2024. jan. 2.

Holly Black: Hogyan gyűlölte meg Elfhon királya a történeteket (A levegő népe 3,5)

Fülszöveg:
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy éles nyelvű fiú.
Mielőtt kegyetlen herceggé, majd gonosz királlyá vált volna, kőszívű tündérgyermek volt. A kötet mélyebb bepillantást enged Elfhon titokzatos királyának drámai életébe. Izgalmas részletek a The Cruel Prince – A kegyetlen herceg előttről, kalandok, amelyek a The Queen of Nothing – A semmi királynője után játszódnak, és ismerős pillanatok A levegő népe-trilógiából – mind-mind Cardan szemszögéből.
A sorozat új kötetében visszatérhetünk a szívdobogtató romantikához, veszélyhez, humorhoz és drámához, melyek a világ minden táján elvarázsolták már az olvasókat. Minden fejezethez gyönyörű, megkapó, színes illusztrációk készültek, így tökéletes gyűjtői példány régi és új olvasóknak egyaránt. Szerezd meg, és hagyd, hogy magával ragadjon!

Teljesen véletlenül akadtam rá erre a kis könyvre az egyik könyvesboltban bandukolva, és mivel a trilógia az egyik nagy kedvencem, gondoltam ezt is mindenképp olvasnom kell. Mielőtt bárki lelkendezni kezdene, hogy új könyv jelent meg a sorozatban, annak sajnos le kell hűtenem a lelkesedését, mert ez nem igazi folytatás, inkább valamiféle kiegészítő kötetnek mondanám az eredeti könyvek mellé.

Jude remek főszereplő és narrátor, ez nem kérdés, ám én szívesen olvastam volna Cardan szemszögéből is és mit adj Isten, az írónő előrukkolt ezzel a könyvvel. Ami igen, jól sejtitek, Cardan szemszögéből íródott és néhány korábbi kis rövid történetet mesél el a fiú narrálásával. Ne várjatok csodákat, nem kapunk nagy izgalmakat, többnyire a korábban történtek érkeznek újra csak másik szemszögből mindezt kiegészítve néhány eredeti novellával.

Cardan és Jude

Ami még különlegessé teszi a könyvet azok a csodaszép illusztrációk (a fenti kép az egyik példa), melyek egy-egy jelenetet keltenek életre a történetből. Nem pontos és tökéletes képek vagy festmények ezek, inkább csak elnagyolt illusztrációk, amik megadják a hangulatot és valamiféle "képes könyv" érzetet hoznak létre. Nekem nagyon tetszett az összes kép benne, nagyon hangulatos lett tőle az egész könyv.

Kellemes kis kiegészítő kötet az eredeti könyvek mellé, egy kis plusz csemege, ami habár nem sok újdonságot ad, de legalább előhozza a régi kellemes emlékeket, mikor a trilógiát olvastam. Jó volt kicsit jobban belelátni Cardan fejébe, én szívesen olvasnék egy olyan rendes könyvet, aminek ő a narrátora. A könyv borítója és a benne lévő illusztrációk csodaszépek, igazából már csak azok miatt megéri megszerezni a könyvet. Rajongóknak pedig egyenesen kötelező.

További információk a könyvről:
Értékelés: 5/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...