sorozat a könyvektől (talán ebben rejlik a sikere), szerintem az első trilógia az nem olyan rossz, míg a folytatások egyszerűen kiábrándítóak, de annyira, hogy még elolvasni sincs kedvem őket.
10/7

Végül itt egy 4. évados promo kép Elena-ról.

És tényleg legvégül néhány előzetes:
1. évad előzetes

2. évad előzetes

3. évad előzetes

4. évad előzetes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...