2015. dec. 29.

2015 év végi értékelés: LEGNAGYOBB CSALÓDÁS


Ilyenkor év végén gondolkodok el mindig azon, hogy milyen gyorsan telik az idő és ismét egy évet hagytam a hátam mögött. Lassan itt a 2015-ös év vége és nemsokára indul a következő év, ami újra tele lesz kihívásokkal és reméljük, hogy sok jóval is. A bloggal kapcsolatban szintén vannak terveim a következő évre és majd meglátjuk, hogy ezekből mennyit sikerül megvalósítanom.

Mielőtt azonban elkezdődne az új év, 2015 utolsó három napán tartsatok velem az ide évértékelő posztomban az előző évek gyakorlata szerint. Megint három bejegyzés érkezik majd az év utolsó három napján, melyben az ide évi nagy csalódásokat és kedvenceket mutatom be nektek.

Kezdjük elsőnek az ide év nagy csalódásaival, essünk túl elsőnek a rossz dolgokon.

FILMEK
Legnagyobb csalódás: A beavatott 2.: A Lázadó


Talán az idei év legrosszabb filmje volt számomra és hatalmasat csalódtam benne. Mint szimpla film kifejezetten rossz lett a sok CGI és számítógépes grafika miatt és valahogy mintha a színészek se erőltették volna meg magukat annyira, mint azt kellett volna. Másrészt, ha azt nézem, hogy ez egy könyvadaptáció, akkor a film még hatalmasabbat bukott, főleg az én szememben, mert hogy én imádtam A Lázadó könyvet. Sokkal jobban tetszett, mint anno az első rész. A film viszont egy nagy semmi a könyvhöz képest.

KÖNYVEK


Magnus Bane a kedvencem A Végzet Ereklyéi könyvsorozatból, így izgatottan vártam a Bane Krónikákat, ami ugyebár egy 10 novellából álló sorozat, mely Magnus egy-egy kalandját meséli el. Vártam én a novellákat, mégis bennem volt a félsz, hogy csalódni fogok és hogy később rájövök, hogy a novellák csak egy újabb példa arra, hogy az írónő, hogy akar még több bőrt (és pénzt) lehúzni a könyvsorozatról (és a rajongóktól). Sajnos igazam lett és valóra vált a félelmem, mert a 10 novellából, ha kettő-háromnak volt értelme, akkor máris sokat mondok. És hogy ezekért még elég sok pénzt is elkérnek, az csak a hab a tortán. Nagy Magnus rajongó vagyok, de még én se látom értelmét a novellák nagy részének.

*Holnap az év kedvenc könyves karaktereivel érkezem. :)

3 megjegyzés:

  1. Már az első Beavatott filmtől se dobtam hátast, a második résznél csak az előzetesig jutottam, de már ott kitűnt, mennyire gyatra a színészi játék. Ashley Judd... nem is értem. És az a sok CGI sem tetszik, amivel jól megpakolták a filmet. Sok mozinak jól áll, ha tele van rakva látványorgiával, de egy regényadaptáció, aminél a történetnek kellene hangsúlyosnak lennie, na ott nem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja. Például a képregényfilmek esetében nem zavar a sok CGI, mert ott az a lényeg, ott a látvány az egyik legfontosabb. De egy könyvadaptációnál nem ennek kellene dominálnia, hanem a történetnek és a karaktereknek.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...