2013. okt. 12.

The Tomorrow People (A Holnap Emberei)


Elkezdődött a 2013/2014-es tévés szezon és rengeteg új sorozattal jelennek meg a piacon az amerikai csatornák. Egy korábbi posztban összeszedtem magamnak mely új sorozatok érdekelnek, és melyekbe fogok belenézni, legfőképp azért, hogy egyiket se felejtsem el. Nos, az újak közül elsőnek a The Tomorrow People került elém, nemrég néztem meg a pilotot és gondoltam friss emlékekkel írok nektek róla. Vagyis következzen egy újabb sorozatajánló. :)

A történet:
Az emberiség új lépcsőfoka ütötte fel a fejét, egy olyan új generáció, akik paranormális képességekkel születtek – ők a Tomorrow People („A Holnap Emberei”). Egy évvel ezelőtt, Stephen még normális tinédzser volt, addig, amíg el nem kezdett hangokat hallani és álmában teleportálni. Stephen más megoldást nem látván elkezdi követni az egyik fejében lévő hangot, ami elvezeti a Tomorrow People-el való első találkozásához – Johnhoz, Carahoz és Russellhez – egy genetikailag fejlettebb fajhoz, akik a telekinézis, a teleportálás és a telepatikus kommunikáció képességeit használják.
A Tomorrow People embereire az Ultranak nevezett tudósokból álló csapat vadászik. Az Ultra – Dr. Jedekiah Price vezetésével – úgy látja, hogy a Tomorrow People emberei fenyegetést jelentenek az emberiségre nézve, épp ezért a kitaszított csoport kénytelen előlük egy metróalagútban bujkálni. Jedekiah titokban alkut ajánl Stephennek, ha segít neki a Tomorrow People elleni harcban és abban, hogy elfoghassa őket, akkor biztosítja számára a további normális életét a családjával és legjobb barátjával, Astriddal. John, Cara és Russel egy másfajta családot kínál fel Stephennek és egy otthont, ahova valóban tartozik. Mivel Stephen képtelen hátat fordítani vagy az emberek vagy pedig a Tomorrow People világának, így kitalál magának egy saját utat - egy utazást, mely az apja titokzatos eltűnésének rejtélyeit fedheti fel vagy pedig egy ismeretlen jövő felé vezethet a Tomorrow People tagjaival.

Miért keltette fel a figyelmem a sorozat? Egyrészt az Arrow alkotói a készítők, vagyis valami akció dúsabb, fiúsabb, érdekesebb sorozatra számítottam, nem pedig tini szerelmi nyavalygásra. Másrészt jól összerakott volt az előzetes, és habár az egész X-men másolatnak tűnik, mégis engem érdekelni kezdett. Bejöttek a számításaim, nem kellett csalódnom. A pilot teljesen kielégítette az igényeimet, egyáltalán nem untam magam rajta, sőt ahhoz képest, hogy ez még csak egy első rész nagy izgalmasra sikeredett. Engem megvett magának a sorozat és folytatni fogom. Bízom benne, hogy később se kell csalódnom. Valójában a The Tomorrow People egy azonos nevű brit sorozat remakeje, de ez se érdekel, hisz ki emlékszik már arra, amit a 70-es években vetítettek a tévék, és habár azt mondtam, hogy ez X-men koppincs, mégse teljesen az.


A pilot szépen felvezeti a történetet, megismerhetjük a főszereplőt, a többi fontos karaktert, a két szemben álló felet, a Holnap Embereit és az Ultra csoportot, és ami tetszett, hogy az elején nem állították fel szigorúan a határokat, vagyis nem mesélték be nekünk, hogy kik a jók és kik a rossz fiúk. Hiszen sok mutáns fiatal rosszra használja a képességeit, őket akarja az Ultra megtalálni és kiiktatni, és nagyon úgy tűnik, hogy ezek után minden részben egy újabb mutánsra találnak rá és próbálnak segíteni rajta.
Stephen a főszereplőnk, természetesen ő a kiválasztott, a legerősebbek egyike (olyan, mint az apja), és nem csak az alap három képességgel rendelkezik, vagyis a 3T-vel. (Ez a teleportáció, telekinézis, telepátia), hanem még az időt is képes megfagyasztani és még ki tudja mit tud tenni ezen kívül. Robbie Amell nekem nem jön be, olyan bárgyú feje van, meg annyira nem hiszem el róla, hogy egy 17 éves középiskolás lenne, hogy az már nevetséges. Nem tudom miért kell minden CW sorozatban 16 éves tiniket játszaniuk az amúgy 25-30 éves színészeknek.

Aztán Stephen után megismerhetjük a többi fontosabb szereplőt szintén, Stephen családját, akik ismét csak töltelékkarakterek és már előre látom, hogy előbb vagy utóbb mindketten meg fognak halni valamilyen módon, de ne legyen igazam. John, Cara és Russel szimpatikusak, nem sokat láthattunk belőlük, de engem megnyertek, így bizalmat szavazok nekik. Remélem érdekes karakter háttértörténetet találnak ki nekik. (Mellesleg Luke Mitchell tök helyes!). Bár remélem nem lesz semmilyen béna szerelmi háromszög, mert kicsit érzem, mintha arrafelé haladnának, mert Cara különösen érdeklődött Stephen iránt. Elég furák lennének együtt, hiszen ő idősebb, Stephen elvileg meg csak 17 éves. Épp ezért remélem nem errefelé fognak haladni. Dr. Price meg tuti nem olyan segítőkész, mint amilyennek mutatja magát, biztosan vannak hátsószándékai, és már előre látom, hogy Stephen nagyon hamar megbánja, hogy belement abba, hogy neki dolgozzon. Persze a klisét nem tudták kihagyni, hogy a "gonosz pali" Stephen rokona legyen, de hát ez nem volt újdonság, hisz az előzetesben már ellőtték számunkra ezt a csavart.


Tetszettek a természetfeletti elemek, a teleportációt nagyon szépen megoldották, és a pilot szépen lefektette, hogy merre fog haladni a történet ezek után, vagy legalábbis az első évad. Stephen és a többiek elkezdik keresni a fiú apját, közben Stephen az Ultraval együtt dolgozva gondolom minden részben problémás fiatal mutánsokat keres fel és próbál megállítani, vagy a jó útra téríteni. Vagyis rengeteg érdekes új karaktert várhatunk. A színészek elmennek, eddig semmi bajom velük, meglátjuk hogyan operálnak az egész évadban. Az első évadot 22 részesre tervezték, a premier október 9.-én volt, egy rész 40 perces. Nekem bejött a pilot és aki szereti a természetfeletti és az X-men típusú történeteket, annak mindenképp ajánlom a The Tomorrow Peoplet. (Nagyon kíváncsi vagyok, ha megveszik a sorozatot majd a magyar csatornák, akkor milyen magyar címet találnak ki neki, mert a pontos fordítás elég béna. Sok sikert nekik hozzá!)

Pilot értékelés: 10/7

Előzetes:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...