2012. szept. 20.

Nora Roberts: Istenek tánca (Kör trilógia 2.)

Na, végre sikerült elolvasnom a 2. könyvet is a Kör- trilógiából, mely az Istenek tánca címet viseli.

A történet:
„Blair Murphyre új feladat vár. A démonvadásznak, aki eddig magányosan járta útját, meg kell tanulnia, hogyan működjék együtt a többiekkel, miközben érzelmei választás elé állítják - engedjen-e vonzalmának, ha a szerelem az áthidalhatatlan világok között eleve kudarcra van ítélve? Miközben a kör a végső összecsapásra készül, a helyszín megváltozik: egy írországi dolmen átjáróként szolgál egy régmúlt időbe és helyre, ahol valamennyien találkoznak végzetükkel, s miközben bátorságuk próbára tétetik, a szívük egymáshoz kapcsolja őket, ahogy még sosem...”

Ennek a könyvnek tényleg Blair a főszereplője, ha mondhatok ilyet, ő és Larkin és persze a kapcsolatuk fokozatos leírása. Nem tudnám megmondani, hogy jól tette-e az írónő, hogy ennyire kiemelte kettejüket, hiszen ennek a történetnek mind a 6 szereplőről egyenlő arányban kellene szólnia. Legalábbis szerintem így lenne a helyes, vagy ha már ki kellene emelni valakit, akkor Hoyt-ot és Cián-t kellett volna. Mindegy is, ez csak az én sajátos gondolkodásmódom és annak ellenére, hogy nem értettem miért került ennyire Blair és Larkin a középpontba, mégis imádtam a jeleneteiket.

Szeretem az erős női karaktereket, mint például Blair, talán ezért nőtt a szívemhez ennyire a karaktere és a Larkin-nel való kapcsolatának alakulása – habár egy kicsit klisés volt – mégis magával ragadott. Ha jobban belegondolok akkor az első két könyv középpontjában mindig egy pár kapcsolata állt. Az 1.-ben Hoyt és Glenna, a 2.-ban Blair és Larkin… és ha logikusan gondolkozom, akkor a 3.-ban Cián-nak és Moira-nak kellene összejönnie… már itt is voltak rájuk utalások, így nem nehéz kitalálni, hogy össze fognak jönni a befejező kötetben.

Most, hogy így kiveséztem a párokat, essen néhány szó a történetről, haladnak tovább az események, a Kör még mindig edz és gyakorol, hogy készek legyenek a harcra, egy-kis csetepaté után pedig a kis csapat Gaell-be utazik, hogy ott készülhessenek fel a Lilith-el való összecsapásra. Mindenki megérkezik a Némaság völgyébe és mostmár végképp elkerülhetetlen a harc… ha őszinte akarok lenni, ebben a könyvben sem történt sok akció, igazából elég rövid is, nekem inkább az érzelmi része tetszett, Blair és Larkin kapcsolata… meg a Cián és Moira közti kis feszültség.

Egy kicsit többet láthattunk Lilith-ből, mint az első könyvben, de szerény véleményem szerint még mindig nem eleget, jobban megismerhettük a társait, Lora-t, Davey-t (akit legszívesebben pofoztam volna) és a sötét varázslót, Midir-t. Mindkét fél készül az összecsapásra, mindketten próbálnak a másiknak keresztbe tenni, de már nem lehet visszakozni… hamarosan elérkezik a nagy összecsapás ideje… amiről a trilógia utolsó könyvében olvashatunk.

Tetszik ez a sorozat, hiszen az alap sztori jó, van benne varázslat, mágia, vámpírok, hat különféle szeretnivaló karakter, mindenki találhat magának szimpatikust közöttük… Nora Roberts szépen és kifejezően ír… olvastatja magát a könyv. Amint lesz időm, kezdek neki a 3. kötetnek.
Ui: ja és remélem az utolsó részben Cián és Moira lesznek a főszereplők, és nagyon bízom abban, hogy összejönnek!!!!
A könyvről:
http://moly.hu/konyvek/nora-roberts-istenek-tanca
5/4

3 megjegyzés:

  1. Nagyon örülök, hogy tetszik a sorozat! :) Mondjuk nekem ez a rész jött be a legkevésbé. DE!...
    A harmadik a legjobb, és nem csak azért, mert több Lilith lesz, vagy harc, vagy romantika... És igen, jól látod, mindegyik könyv egy-egy párról szól. :) Cian, Moira, ők a kedvenceim. :)
    Davey-t én is pofoztam volna.
    Ugye az eddigi könyvekben is volt ágyjelenet bőven, hát az utolsóban... elég ha annyit mondok, néha belepirultam az olvasásba. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Engem az ágyjelenetek nem zavarnak különösképpen, ha szépen és ízlésesen vannak leírva nem úgy, mint valami ócska pornóregényben...:)
      tehát akkor igazam van, a 3. könyv főszereplői Cián és Moira lesznek... na akkor még ma nekikezdek... :)

      Törlés
    2. Engem sem zavarnak a forróbb jelenetek, nagyon nem. :D És ebben a sztoriban nem úgy van leírva, mint egy pornóregényben :))
      Igen, igazad van. :)
      Én meg azt hiszem, újra elolvasom a trilógiát...

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...