2016. okt. 20.

Dan Wells Magyarországon járt!


Mindenképp szerettem volna erről az eseményről egy rövid kis bejegyzést írni, már csak azért is, mert nem minden nap találkozik az ember az egyik kedvenc könyvsorozatának az írójával személyesen. Mikor megtudtam nyár végén valamikor, hogy Dan Wells októberben Magyarországra látogat, elsőnek el se akartam hinni, de mivel a szemének csak hisz az ember, így ujjongva meséltem el húgomnak az örömhírt és már akkor megegyeztünk, hogy nekünk ott a helyünk. Nem érdekes, hogy hol és pontosan mikor lesz, mi megyünk és kész.

Persze a helyszín épp Budapest másik fele és az időpont se a legjobb, mert munkából kellett loholnom odáig, hogy időben odaérjek, de ez csak részletkérdés. A lényeg, hogy mindkét nap odaértem időben, dacára a budapesti lomha tömegközlekedésnek. Az első nap, okt. 18.-án a Bem moziban egy csaknem egy órás panel beszélgetéssel kezdtünk, amit aztán dedikálás követett. Hangulatos kis helyszín volt, és éppen befértünk, igaz, mi hátul ültünk és a sötét világítás miatt nem is mindig láttam egészen Dan Wells és a fordító srác arcát, de ez már csak az én egyéni szociális problémán volt.

Nagyon örültem, hogy ott lehettem a panelen, mert nagyon érdekes élmény volt, hisz ilyenben korábban még sosem volt részem. Dan Wells szimpatikus volt, és szerintem jól is érezte magát, ahogy kezdett feloldódni a hangulat. A kérdések érdekesek voltak, némelyiken még ő is meglepődött. Viccelődött, mesélt és komolyabb témákról szintén szó esett, vagyis mindenféle dolog szóba került, aminek nagyon örültem. Az egyetlen, amit negatívumként tudnék megemlíteni, hogy nagyon sötét volt odabent. Nem tudom, hogy szándékos koncepció volt-e ez a "rejtelmes" hangulat, vagy csak lusták voltak felkapcsolni a világítást, mindenesetre engem zavart. Nem tudtam saját képeket készíteni éppen-e miatt, de szerencsére volt ott egy fotós, aki végig kattintgatott, így ha felkerülnek a képek a Fumax honlapjára, akkor majd hozok nektek onnan párat.

A panel beszélgetést követően lehetett a könyveket dedikáltatni, és mi húgommal vártunk egy kicsit, hogy fogyjon a tömeg, és majdnem a végére álltunk be. Aztán utánunk jöttek még páran, tehát mégse mi voltunk az utolsók. Mivel az első négy könyv otthon maradtam (mármint vidéken), így csak a frissen megvásárolt új könyvet és az ajándék novellát tudtunk dedikáltatni, de nem baj, mert én ennek is örülök. Mikor odaértünk Dan Wellshez, nem is nagyon tudtunk mit mondani, mert én személy szerint irtóra zavarban voltam, de megkértük, hogy csinálhassunk hármunkról egy közös képet és aztán megköszöntük neki. Fogadjunk, hogy szar lett rólunk a kép, mármint én biztos tök hülye fejet vágok rajta, de ha mégis vállalható lesz, akkor esküszöm kirakom ide az oldalra. Ennyiből persze nem lehet leszűrni semmit, de szerintem nagyon szimpatikus ember lehet, én legalábbis annak találtam. Nem éreztem volna, hogy megjátssza magát, nem is unta a dolgot, hanem normális emberként fogadta a sok rajongót és tette  dolgát. (Na ez jó hülyén hangzott, de értitek a lényeget.:))



Aztán szerdán, vagyis okt. 19-én ismét lehetett vele találkozni immár az Allee Libriben, ahova mi természetesen ismét elmentünk húgommal. Azt hittem, hogy itt is lesz valami beszélgetés vagy nem is tudom, de sajnos csak a dedikálás folytatódott, amit mi már tegnap lerendeztünk, így nem álltunk be újra a sorba, hanem inkább csak lézengtünk ott egy kicsit. Mivel itt már normálisak voltak a fényviszonyok, így tudtam pár képet kattintani az eseményről, amit hozok nektek majd lentebb.

Nagyon jól éreztem magam kedden, számomra az első nap volt az igazi nagy élmény és még mindig alig hiszem el, hogy találkozhattam Dan Wells-el és hogy aláírta az új John Cleaver könyvemet és a novellát, ami örök emlék marad számomra. Alig várom, hogy hétvégén végre elolvashassam az új könyvet, már nagyon izgatott vagyok miatta. Örök hálám a Fumax Kiadónak, amiért lehetővé tették ezt a két napot! :)

És akkor ahogy ígértem itt van néhány kép a két napról. A keddi napról majd akkor hozok képeket, ha felkerülnek a kiadó honlapjára. Már fent is vannak a képek a fumax.hu oldalon, és ebből hoztam párat. A linkre kattintva az összeset megnézhetitek, és még egy interjút is találtok alul. :)







És mivel nem lett annyira vállalhatatlan a közös képünk, így ezt is kirakom. :)

Én, húgom és Dan Wells együtt.
(Nem hittem, hogy ezt valaha megérem!:))

A szerdai Libris dedikálásról viszont itt van néhány. Az első mindjárt különleges, hiszen ezt maga Dan Wells készítette rólunk még az elején, és saját twitter oldalán osztotta meg. (Egyébként több twitet is megosztott a magyarországi tartózkodásáról, így ha fent vagytok twitteren, akkor lessétek meg!)

Forrás: Dan Wells twitter oldala 
(Húgommal mi is rajta vagyunk.)

És itt van néhány saját készítésű kép, csak egy kis ízelítőnek. Nem vagyok profi fotós, csak szólok. :)








(Ez a lány nem én vagyok.)

1 megjegyzés:

  1. Hát igen, még mindig furcsa belegondolni, hogy találkozhattunk vele. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...